Çatalca’da “Turizm Çalıştayı” Gerçekleşecek

Çatalca Kaymakamlığı koordinasyonunda düzenlenecek, “Turizm Çalıştayı” hazırlık toplantısı Halk Eğitim Merkezinde gerçekleşti. Çatalca Kaymakamlığı tarafından ilçe kurumları işbirliğinde 10-11 Ekim 2018’de düzenlenecek olan “Turizm Çalıştayı” için hazırlık toplantısı düzenledi.

Halk Eğitimi Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan toplantıya başta Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Ayhan Tutun, Dursun Duran Kaya, Cengiz Uçar, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Çatalca Belediyesi Birim Müdürleri, Siyasi Parti İlçe Başkanları, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Muhtarlar, Daire Müdürleri ve işletme sahipleri katıldı.

Çatalca’nın tanıtımı yapılacak
Çatalca’nın turizm potansiyelini açığa çıkarmak, gerekli düzenlemeleri yapmak, ihtiyaç analizini geliştirmeye ve yön vermeye katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek olan “Turizm Çalıştayı” öncesinde gerçekleşen toplantı, Çatalca tanıtım filminin izlenilmesi ile başladı.
“Turizm Çalıştayı” hakkında bilgi vermek üzere bir konuşma gerçekleştiren Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca’nın zengin bir kültüre sahip olduğunu ifade etti. Çatalca’nın merkeze olan uzaklığının yaratmış olduğu dezavantajı gidermek için tanıtım filmi hazırlandığını ifade eden Kaymakam Becel, Turizm Çalıştayı ile de Çatalca’nın kültür ve turizm varlıklarının, müzelerinin, su kemerlerinin, sahillerinin, mağaralarının, doğa sporlarının, tarihsel arkeolojik değerlerinin ve birkaç medeniyete ev sahipliği yapmış ilçenin sahip olduğu tüm güzelliklerinin gelen konuklara gösterilmesinin amaçlandığını sözlerine ekledi.

Sorunlar masaya yatırıldı
Toplantının ikinci bölümünde ilçeye dair sorunlar ve Mahalle Muhtarları ile Sivil Toplum Kuruluşlarının dilek ve talepleri masaya yatırılarak, elektrik kesintileri, imar affı gibi konular hakkında ilgili kurum yetkililerince açıklamalara yer verildi.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca Belediye Başkan Aday Adayları…!

Sıradakini Oku

Çatalca Bisiklet Grubu (ÇABİS) Kuruldu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir