SPOR SEVDALISI TARAFTAR GRUBU

Çatalcaspor Son Kale Taraftar Grubu liderleriyle Habersiz Gazetesi olarak bir söyleşi yaptık. Biz bir dokunduk; bin ah işittik. Grup liderleri taraftara yeteri kadar önem verilmediğinden yakınarak, “Bize serseri gözüyle bakılıyor. Bizim taraftarımızda serseri yok. Herkes işine gücüne giden, ailesini seven sayan, arkadaşlarını seven sayan, takımı için yağmur, kar demeden destekleyen insanlar” dedi.

Son Kale Taraftar Grubu, gençleri içine alarak uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sosyal sorumluluk alanında da farkını konuşturuyor…

Çatalcaspor Son Kale Taraftar Grubu liderlerinden Engin Demir son haftalarda üzücü sonuçlar aldıklarını ifade ederek sorularımızı cevapladı…

Çatalcaspor’un ilk yarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

“İlk yarı ciddi anlamda beklemediğimiz, taraftarı üzen olumsuz sonuçlar aldık. Özellikle son yedi sekiz hafta kendi evimizde ve deplasman da beklemediğimiz bizi üzen sonuçlar aldık. Bu da bizi ciddi anlamda üzdü. Biz taraftar olarak Çatalcaspor başkanının transfer konusunda yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Takım olarak bir sıkıntı var. Bu sıkıntının çözülmesini istiyoruz.”

İstenilen sonuçlar alınmadıysa başkan mı, antrenör mü, futbolcular mı, kim hatalı?

“Biz şöyle düşünüyoruz. Başkan veya yönetim fark etmiyor. Futbolcular ile diyalogları ile ilgili  kulağımıza gelen bir takım söylemler var. Başkanın futbolcuların ödemelerini geç yaptığı yada yapmadığı gibi şeyler duyuyoruz. Bu da futbolcuları saha da olumsuz etkiliyor. Futbol ile iç içe olan halk bunu biliyor. Biz de halkın bu bildiğini tepki olarak dile getirmeye çalışıyoruz. Bizi dikkate alırlar yada almazlar başkanın bileceği iş. Bizim taraftar olarak düşündüğümüz şudur. Biz burada sadece Çatalcaspor’u desteklemiyoruz. Aynı zamanda genç kardeşlerimizi Son Kale Taraftar Grubu’nun içine alarak uyuşturucu gibi şeylerden uzak tutmak istiyoruz. Bu da sporla olur düşüncesindeyiz.”

Başkan ve yönetimin sahip çıkmasını mı bekliyorsunuz?

“Bizim başkandan ve yönetiminden istediğimiz şudur, taraftar her zaman takımın on ikinci adamıdır. Biz on ikinci adam olarak takımın her zaman her yerde yanında olmak istiyoruz. Biz sadece kendi sahamızda değil, deplasmanlarda da takımımızın yanında olmak istiyoruz. On ikinci adam olarak itici güç olmak istiyoruz. İsteklerimiz ve taleplerimiz var bunlar karşılanmıyor.”

Birlik beraberlik istediklerini belirten Çatalcaspor Son Kale Taraftar Grubu liderlerinden Ramazan Coşkun ise, “El ele olup daha farklı şeyler olabilir daha güzel şeyler olabilir” dedi.

Çatalcaspor’un ilk yarısını siz nasıl değerlendirirsiniz? Başkandan beklentiniz nedir?

“Engin abimle bu işi götürmeye çalışıyoruz. İlk yarı alınacak maçları son dakika yediğimiz gollerle berabere yada mağlubiyetle tamamladık. Bunların olmaması gerek. Bunlar olduğu zamanda bir kere olur iki kere olur tamam dersin ama beş altı sefer olduğu zaman insanların kafasında, taraftarın kafasında soru işareti kalıyor. Acaba oyuncularda ne gibi eksiklik var. Neyleri eksikte son dakika da goller yeniliyor. Maç mı umursanmıyor? Kafalarda soru işareti oluşuyor. El ele olup daha farklı şeyler olabilir daha güzel şeyler olabilir. Hem takımımızı zedeler hem ilçemizi zedeler. Tribünü zedeler. Takım taraftar kaybeder. Biz birlik beraberlik istiyoruz. Her zaman bunu söylüyoruz. Bize çiçekle gelene bizde çiçekle gidiyoruz. Bize haksızlık yapana da çiçekle gidecek halimiz yok. Başkan hiçbir zaman taraftarı düşünmedi. Belki önceki seneler düşünmüş olabilir hakkını yemeyelim. Ama bu sene kesinlikle taraftara yönelik hiçbir faydası ve yararı olmamıştır.”

“Yıllardan beri Çatalcaspor’a sevdalı bir insanız” diyen Çatalcaspor Son Kale Taraftar Grubu liderlerinden Ali Çam, “Şimdi bize serseri gözüyle bakılıyor. Şunu söylemek isterim ki bizim taraftarımızda serseri yok” dedi.

 Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Sekiz yıldan beri bu kulvarda arkadaşlarımla beraber koşturuyorum. Bu sekiz yıl içerisinde çok farklı şeyler oldu. Son dönemde başkanla taraftar arasında sorunlar oldu. Başkan olsun, antrenör olsun, oyuncular olsun bunlar değişebilir ama Çatalcaspor taraftarı veya bir takımın taraftarı takımına gönülden bağlıysa hiçbir zaman bırakmaz. Biz gelip geçici değiliz. Yıllardan beri Çatalcaspor’a sevdalı bir insanız. Şimdi bize serseri gözüyle bakılıyor. Şunu söylemek isterim ki bizim taraftarımızda serseri yok. Herkes işine gücüne giden, ailesini seven sayan, arkadaşlarını seven sayan takımı için yağmur, kar demeden destekleyen insanlar. Son dönemlerde taraftara karşı oyunlar oynanmaya başlandı. Bilet vermemek gibi.”

Başkanı son maçlarda protesto ettiniz, istifa etmesi için…

“Aslında o protesto değildi. Kendine gelmesi için verilen bir mesajdı. Biz Başkan Hasan Gökçe’nin Beşiktaş Başkanı Süleyman Seba gibi onursal başkan olmasını istiyoruz. Bize serseri gözüyle bakmasın. Kaç dönemdir Çatalcaspor’un Başkanı ne yaptı?”

 SÖYLEŞİ: ZAFER KARA

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ENGİN ALTAY: ÇATALCA RANT BÖLGESİ OLMUŞ!

Sıradakini Oku

“BÜYÜKŞEHİR YASASI” İLE KÖYLÜYÜ PERİŞAN ETTİLER!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir