Yaşasın Cumhuriyet

Cumhuriyet nedir? Cumhuriyet halkın esas alındığı yönetim biçimidir, Cumhuriyet insana değer veren 7’den 70’e her bireye özgür ve rahat yaşam tarzı sunan bir yönetim biçimidir.

Şanlı tarihimizde birçok savaş yaşanmış ve bu savaşlar sonucunda sayısı yüz binleri aşan şehitler verilmiştir, onlardan bize geriye kalan en güzel mirastır Cumhuriyet. Bugün bile bağımsızlığımızı, Cumhuriyetimizi tehdit eden iç ve dış unsurlar bulunmaktadır ancak Cumhuriyet Türk Milleti’nin en değerli mirası olduğu için ona her zaman her yerde sahip çıkıyor.

Bazen düşünüyorum da Cumhuriyet olmasaydı bugün ne konumda olurduk? Cumhuriyet olmasaydı; kızlar okuyamayacak, toplum cehalete gidecek, insanlar hakları olan şeyleri isteyemeyecek ve devamlı sömürülecekti. Bugün günümüzde Cumhuriyet’in bize sunduklarını görmeyen, görmezden gelen her birey benim gözümde bir vatan hainidir, en basitinden sizi Türk toplumu olarak birleştiren, kadını erkeği demeden sizi her alanda yücelten sistemdir. Eski sistemde insanların söz hakkı yoktu, insanlara susmayı alışıyorlardı, kim veraset sistemini red edebilirdi ki, kim bu ülkede onunda yönetim de hakkı olduğunu savunabilirdi, sana kendini savunma hakkı bile sunmadan kelleni alırlardı, bugün günümüzde çıkarsın mahkemeye etnik kimliğin bile gözetilmeksizin adaletle yargılanırsın. Cumhuriyet’in güzellikleri saymakla bitmez bunları görmemek için kör olunması gerektiğini düşünüyorum. Biz Cumhuriyet’i çok zor şartlar altında Kurtuluş Savaş’ında “ya istiklal, ya ölüm” ilkesiyle kazandık. Biz bu günleri verenler Mustafa Kemal ve askerleridir, onlar her daim Türk Milleti’nin solunda olan insanlardır.

Gelecek nesil ve gençlerimiz bilmelidirler ki Cumhuriyet bu ülkenin yönetim biçimi olmayı geçmiş artık bizim insanımızın yaşam biçimi olmuştur. Bilmelidirler ki; bu çok değerli ve kıymetli hazine bize aralarımızdan, kanlı savaşlarla bırakılmış, yiğitlerin hamuruyla yoğrulmuştur ve bunların bilincinde olarak bugün, yarın ve yarından sonraki gün vatanına, milletine, Cumhuriyet’ine leke getirecek en ufak şeyde bile tıpkı bundan 94 yıl önceki gibi, ataları gibi yarı açta olsa yarı tokta olsa tepkisini göstermelidir.

Cumhuriyetimizin 94. yıldönümü kutlu olsun başta Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere kahraman Türk halkı ve aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Yemin olsun ki! Türk halkı Cumhuriyet’ini, Türkiye Cumhuriyet’i Devleti’ni laik, bağımsız, özgür biçimde ilelebet yaşatacaktır!

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Cem Kara “Muhtarlara söz ve oy hakkı verilmeli”

Sıradakini Oku

Esnaf borç batağında

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir