Nesin Vakfı Mayıs Pikniğinde Dostlarını Ağırlayacak

Nesin Vakfı gönüllü destekçilerinin geleneksel hale getirdiği “Mayıs Pikniği”, saat 1’den itibaren sazını-sözünü, eşini-dostunu, isterse mangalını ve kilimini yanında getiren herkese açık olacak. Pikniğine kendi olanaklarıyla gelemeyenler için Taksim AKM’nin önünden saat 12.00’de servis kaldırılacak.

Nesin Vakfı Yönetmeni Süleyman Cihangiroğlu, Aziz Nesin’in 80’lerde 1 Mayısların yasak olduğu dönemde eş dostla 1 Mayıs’ı Vakıf bahçesinde kutlamaya başladığını aktararak şunları söyledi: “Nesin’in dostlarından biri de bu ülkenin yetiştirdiği en sıradışı sanatçılardan Ruhi Su’dur. Bu bayramda Ruhi Su yine aramızda olacak. Ruhi Su’nun öğrencileri o günlerin ve Aziz Dedemizin 100. doğum yılı anısına yanımızda olacak ve türkülerini seslendirecekler.”

Piknikte Emin İgüs ve Ruhi Su Dostlar Korosu, Dostlar Müzik Topluluğu, Mare Kadın Sesleri Topluluğu, Cengiz Ünal-Vokaliz, Öcal Öcalan, Mehtap Meral, Nevzat Karakış, Hasan Karayol, Aslı Kurt-Aydın Çıracıoğlu (Akordeon, Vokal), Mehmet Ali Barış Beşli (Kemençe, Tulum, Vokal), Gamze Akkuş, Süleyman Süer, Sefer Boztaş, Sabur Ulus, Yasemin Yurduşen, Hasan Öztürk ve Hürdağ Aydın türküleriyle sahne alacaklar.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da Fetih Yolunda 562 Çınar Fidanı

Sıradakini Oku

Hisar’da Camide Sona Doğru

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir