‘Başkanla Akşam Sohbeti’

Nakkaş Mahallesi’nde ilki yapılan ‘Başkanla Akşam Sohbeti’, hazırlanan program çerçevesinde Çatalca’nın tüm mahallelerinde de devam edecek.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, ‘Başkanla Akşam Sohbeti’ adı altında Nakkaş Mahallesi’nde halk toplantısı düzenledi. Çatalca Belediyesi’nin çalışmalarını, faaliyetlerini Nakkaş halkına anlatan Başkan Cem Kara, vatandaşlardan gelen istek, talep, şikayetlere de cevap verdi. Nakkaş Mahallesi’nde ilki yapılan toplantı, hazırlanan program çerçevesinde diğer mahallelerde de devam edecek.

Nakkaş Mahallesi’nde düzenlenen halk toplantısına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Fehmi Akyüz, Cengiz Uçar, Dursun Duran Kaya, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, daire müdürleri, Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın, Nakkaş Mahallesi Muhtarı Zafer Öztürk, Öznakkaş Spor Kulübü Başkanı Aykut Demirtaş, Nakkaş Mahallesi eski Muhtarı Mustafa Vural, İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sezai Ural ve Nakkaş halkı katıldı.

2007’de 1078 olan Nakkaş nüfusu 820’ye düştü
Mahallenin tarihi ve günümüzde yaşanan gelişmelere vurgu yapan Başkan Cem Kara, “Nakkaş Mahallemiz 561 yıllık köklü bir tarihe sahip. Maalesef 2007 yılından bu yana küçülen, toprakları satılmak zorunda kalan, nüfusu ilçe merkezine göçe başlayan bir yerleşim yeri. 2007’de 1078 olan nüfus şimdi 820’ye düştü. Gençler köydeki yaşamdan yoruldular, şehre göç başladı. Daha iyi eğitim fırsatları için, daha iyi sağlık imkanları için, iş imkanları için insanlar köy yerinden şehre doğru göç ediyorlar” dedi.

Hayvancılık ve tarım ile ilgili çalışmalara devam edilmesini istedi
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, mahalle halkının köy ürünlerini geliştirmesini, hayvancılık ve tarım ile ilgili çalışmalara devam etmesini istedi. Başkan Cem Kara, “İstanbul’dan insanlar ilçemize akın akın geliyorlar. Hafta sonları 300.000’e yakın vatandaşımız Çatalca’ya geliyor. Televizyonlardan, radyolardan Çatalcamızın reklamını yapıyoruz. Gelen insanlarımız buradan köy ürünlerini alıyorlar. Bu bizim için bir fırsattır. Ekelim, üretelim ama seracılık da yapalım. Salatalık yetiştirelim, çilek yetiştirelim. Az hayvanı olanlar yan süt ürünleri üretmeli. Evimizde tarhana, turşu, ekmek yapıp satalım. Her yerde bu gelişmeyi görüyorum. Mahallemizin girişinde Çatalca Belediyesi olarak yapmış olduğumuz köy ürünleri satış standını geliştirelim. Orada ürünlerimizi satalım. 3. Köprü yolları ilçemizden geçecek, havalimanı yanı başımızda inşa ediliyor. Bunları fırsata çevirmeliyiz” diye konuştu.

Caminin 8 yıldır neden bitirilemediğini anlattı
Yıllardır restore edilemeyen tarihi Nakkaş Cami’sine değinen Başkan Kara, “Cami 2008 restarosyonu onaylanmış daha sonra ihaleye çıkarılmış ve ihaleyi Akın İnşaat almış. Bir takım işlemler yaptıktan sonra çatlaklar nedeniyle İstanbul Teknik Üniversitesi’ne başvurulmuş Üniversite zemin etütünün yapılmasının ardından çatlağın giderilmesinin ileriki yıllarda daha büyük sorun çıkaracağı belirtilmiş ve temelin güçlendirilmesi gerektiğine karar vermiş. Akın İnşaat’ta ihalede ayrılan bütçenin bittiğini ve ek bütçe çıkarıldığı takdirde işlemlerin devam edeceğini belirtmiş. Bu bilgiler İl Özel İdaresinin bilgileri. Ayrıca cami ile ilgili valiliğe başvuru yaptık ve bilgi istedik. Valilik 3 ay içinde bitirilip kullanıma açmayı planlıyoruz diyor. Ama buradan şu sonuç çıkmasın. Belediye başkanı buraya geldi 3 ay sonra açılacak dedi diye sonucu çıkmasın. Çünkü ben değil valilik söylüyor. Sizlere caminin 8 yıllık hikayesini anlatmaya çalıştım. 2008 yılında projelendirilmiş restarosyonuna evet denmiş, 2010 yılında Arnavutköy Belediyesi tarafından yazı yazılmış, 2014 yılında parası çıkartılmış, ama daha sonra imalata başlandığında, ortaya çıkan durum neticesinde buraya ayrılan para bitmiş. Şuan firma diyor ki ek ödenek verilirse bu işi bitiririm, valilikte 3 ay içinde açacağız diyor. Hangisinin doğru olduğunu, caminin ne zaman bitirilip ibadete açılacağını hep birlikte göreceğiz” dedi.

Soruları cevapladı
Çatalca Belediyesi’nin yetki ve sorumlulukları ile birlikte çalışmalarını ve faaliyetlerini de konuşmasında belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, daha sonra Nakkaş halkından gelen soru ve istekleri yanıtladı. Vatandaşların sorularına cevap veren Başkan Cem Kara soruları cevapladı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Büyük vefasızlık

Sıradakini Oku

Toki Hadımköy 2. Etap Site Yönetimi Çok İddialı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir