Esnaf borç batağında

Avukat Kerem Girgin ile birlikte hareket eden işadamı Bora Çoban Çatalca’daki esnafın durumu ve işsizlik sorunlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu:

Çarklar dönmüyor

Bora Çoban, “Çatalca esnafı kan ağlıyor desem yeridir. Gelinen nokta özetle şöyle: Vatandaş esnafa borçlu, esnaf toptancısına borçlu, toptancı da üreticiye borçlu. Bu durum büyük veya küçük esnaf diye fark etmiyor. Ekonomi öyle bozuk ki, kiralar, çalışanların maaşları, sigorta primleri ve vergiler ödenemiyor. Bu tablonun mimarı ise doğrudan mevcut hükümet. Yanlış ekonomi politikalarının getirdiği nokta bu! Ne yazık ki, kriz giderek büyüyor… Ağırlıklı olarak duyduğum bu kışın çok zor geçeceği. Piyasada kriz sonuna kadar hissediliyor. Pembe tablolar aslında gerçeği yansıtmıyor. İş dünyasının çığlığını duyup çözüm arayan yok” ifadesini kullandı.

İşadamı Bora Çoban, “İşsizlik sorunu tüm yurtta olduğu gibi Çatalca’da da kendisini gösteriyor” açıklamasını yaparak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Çatalca’nın işsizlikten biraz daha fazla etkilenmesinin sebebi, İstanbul’un  dışında bulunması ve iş olanaklarının kısıtlı olması. Aslına bakarsanız gerçek işsizlik oranı medyada verilen işsizlik oranlarının çok çok üstünde. Asgari ücretin dahi altında maaşla çalışmaya razı olanlar var. İşsizlikten yuvası dağılmış, hayatında çok önemli sorunlar yaşayan ailelerimiz var. Çalışma hayatına ilişkin yapılan düzenlemeler işsizliği bu noktaya taşıdı. Taşeron konusu kanayan yaramız. Çalışma şartlarının oldukça kötü olması da bir başka sorun. Bütün bu sorunlar kayıt dışı çalışmaya sebep oluyor ki bu da ekonomimizi olumsuz etkiliyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Yaşasın Cumhuriyet

Sıradakini Oku

Hak arayan “girgin” olacak

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir