GERÇEKLERİ GİZLEYEN BİRİLERİ BİZİ KANDIRIYOR!

Sorumlu gazetecilik anlayışımızla eğilmeden, bükülmeden kamuoyunu doğru bilgilendirmek amacıyla haber yaptık; yapıyoruz. Dolayısıyla kamu kaynaklarını hoyratça kullanan, kullanmaya kalkan kişi, kurum ve kuruluşları sayfalarımıza taşıdık; taşıyoruz… Ayrıca haberimizin takipçisi olup devletin yetkili organlarından konu hakkında bilgi alıp olayın takipçisi olduk. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Zafer Kara, 28.09.2021 tarihinde CİMER üzerinden olayın takipçisi oldu.

Çatalca Çanakça Mahallesi’nde S.S Çanakça Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi 2012 yılında Çanakça Köyü muhtarlığından 120 Ada 138 Parsel 317 dönüm yeri 20 yıllığına kiraladı. 2014 yılında Büyükşehir Yasası ile bu yer Çatalca Belediyesi’ne geçti. Kooperatif ise iddialara göre geçen yıl 317 dönüm yeri Araplara kiraladı. Çanakça mahallesi’ndeki toplantıda Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, “Bu yeri kim kiraladı?” sorusuna “Haberim yok” cevabını verdi.

Biraz geriye gidip Başkan Mesut Üner’in bilmediği konuya bir açıklık getirelim istedik. Gazetemizin Yayın Koordinatörü Zafer Kara, 28.09.2021 tarihinde CİMER’e üzerinden kiralandığı iddia edilen bu yer ile ilgili Bilgi Edinme talebinde bulundu. Bilgi Edinme talebinde, “İstanbul İli Çatalca ilçesi Çanakça Mahallesi 120 ada 138 parsel 2003 yılında köy tüzel kişiliğine ait iken Çanakça köy muhtarlığı tarafından S.S Çanakça Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifine kiralanmıştır. Büyükşehir Yasasıyla köy, tüzel kişiliğine ait yerlerin ilçe belediyesine geçmesi ile beraber bu parsel belediye bünyesine geçmiş midir? Bu parsel herhangi bir kurum ya da kişilere mi kiralanmış mıdır? Kiralandı ise, hangi kurum kiralamıştır? Kiralayan kurum ya da kişiler ne amaçla kiralamıştır? Kaç yıllığına ve ne kadar bedelle kiralamıştır?”

Çatalca Belediye Başkanlığı Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Bilgi Edinme talebine verdiği cevapta, “Bahse konu yer 17.11.2012 yılında Çanakça Köy Muhtarlığı tarafından 20 yıllığına S.S Çanakça Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi adına kiralanmıştır. 6360 sayılı Kanunla 2014 yılında belediyemize geçmiş olup, ilgili yerin kiralama süresi devam etmektedir” ifadesi yer alıyor. Peki, 6360 sayılı Kanunla 2014 yılında Kooperatifin kiraladığı bu yer Çatalca Belediyesi’ne geçtiğine göre, Kooperatif bu yeri üçüncü şahsa nasıl kiralamıştır? İddialara göre Arapların bu yeri kiraladığı ve at çiftliği yapacağı dile getiriliyor. 2012 yılında 20 yıllığına kiralanan bu yer, 2032 yılında kiralama süresi bitiyor. Kiralayan kişiler, imarı olmayan ve yarısı fundalık alan olan büyük bir masraf gerektiren bu yeri 10 yıl için niye kiralasın?

Çatalca Belediyesi ve S.S Çanakça Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Çanakça Mahallesi’nde oturanları neden doğru bilgilendirmiyor? Ya da doğru bilgi verecek yerlere yönlendirmiyor. Atalarımız “İş bilenin, kılıç kullananın” diye boşuna söylememiş.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

BÜYÜK MÜBADELE DERNEĞİ YİNE SEMİZ İLE YÜRÜYECEK

Sıradakini Oku

İYİ Parti Çatalca, Yeni Adresinde Hizmet Verecek

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir