Cem Kara “Muhtarlara söz ve oy hakkı verilmeli”

Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlama programı Çatalca’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başlayan program gün boyu devam etti. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Siyasi Parti İlçe Başkanları ve üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, STK Başkan ve Üyeleri ile Çatalca Mahalle Muhtarlarının katılımıyla gerçekleşen ilk program, Muhtarlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Muhtarlar Derneği ziyaret edildi
Çelenk sunma töreninin ardından Çatalca Muhtarlar Derneği ziyaret edildi. Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın tarafından karşılanan protokol üyeleri tüm muhtarların 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik etti.

Birlikten kuvvet doğuyor
Çatalca Muhtarlar Derneği’nde bir konuşma yapan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “19 Ekim Muhtarlar Günü bir kez daha ilçemizi bir araya getirdi. Öncelikle Muhtarlar Günü’nü kutluyor, Muhtarlarımıza aileleri ile birlikte sağlıklı günler diliyorum. Muhtarlarımızın işi kolay değil, zor bir görevi yapıyorlar, ölçek küçüldükçe, nüfus azaldıkça buralarda görev yapmak daha da zorlaşıyor. Dostluk, akrabalık, komşuluk gibi ilişkilerin hepsini bir potada eritebilmek ve herkese hizmet verebilmek çok kolay değil. Çatalca’da muhtarlarımız büyük bir uyum içindeler. Ben ilçedeki muhtarlarımızın düşünceleri, görüşleri, siyasi anlayışları ne olursa olsun birlik beraberlik konusunda gösterdikleri bu tutarlı davranıştan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Bu çok takdir edilecek bir duygu, çünkü birlikten kuvvet doğuyor. Bütün ilçelerimiz keşke bu şekilde olsa” dedi.

Birlik ve beraberliğimize katkınız büyük
Başkan Cem Kara konuşmasının devamında muhtarların mecliste söz ve oy yetkisi olması gerekliliğine dikkat çekti. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sözlerinde, “Ben önümüzdeki 2019 sürecinde muhtarlarımızın meclislerde en azından kendi mahalleleri ile ilgili bir konularda meclisin doğal üyesi olarak mahallelerini temsil etmelerini, söz ve oy sahibi olmasını istiyorum. İnşallah bu yaşama geçirilir. Bu gerçekleşirse çok mutlu oluruz. Ben yapmış olduğunuz hizmetlerden dolayı hepinize teşekkürlerimi sunuyorum. İlçemizin birlik ve beraberliğine yaptığınız katkılardan dolayı başımızın tacısınız. Nice Muhtarlar Günü’nde birlikte olmak dileklerimle saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerine yer verdi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara Ferhatpaşa Mahalle Muhtarı Sabri Çalışkan ve Kaleiçi Mahalle Muhtarı Ersan Çağlayan’ı da ziyaret etti. Ziyaretlerde çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Cem Kara Muhtarların anlamlı gününü kutladı.

Başkan Kara’dan muhtarlar gününe özel yemek
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen yemekte de Çatalcalı muhtarlarla bir araya geldi. Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri’nin de katılımıyla sohbet eşliğinde yenilen yemekten sonra toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

Kaymakamlık ziyaret edildi
Başkan Cem Kara ve muhtarlar daha sonra hep birlikte Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti. Şehir dışında olması nedeniyle Kaymakam Becel’e vekâleten Silivri Kaymakamı Ali Partal, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ve muhtarları makamda karşılayarak 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladı.

Program Çatalca Mahalle Muhtarları’nın Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’yı makamında ziyaret etmeleri ile son buldu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Sabancı Üniversitesi’nin, Türklere Karşı Başlattığı Haçlı Savaşı…

Sıradakini Oku

Yaşasın Cumhuriyet

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir