17. Erguvan Festivali’nin Açılış Meşalesi Dostluk, Barış ve Kardeşlik İçin Yakıldı

Çatalca Belediyesi tarafından düzenlenen 17. Erguvan Festivali, 25 Ağustos 2016 Perşembe günü itibariyle başladı.

 

Festivalin açılış programına Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Yarbay Abdülvahap Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Kamil Yıldırım, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, CHP İstanbul eski Milletvekili Süleyman Çelebi, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
17. Erguvan Festivali Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen kokteyli açılışın ardından İBB Bandosu öncülüğünde düzenlenen kortejle, Cumhuriyet Meydanı’na geçildi. Burada Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Akabindeyse başta Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşımız hep bir ağızdan okundu.
erguvan1
Ardından ise Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara, “Sayın Kaymakamım, değerli konuklarımız, saygıdeğer Çatalcalı hemşehrilerim; 16. Erguvan Festivalimizi geçen yıl yaşadığımız terör eylemleri ve gelen şehit haberleri dolayısıyla buruk kutlamış, konserler bölümünü iptal etmiştik. Bütün arzu ve isteğimiz ülkemizin bir an önce barış ve huzur ortamına kavuşmasıydı. Ancak geçen yıldan günümüze, ülkemizin huzuru ve barışı adına olumlu mesafe kat edemedik. Bunun yanı sıra 15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü ve asker kılığına girmiş hainlerin kalkışması ve darbe girişimleri ile karşı karşıya kaldık.” dedi.

 

“Geçmişte başaramadılar, bugün ve gelecekte de asla başaramayacaklar”
Başkan Cem Kara konuşmasında Türk milletinin birlik ve beraberliğinden söz ederek, “Bu vatan hainleri tarihimizde emsali görülmemiş bir şekilde halkımıza, vatandaşlarımıza ve gazi meclisimize de saldırarak, bombalar yağdırdılar. Bunun karşısında Yüce Türk Milleti; Türkü-Kürdü, Lazı-Çerkesi, Boşnağı-Arnavutu, Alevisi-Sünnisi tek yürek oldu. Göğsünü kurşunlara, mermilere, tanklara siper eden vatandaşlarımız, polisimiz; ordumuzun içinde görev yapan, gerçekten vatanına milletine bağlı Mehmetçiklerimizle birlikte ülkeyi böldürmeyeceğini, bu darbe sevdalısı asker kılığındaki hainlere gösterdi. Türk Milleti, Cumhurbaşkanı’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, siyasi partilerine, demokrasiye ve cumhuriyete sahip çıktı. Değerli katılımcılar, biz bu oyunları çok gördük. Kurtuluş Savaşı’nda da yedi düvele karşı inancımız ve imanımızla hep birlikte savaştık ve millet olduğumuzu, ülke olduğumuzu emperyalist güçlere boyun eğmeyeceğimizi gösterdik. Bugün de ülkemiz üzerinde aynı oyunlar oynanıyor. Ortadoğu’da güçlü, ses getiren bir Türkiye, emperyalist güçler tarafından istenmiyor. Amaçlarını gerçekleştirmek, ülkemizi bölüp parçalamak üzere her kılığa giriyor ve her türlü terör örgütleri ile iş birliği yapıyorlar. Karşımıza bir gün IŞİD, DAİŞ; bir başka gün PKK, DHKP-C, bazen PYD, YPG olarak çıkıyorlar. Bazen de FETÖ/PDY olarak karşılaşıyoruz. Tabi bunların tamamının bir de üst aklı var. Ancak geçmişte başaramadılar, bugün ve gelecekte de asla başaramayacaklar. Güzel ülkemizi Irak’a, Suriye’ye çevirmek, iç savaşa sürüklemek, istikrarı bozmak ve bu güzelim topraklarda hain emellerini gerçekleştirmek istiyorlar. Bu millet, Yüce Türk Milleti; demokrasiye ve cumhuriyete nasıl bağlı olduğunu 15 Temmuz gecesi hain FETÖ darbe girişiminde gösterdi. Ardından 26 gün boyunca sokaklarda demokrasi nöbeti tuttu. 7 Ağustos’ta milletimizin bütün unsurları; Cumhurbaşkanı, Başbakanı, ana muhalefet ve muhalefet partilerinin başkanları, Genelkurmay Başkanı, herhangi bir siyasi partiye mensup veya hiçbir siyasi partiye mensup olmayan insanlarımız, Yenikapı’da ülkemizin birliği beraberliği için tek yumruk oldu. Dosta düşmana gereken cevabı verdi. Şimdi yine ülkemizin her bölgesinde terör örgütleri işbirliği içerisinde bizleri canice çoluk-çocuk, genç-yaşlı demeden katletmeye devam ediyorlar. Zannediyorlar ki biz bu milleti korkutacağız, yıldıracağız, eve kapatacak ve ülkeyi sokağa çıkılmaz hale getireceğiz. İnadına buradayız, inadına meydanlarda, sokaklardayız. İnadına barış, kardeşlik, ulusal birlik ve bütünlük diye; inadına demokrasi, cumhuriyet diye bağıracağız. Demokrasiyi, cumhuriyeti ve barışı bu topraklarda sonsuza dek egemen kılacağız. Onun için festivalimizi iptal etmedik yapıyoruz, yapacağız” diye konuştu.

 

“Kahraman Türk halkı, Türk polisi ve Türk askerini hesaba katmamışlardı”
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın konuşmasının ardından Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel bir konuşma yaptı. “Bu güzel Çatalca akşamında herkesi selamlıyorum. Bundan yaklaşık bir buçuk ay önce nefretle, öfkeyle hatırlayacağımız bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Maalesef iradesini başkalarına satmış olan Mehmetçik kıyafetleri giyen hainler, anayasal düzene kastetti. Ülkemizi parçalamak için başlatılmış bir girişimdi. Hesaba katmadıkları bir şey vardı. Kahraman Türk halkı, Türk polisi ve Türk askeri. Bunları hesaba katmamışlardı” dedi. Konuşmaların ardından hep birlikte festival meşalesi yakıldı.
10. Yıl Marşı eşliğinde yakılan dostluk ve barış meşalesinin ardından Mehmetçik Meydanı’nda hazırlanan festival alanına geçildi. Burada kurulan stantlar gezilerek, stant sahipleri ve derneklerden bilgi alınarak, ürünler incelendi.
Gecenin devamında ise halk oyunları gösterileri, akabinde Cihan Ünal şiir dinletisi ve son olarak da Büyükçekmece Müzisyenler Birliği tarafından marşlar okundu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Akalanspor Kulüp Başkanı Tuncay Birkan görevinden istifa etti

Sıradakini Oku

Milyonluk Ranta Bak Çatalca!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir