ENGİN ALTAY: ÇATALCA RANT BÖLGESİ OLMUŞ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, Çatalca’da bir dizi ziyaretler geçekleştirdi. CHP Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Çoban, meclis üyeleri, ilçe yönetimi ve gençlik kolları ile Engin Altay, Çatalca Muhtarlar Derneği, İki Yaka Mübadiller Derneği, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çatalca Temsilciliği ve Çatalca Karadenizliler Derneğini ziyaret etti. Daha sonra Çatalca’da Perşembe günleri kurulan pazar esnafını da gezdi.

“Sorunları çözmek inşallah Cumhuriyet Halk Partisi’ne nasip olacak”

Ziyaretler sonrası gazetemiz Habersiz’e açıklamalarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, şu ifadeleri kullandı: “Muhtarlar Derneği’nde 21 muhtarımızla çok güzel bir toplantı yaptık. Önce ilgilerine çok teşekkür ediyorum. Köy olan mahallelerimizin çok sorunları var. İmar başta olmak üzere orman köylerimizin çok büyük sorunları var. Bu sorunlar bilmediğimiz sorunlar değil. Sorunları birinci ağızdan yani muhtarlardan dinledikten sonra şimdi çözülebilecekler var. Seçimden önce bizim katkımızla iktidarı zorlamamızla çözülebilecekler var ama inşallah bu sorunları kökünden çözmek içinde iktidar değişikliğine ihtiyaç var. Ak Parti’nin bölgeye bakışı rant üzerine. Bizim bakışımızsa tarım üzerine, köylünün refahı üzerine. Köylü şu anda rahat etmesi gerekirken eziyet ekiyor. Aldığı mahsulü sattığı zaman ettiği emek işin çabası oluyor. Tarımdaki girdiler öyle pahalandı ki, köylü boşuna ekiyor. Ayrıca imar sorunları var. Türkiye’de 8 köyden 5’i Çatalca’da. Tapusu olmayan 5 köyden bahsediyoruz. Bu köylere devletimiz sağlık ocağı, cami, okul yapmış, o köyden vergi toplamış, askere almış ama köydekilerin hiç kimsenin tapusu yok. Bu sorunları çözmek inşallah Cumhuriyet Halk Partisi’ne nasip olacak.”

“Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumun bir özeti”

Pazar ziyaretini de değerlendiren Altay, “Millet pazara alışveriş için değil, gezmeye geliyor. Pazar bir alışkanlık, yılların alışkanlığı. Perşembe günü Çatalca’da pazara gidilir. ‘Pazar var, hadi bir gideyim’ diyor. Pazardan çıkanlara baktım, öyle dolu dolu bir evin haftalık yiyecek ihtiyacını alıp evine döneni görmedim. Buda Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumun bir özeti. Pazarcı ayrı bir dertli, üretici ayrı dertli, tüketici ayrı dertli. Tarlada üreten memnun değil, pazarda satan memnun değil, pazardan alan tüketici memnun değil. Bir çarpıklık var. Bir büyük sorun var. Bu sorunu çözmekte inşallah bize nasip olacak” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

SEYFETTİN ÜNER GÜVEN TAZELEDİ

Sıradakini Oku

SPOR SEVDALISI TARAFTAR GRUBU

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir