Çatalca’da Fetih Yolunda 562 Çınar Fidanı

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) öğrencileri, İstanbul’un fethinin 562. yılı anısına özel Çatalca’da 562 tane çınar fidanı dikti.

1453 yılında İstanbul’u fetheden 7. Osmanlı Padişahı Fatih Sultan Mehmet’in ismini alan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi tarafından fethin 562. yılı anısına özel 562 çınar fidanı dikildi. Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü öğrencilerinin fikriyle Çatalca’da düzenlenen etkinlik, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Duman ve Genel Sekreter Alim Türkyılmaz’ın yanı sıra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ve İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı Reşat Tunç’un katılımıyla gerçekleşti. Etkinliğe katılan öğrenciler 562 tane çınar fidanının dikimini Çatalca Orman Müdürlüğü tarafından kendilerine ayrılan alanda gerçekleştirdiler.

Fetih ile ilgili pek çok etkinlik planladıklarını belirten Pof. Dr. Musa Duman, “Orman Bölge Müdürlüğü’nün desteğiyle fethin 562. yılında 562 tane çınar fidanı dikiyoruz. Fidanların dikildiği bu alan Fatih’in fetih sırasında Şahi topunu geçirdiği güzergah üzerinde olması açısında da ayrı bir önem taşıyor. Gençlerimizin tarihine, kültürüne sahip çıkan bir nesil olarak yetişmesi ve böyle yararlı işlerde yer alması bizi oldukça mutlu ediyor. Her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

“GELECEK SENE 1471 AĞAÇ”

Çınar ağacının Osmanlı Devleti’ni temsil ettiğini belirten FSMVÜ Genel Sekreteri Alim Türkyılmaz ise dikilen çınar fidanlarının geçmişten gelen köklü temsili, gelecekteki nesillere aktaracağını söyledi. Üniversitenin gelecek yıllarda da böyle organizasyonlar yapacağına değinen Türkyılmaz, “Biz Fatih Sultan Mehmet Han’ın eğitim vakfının üzerine kurulmuş bir üniversiteyiz. 1471 yılında kurulmuş bir vakfı temsil ediyoruz ve onun mirası üzerine kurulduk. Dolayısıyla gelecek yıl, 1471 adet fidan dikimi projemiz var” dedi.

“GELECEK NESİLLERE GÜZEL BİR ORTAM BIRAKMAK İSTİYORUZ”

Fidan dikim fikrinin ortaya çıkmasını sağlayan Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümü öğrencilerinden Selvi Sevim, çevreye fayda sağlamak amacıyla böyle bir fikir ortaya attıklarını ve okul geneline duyurduklarını belirtti. Projeleri için okul tarafından oldukça destek gördüklerini söyleyen Sevim, etkinliğe katılımın yoğun olması sebebiyle çok mutlu olduklarını sözlerine ekledi. Bölümün bir diğer öğrencisi Samet Kasapoğlu ise gelecek nesillere güzel bir ortam bırakmak istediklerini, bu amaçla böyle bir projede yer aldığını ve ilerleyen günlerde de böyle etkinlikler yapmayı planladıklarını belirtti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da Şehit Savcı Kiraz İçin Hatıra Ormanı

Sıradakini Oku

Nesin Vakfı Mayıs Pikniğinde Dostlarını Ağırlayacak

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir