Milyonluk Ranta Bak Çatalca!

Çatalca Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında geçmesi beklenen kişiye özel imar değişikliği CHP ve Ak Parti içinden hayır sesleri yükselirken MHP meclis üyeleri de hayır deyince Ferhatpaşa Mahallesi 248 ada 17 ve 29 parselleri komisyona geri çekilmişti.

Eylül ayı meclis toplantısında gündeme tekrar gelmesi beklenen 248 ada 17 ve 29 parsel ile ilgi tartışmalar devam ediyor. Hayırcı meclis üyelerine karşı baskıların devam etmesi kafalarda soru işareti yaratıyor. Kişiye özel rant sağlandığını iddia eden meclis üyeleri “Biz bunu Çatalca halkına anlatamayız” ifadelerini kullandılar. Çatalca Belediyesi’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık komisyonuna sunduğu taleplerden sadece 248 ada 17 ve 29 parselin uygun görülmesi de danışıklı dövüş olduğu iddia ediliyor.

Milyonluk değerlere ulaşacak
Eylül ayı meclis toplantısında gündeme gelmesi beklenen 248 ada 17 ve 29 parseller belediye meclisinden geçerse 27 ve 29 parselin fiyatları milyonluk değerlere ulaşacağı ifade ediliyor. Bölgede emlak sektöründe faaliyet gösteren esnaflardan aldığımız bilgilere göre şuan ki arsa değerleri metre karesi 170-180 civarında olduğunu ancak konuttan sanayi imarına dönerse yerin metrekare fiyatı 1000 TL’yi bulacağı öngörülüyor. Buradan da milyonluk rant sağlanacağı belirtiliyor. Ferhatpaşa Mahallesi 248 ada 17 ve 29 parseller için yapılacak değişiklik sayesinde kişiye özel olan konut alanı, değişiklik ile birlikte sanayi alanına çevrileceği, konut alanını sanayi alana çevirmek isteyen arsa sahibinin ise hiç bir şey yapmadan milyonluk değerde arsaya sahip olacağı iddia ediliyor

Vicdan mı cüzdan mı?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar komisyonundan çıkan CHP’li Komisyon üyelerinin şerh düşerek verdiği karar doğrultusunda yine İBB Meclisinde Ak Parti grubunun “evet” CHP grubunun “hayır” oyu kullandığı Ferhatpaşa Mahallesi 248 ada 17 ve 29 parseller için Çatalca CHP’li meclis üyeleri nasıl evet diyecekler? Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir gazeteye verdiği demeçte, “Bu iş vicdanla, cüzdan arasına sıkışmış bir iştir” dedi. Cem Kara’nın bu sözü Eylül ayında toplanacak meclis üyelerinin vicdan ve cüzdan arasında seçim yapmak zorunda kalacakları söyleniyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

17. Erguvan Festivali’nin Açılış Meşalesi Dostluk, Barış ve Kardeşlik İçin Yakıldı

Sıradakini Oku

Çatalca Başpehlivanı Şaban Yılmaz Oldu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir