BAŞKAN BÜKÜLMEZ GÜVEN TAZELEDİ

Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği, 14’üncü Olağan Kongresini gerçekleştirdi. Kongreye tek aday olarak giren Hüseyin Bükülmez üst üste altıncı kez başkanlığa seçildi. Divan Başkanlığını Çatalca Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Ufuk Akın, kâtip üyeliklerini Talat Tan ve Burak Çiftçi yaptı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile açılarak gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Divan Başkanı Ufuk Akın, kongreye katılanlara teşekkür ederek, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

Bükülmez, “Her yerde her şekilde bununla uğraşıyoruz”

Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez kongrenin ardından gazetemize açıklamalarda bulundu. Bükülmez, “Tekrar başkanlığa beni layık gören delegelerimize teşekkür ediyorum. Kongremizde avcıların sorunlarını dile getirdik. Avcıların en büyük dertlerinden biri ava giderken kota alamamasıdır. Bunun üzerinde uğraşıyoruz. Fakat bizim bu uğraşımımız hiçbir sonuç vermiyor. Arnavutköy, Silivri, Büyükçekmece ve Çatalca’daki avcı kulüpleri ortak bir nokta da bir araya gelip bu konuları gündeme getireceğiz. Her yerde her şekilde bununla uğraşıyoruz. Çatalca’daki Milli Parklar Şefliği de bizimle aynı fikirde” açıklamasını yaptı.

Bükülmez, “Bu işin takipçisi olacağız”

“Avcılarımızın en büyük derdi avlanmak için kota alamamasıdır” diyen Başkan Hüseyin Bükülmez, “Yetkililere sorduğumuz zaman biz diyor bir avlağa yeterinden fazla avcı girdiği zaman avcı güvenliğini sağlayamıyoruz. Avcı güvenliğini sağlamak için bunu yapıyoruz diyorlar. Çulluk avları, domuz avı, tavşan avı bıldırcın avları geniş bir alanda yapılıyor. Ördek avları belirli yerlerde olur. Göl kıyısı, dere veya sulak alanlarda olur. Sulak alanlarda dar olduğu için oralarda dedikleri doğru olabilir. Ama diğer avlarda başka bir sistem uygulanması gerekiyor. Söylediğimiz zaman avcı güvenliği deyip bu avlak alanda 300 avcı avlanabilir diyor. Sulak alanlar için geçerli olabilir ama diğer avlar için bu kuralın değişmesi lazım. Bu işin takipçisi olacağız. Değişiklikler olması içinde önerilerimizi sunuyoruz. İnşallah başarılı oluruz” ifadelerini kullandı.

Kotadan dolayı avcılar avlanıyor

Avcıların Devlete yatırdığı vergilerden de bahseden Bükülmez, “2021 yılında bir avcı 586 TL ödüyor. Önümüzdeki sene de zamlar gelecek ve bu rakamlar daha da artacak. Bu parayı ödeyen avcı sisteme girip avlanmak için izin istiyor. Kota dolduğundan dolayı izin alamayan avcı, ava çıkıyor ve yakalandığında da ceza yiyor” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ATATÜRK’ÜN ÇATALCA’YA GELİŞİ İLK KEZ KUTLANDI

Sıradakini Oku

BÜYÜK MÜBADELE DERNEĞİ YİNE SEMİZ İLE YÜRÜYECEK

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir