BÜYÜK MÜBADELE DERNEĞİ YİNE SEMİZ İLE YÜRÜYECEK

Büyük Mübadele Derneği 3. Olağan Kongresini Güzelbahçe Düğün Davet Salonu’nda gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede mevcut Başkan Sabit Semiz tekrar seçildi.

Yoğun katılımın olduğu kongrede Başkan Sabit Semiz bir konuşma yaparak şu açıklamayı yaptı: “2018’de gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan genel kurulumuzda sizlerin desteğiyle yönetim kurulu arkadaşlarımla göreve başladık. 3 seneden bu yana üye sayımızda önemli bir artış sağlandı. Yeni üyelerimizle daha fazla mübadile sesimizi duyurma fırsatı yakaladık. Bu büyümeye önümüzdeki dönem de devam ederek Türkiye’nin farklı şehirlerindeki mübadillere ulaşmayı hedefliyoruz. Bölgemizde yer alan Büyükçekmece, Silivri ve Çatalca belediyeleri ile birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bu çalışmalarda her belediye ile uyum içerisinde derneğimizin hedefleri doğrultusunda çalıştık. Bu belediyelerin değerli başkanları ve kültür birimlerine her zaman bize destek olan tüm arkadaşlarımızın hepsine teşekkür ediyorum.”

YAZILMAMIŞ MEKTUPLARA BÜYÜK İLGİ

Türkiye’nin farklı yerlerindeki mübadil kuruluşlar ile son üç senede ortak projeler gerçekleştirdik. Bu projeleri önümüzdeki dönemde de çeşitlendirmeyi amaçladıklarını ifade eden Başkan Sabit Semiz, “2020’de başlattığımız Mübadelenin 100. Yılında Yazılmamış mektuplar projemiz siz değerli üyelerimizden büyük ilgi gördü. Sizlerin mektupları gelmeye devam ederken aynı zamanda Türkiye’nin farklı illerindeki mübadillere de sesimiz ulaştı. Yazılmamış mektuplar projesi kapsamında sizlerin mektuplarını 2022 Eylül ayına kadar almaya devam edeceğiz. Devam eden projelerimizin yanında mübadelenin bilim insanlarınca da araştırılması, özellikle bu önemli konunun mübadiller ve bunların kültürleri çerçevesinde ele alınması için yeni projelerin de ilk adımlarını atmış bulunmaktayız” dedi.

KOMŞUYLA TAM İSTİŞARE

“Hem üniversiteler hem de araştırmacılar ile mübadele konusunun araştırılması için ortak çalışmalar yürütüyor ve mübadeleyi araştıranlara destek oluyoruz” açıklamasını yapan Başkan Semiz, “Üyelerimizin dedelerinin doğduğu köylerdeki Yunan belediyelerle bu süreçte sürekli iletişim halinde olduk ve karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdik. Bu yerel yönetimler aracılığıyla dedelerimizin doğdukları toprakların tarihine ve kültürüne dair daha fazla bilgi edinme şansı bulduk. Şu anda bölgemizde Merkez Mimar Sinan olmak üzere, Çatalca, Silivri ve Kumburgaz da beraber 4 ofisimiz var. Dernek merkezlerimizi son 3 yılda büyüterek daha donanımlı hale getirdik. Her zaman siz üyelerimize açık olan bu ofislerde mübadeleye dair basılı kaynaklar, fotoğraflar bulabilirsiniz. Önümüzdeki dönemde bu temsilciliklerin birer kültür sanat merkezi olması ve mübadiller için bir toplanma mekanı olması adına çalışmalarımız devam edecektir. İki seneden beri bölgemizde 1. Kuşak mübadillilerin 200 adet fotoğrafından oluşan sergimiz çeşitli zamanlarda belediyelerimizin de destekleriyle sergilenmektedir. Bu serginin daha fazla mübadil fotoğrafıyla birlikte büyüyerek yeniden sergilenmesi için çalışmalarımız devam etmektedir” ifadesini kullandı.

TİYATRO OYUNU TÜRKİYE’YE YAYILACAK

Başkan Semiz, sözlerini şöyle tamamladı: “2019’da Büyükçekmece Dans Akademisi ile ortak olarak çalışmalarına başladığımız mübadele temalı Toprağımın Buğusu adlı tiyatro oyunumuz birçok defa Silivri, Büyükçekmece, Çatalca, Kavala ve Beşiktaş’ta seyirciyle buluştu. Oyunumuza gelen büyük ilginin ardından Türkiye turnesi planladık fakat pandeminin başlaması bu planın ertelenmesine sebep oldu. Umuyoruz ki en kısa zamanda bu turnemizi yeniden gündeme alacağız. 2020 Marttan bu yana ülkemiz ve dünyayı etkisi altına alan pandemi bizlerin de çalışmalarını önemli ölçüde olumsuz etkiledi. Ne yazık ki birçok etkinliğimizi iptal etmek ya da ertelemek durumunda kaldık. Son bir senedir kontrollü bir şekilde normalleşmeye birlikte bizler de çalışmalarımıza başladık ancak gerek turlarımızda gerek diğer etkinliklerimizde öncelikli olarak sağlığımızı düşünmekteyiz. Bu sebeple daha az katılımlı ve kontrollü etkinlikler ve çalışmalar yapmaktayız. Önümüzdeki süreçte ülkemizin daha iyi günler görmesini ve yönetimimle birlikte sizlerin izniyle derneğimizi daha iyi yerlere taşıyacağımızı umuyoruz.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

BAŞKAN BÜKÜLMEZ GÜVEN TAZELEDİ

Sıradakini Oku

GERÇEKLERİ GİZLEYEN BİRİLERİ BİZİ KANDIRIYOR!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir