Toki Hadımköy 2. Etap Site Yönetimi Çok İddialı

TOKİ Hadımköy 2. Etap’ta Site Yönetimi Başkanlığına seçilen Çetin Aktaş ile yönetimi, Bizim Bakış Gazetesi’ne çok samimi açıklamalarda bulunarak siteyle alakalı alınan tüm kararlarda katılımcılığın ön planda tutulacağını, hesapların şeffaf erişilebilir olacağını ve daha iyi hizmet için göreve talip olduklarını ifade ettiler.

Çetin Aktaş, “2007 yılında Hadımköy TOKİ Konutları yapıldı. 2007 yılından 2015 yılına kadar Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı Toplu Konut İdaresi’nin bünyesinde devam etti. 2015’in 7’nci ayında TOKİ yetki görevini devretmek üzere sitemize geldi. Bunun neticesinde bloklardan birer tane temsilci seçmek kaydıyla 71 bloktan 71 tane temsilci belirlendi. Seçilen 71 temsilci de yönetimi seçti. Yönetime iki aday talipti. Biri bizdik. Site sakinleri bizi seçti”dedi.

Hangi etabın yönetimine seçildiniz ve yönetimde kaç kişi var?

2. etabın yönetimine seçildik Site yönetimi 3 kişiden oluşuyor. Denetim kurulu da 3 kişiden oluşuyor. Üç arkadaşımızdan bir başkan, bir başkanvekili bir de başkan yardımcısı olmak kaydıyla istişare ettik. Benim zamanımın daha çok olduğunu ifade ederek yönetim kurulu başkanlığına beni seçtiler. Başkanvekili Hayati Güneş, başkan yardımcısı da Murat Demir oldu.

Sitede kaç kişi çalışıyor?

36 kişi çalışıyor. 10 güvenlik, 18 temizlik görevlisi, 1 çevre amiri, 1 peyzaj amiri, 1 muhasebe, 4 tane teknik, 1 halkla ilişkiler. 26 kendi bünyemizde 10 kişi de güvenlik hizmeti alıyoruz.

Ne gibi hizmetler yaptınız?

TOKİ’den 7’nci ayın 28’inde yetki aldık. 31 Mart’a kadar daha önceki müdürümüz İsmet bey devam ediyordu. 31 Mart’ta İsmet müdürümüz görevi bırakınca görev ve sorumluluk tamamen bize geçti. Göreve geldiğimizde insanların bir takım talep ve istekleri vardı. Güvenliğin işler hale gelebilmesi için ne yapabiliriz diye. Sağ olsunlar başkan vekili Hayati bey ve başkan yardımcısı Murat bey ile araç tanıtım sistemi yaptık. Site sakinlerimiz araç tanıtım sisteminden içeri giriyor. Gelen misafirlerde misafir girişinden girerek hangi binaya geldiği ziyaretçi defterine kaydı alınıyor. Böyle bir sistem koyduk. Daha sonra binalarımızı daha güvenlikli hale getirmek için güvenlik kamerası koyalım dedik. Yangın merdiveni, asansör, dış kapıdan giriş ve çıkışları kontrol altına alabilmek için kamera ile donattık. Binaların boya badana işleri vardı onları yapıyoruz hemen hemen bayrama yetiştirmeye çalışıyoruz. Sitemizin içindeki yeşillikte eski müdürümüzün çok emeği var. Giriş çıkışlar tek yöndü ve sorunlar yaşanıyordu. Güney cepheden giriş kuzey tarafından çıkış verdik ve site içindeki trafiği engellemiş olduk. Kamyon, kamyonet, servis araçlarını yasa gereği zaten içeri almamamız gerektiğini biliyorduk, onu da hayata geçirdik. Parklarımızın zemini zaten kumdu. Arnavutköy belediyemizin katkılarıyla tartan pist ve yenileme çalışmalarını yaptık. 1. bölgemize girişimlerimizle cami, sohbet, taziye yeri gibi yerlerin çalışmasını yaptık sunduk. Yönetimde olduğumuz sürece imkanlar doğrultusunda en iyisini yapmaya çalışacağız. Bir iki daha projemiz var ama tabi ki bunları kendi başımıza yapmamız mümkün değil. 71 temsilcinin yüzde 51’inin oluru olursa yani çoğunluğu olur verirse yapabiliyoruz. Yönetim olarak biz yaptık oldu diye bir şey yok. Yönetim olarak biz sunarız temsilciler meclisinden olur alırsa onu yapmakla mükellefiz.

En çok zorlandığınız konu nedir?

Daha önce sorumluluk TOKİ’deydi. Şimdi burada yaşayan herkes bu işin içinde. O yüzden insanlar işin içine girince o işin öyle olmadığını daha zor olduğunu görüyor. İnsanla uğraşma apayrı zor bir şey. Örneğin bir asansör meselesi vardı. TSE’nin yapmış olduğu değişiklik ve ilave tedbirler için yapılan bir yeşil etiket olayı. İnsanlar yönetimin bunu yazmadığını nerden bilelim diyor. Yönetimin bunu yazmadığını kanunla anlatmaya çalıştık bir sürü zorluklar çektik. Nasıl insanlar istediğini seçtiyse istemeyenlerde var. Dolayısıyla bu yüzden asıllı asılsız bir sürü olaya maruz kalıyoruz. Adam bu kadar aidat mı olur, bu kadar para mı olur diyor. Burası 182 dönüm ve 100 dönümü yeşil alandır. Bunun sulaması, çimlenmesi, peyzajı, kazısı, alt yapı sorunlarıdır. Bunlar görünmüyor. Personel çöp alıyor, temizlik yapıyor anlamında düşünüyorlar. Ama bunun çatısından bodrumuna kadar, sığınağından hidroforlarına kadar, peyzajından çevre düzenlemesine kadar her türlü işi yapıp insanlara sunmakla mükellefiz. Önemli olan bir şeye talip olmak değil o işin üstesinden gelmek.  O zorluğu aşarak insanların beğenisine sunmaktır, yani yılmamak. Yılmak yöneticinin vasfında olamaz. Bizde arkadaşlarımızla birlikte süremiz dolana kadar güzel hizmetler vermek istiyoruz. Site sakinlerimizle de istişareler ederek onların istek ve temennilerini de göz önünde bulundurarak hizmet vermeye çalışacağız. Sitenin yolunu, yönetimin nerede olduğunu bilmeyen site sakinlerimiz var. Bunun üstesinden gelebilmek için halk günleri yapacağız. Haftanın belli günleri insanların sorularını sorabileceği, temennilerini iletebileceği veya ödediği aidatın nereye gittiğini öğrenebileceği, hangi hizmetleri aldığını şeffaf şekilde açıklayacağız. Dedik ya imkanlar dahilinde diye… Eğer imkanlarımız el verirse daire ile güvenliğin iletişim kurabileceği telefon hattıyla diafon sistemi çalışması içindeyiz. Dış cephe mantolaması çalışmaları içindeyiz. Çünkü yeni yapılan akıllı binalar 400 – 500 bin liraya oturan yerlerde bu yeşil alan yok. Burada ormanın içerisinde, yeşilin içerisinde, doğayla iç içe binalarımız. Bölgeye yakışan bir şey yapmak istiyoruz. Bir takım sıkıntıları atlatmış bulunmaktayız. İdari binamız müsait olmadığını görüyorsunuz. Yönetim binasını imkanlar dahilinde top sahasının oraya yapacağız. Ayrıca site sakinleri bizden şifre alarak mali raporları evinden şeffaf şekilde takip edebilecek. Harcananı, gireni, çıkanı, ödeyeni, ödemeyeni her şekliyle takip etmiş olacak.

Röportaj: Zafer Kara

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

‘Başkanla Akşam Sohbeti’

Sıradakini Oku

Kasım Kolcuoğlu: Bu şekilde Çatalca’nın geleceğini heba ederiz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir