Çatalca Bisiklet Grubu (ÇABİS) Kuruldu

Çatalca Bisiklet Grubu kuruldu. Kurucularından Sinan Gürel Bisiklet Gurubu hakkında bilgi verdi.
 
Herkesin bisiklete binmesini sağlamayı amaçladıklarını belirten Gürel, “Biz bisiklet gurupları olarak Çatalca’da bu işe ilk gönül verenlerdeniz. Bisikleti yaygınlaştırmaya çalışan arkadaşların oluşturduğu bir grubuz. Bugün Çatalca Bisiklet Gurubu ÇABİS olarak ilk yola çıktığımız gün. Kuruluşumuzun ilk günü amacımız Çatalca’da bisikleti yaygınlaştırmak sevdirmek her yaştaki gurupların binmesini sağlamaktır. Gençlerin, bayan, erkek herkesin bisiklete binmesini istiyoruz. Aynı zamanda ilçemizin tanıtımında katkımız olduğunu düşünüyoruz. Yolumuza devam edeceğiz. Yeni bir topluluk oluşturduk arkadaşlarımızla” dedi.
 
Doğa yürüyüşleri de yapılacak
Kendilerine nasıl ulaşılacağı ile ilgili sorumuza Sinan Gürel, “Bizim gurubumuza katılmak isteyen sosyal medyadan irtibat kurabilir. Etkinliklerimizi sosyal medya üzerinden duyuracağız. Her hafta sonu muhakkak bisiklete biniyoruz. Hafta içinde yürüyüş yapıyoruz. Bizim ilçemiz doğa yürüyüşlerine müsait. Bayağı zengin bir bölge. Ayda bir yada iki sefer doğa yürüyüşleri düzenleyeceğiz. Bunlara katılmak isteyen arkadaşlarımız var, onlara da bu imkanı sağlayacağız” diye konuştu.

 
ÇATALCA BİSİKLET GRUBU (ÇABİS)’İN TÜZÜĞÜ ŞÖYLE:
 
Gurubun adı ve tanımı
Çatalca Bisiklet Gurubu (ÇABİS) 29.09.2018 tarihinde doğa ve bisiklet sporuna gönül vermiş bağımsız amatör sporculardan kurulmuştur.
 
Kurucular
Tahir OĞUZ, Ali Naci SAYDAM, Sinan GÜREL, Ali Tolga BİLGEN, Ekrem ALABAŞ, Serdar Murat AKIN, Eray BOZAT ve Semih GÜREL‘dir . Gurubun ismi “ÇABİS” tir. ÇABİS başta Çatalca ve çevre ilçeleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışında faaliyetlerde bulunmaktır.
 
Gurubun organları
Gurupta, Başkanlık ve Başkan Yardımcılığı yerine iş ve işlemleri yürütülmesi temsil amaçlı olup Temsil Heyeti ile yapılacaktır. Temsil Heyeti ihtiyaca göre değişiklik gösterecektir.
 
Amacımız
ATATÜRK İLKE ve DEVRİMLERİNİ kendine rehber edinmiş, demokrasiyi özümsemiş, laik, özgürlükçü bir grup olan ÇABİS;

Hiçbir kar amacı gütmeyen, hiçbir ticari oluşuma veya siyasi kurumlarla bağlantısı olmayan, tamamen gönüllülük esasının hakim olduğu bir bisiklet gurubudur.

  • Bisiklet sporunu sevdirmek bisiklet kullanımı yaygınlaştırmak.
    • Doğayı korumak, sevdirmek, toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacıyla doğa gezileri yürüyüşleri yapmak.
    • Öncelikle gençler olmak üzere, kadın, çocuk, yaşlılar ve toplumun tüm kesimlerine kamu yararına hizmet gayesiyle, bisiklet dostlarını bir araya getirmek.
    • Bisikletin topluma sağlık, spor, ulaşım, çevre sağlığı, turizm ve ekonomik yönlerinden getireceği faydaları anlatmak, tanıtmak ve bu doğrultuda daha geniş kitlelere ulaşmaktır.
    • Çatalca İlçesinin doğası, çevre il ve ilçelere oranla düşük trafik yoğunluğu ile bisiklet sporu için elverişli bir konumda olduğunun vurgulanmasını sağlamak.
    • Tüm bisiklet sevenleri, ve ilgililerini eğitmek, bisiklet sahibi olmaları ve kullanmaları yönünde yardımcı olmak.
    • Emniyetli bisiklet kullanımı hakkında bisiklet kullanıcılarını ve trafikte var olan diğer tüm araç kullanıcılarının bilgilendirilmelerini sağlamak.
    • Bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması amacıyla kamu kurum ve kuruluşları (Belediye Kaymakamlık, Milli Eğitim Müdürlükleri) ile işbirliği yapmak.
    • Bisiklet yolları ve parkurlarının yapılanması, geliştirilmesi ve bakımları konusunda yerel yönetimlerle ve ilgili kamu kuruluşlarıyla işbirliği yapmak,
    • Kısaca toplumu bu konuda bilinçlendirmek amacımızdır.

 
Faaliyetlerimiz
1- Bisikleti sevdirici ve özendirici çeşitli faaliyetlerde bulunmak,
2- Her yaş, kategori ve sınıfında halka açık bisiklet turları düzenlemek.
3- Yerel, ulusal ve uluslararası düzeylerde bisiklet tur ve gezileri düzenlemek.
4-Toplumsal hafızamızı güçlendirmek sosyal sorumlulukları vurgulamak amacıyla; milli bayramlar, önemli
günler de farkındalık yaratacak bisiklet turları düzenlemek.
5- Doğayı ve çevreyi koruyucu faaliyetlerde bulunmak ve bu amaçla ilgili kuruluşlarla işbirliği yapmak.
6- Kanunlarda bisikletle ilgili hakları ortaya çıkarmak ve geliştirmek.
 
Gruba katılım
Gurubun amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden her bisiklet sever guruba katılma hakkında sahiptir.
Bisiklet turlarına katılacak 18 yaşından küçük gençler katılım için guruba veli muvaffakatını gösteren imzalı yazıyı ve velisine ait telefon numarasını belirtmek zorundadır.
 
Guruptan çıkma ve çıkarılma
Kendi isteğiyle katılımcı guruptan ayrılabilir.
Gurubun amaç ve ilkelerine aykırı faaliyette bulunmak. Emniyetli bisiklet sürüş kurallarına uymayanlar gurup üyeliğinde çıkarılacaktır.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da “Turizm Çalıştayı” Gerçekleşecek

Sıradakini Oku

Eğitim-Bir-Sen İlçe Başkan Adayı Hüseyin Daver Seçim Beyannamesini Yayımladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir