TUKODER Vatandaşı Yerinde Bilgilendiriyor

Tüketiciyi Koruma Derneği (TUKODER) Çatalca Şubesi Mahallelerde “Hepimiz tüketiciyiz” “Tüketici haklarımız neler?” “Haklarımızı nasıl korumalıyız?” “Nereye başvurmalıyız? Başlıklar altında ilk toplantısını Akalan Mahallesi’nde gerçekleştirdi.

Toplantıya Tüketiciyi Koruma Derneği (TUKODER) Çatalca Şubesi Başkan Yardımcısı ve hakem heyeti üyesi Yunus Fıratlı, Denetleme Kurulu üyesi Zafer Kara ve Adnan Pelvanlar, Akalan Mahalle Muhtarı Halil Akgeyik, Muharip Gaziler Derneği Çatalca Şubesi Başkanı İsmail Atak ve Akalan Mahallesi sakinleri katıldı.

“Bilinçli tüketici bir ürün aldığında ve ayıplı çıktığında hakkını savunabilir”

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Çatalca Şubesi Başkan Yardımcısı ve hakem heyeti üyesi Yunus Fıratlı, “Bilinçli tüketici bir ürün aldığında ve ayıplı çıktığında hakkını savunabilir. Sizlerin satın aldığınız ürünlerde sorun çıktığında 30 gün içinde bedel iadesini, değiştirilmesini veya ücretsiz tamirini isteyebilirsiniz. Haksız şartlar içeren sözleşmeleri imzalamayın. Her alanda uygulanan sözleşmelerde on iki punto olmasına dikkat edin. Taksitli alışverişlerinizde sözleşme yapın. Firma sözleşmenin bir nüshasını size vermek zorundadır. Yetkili servisleri tercih edin. Kapıdan satışlar tüketiciyi en fazla zarara uğratan ve yanıltan satış yöntemidir. Tüketici kredi sözleşmelerine dikkat edin. Bankalar, tüketici kredilerinde yalnızca binde beş oranında dosya masrafı haricinde hiçbir ücret talep edemez. Krediye bağlı sigorta sözleşmeleri tüketicinin talebi olmaksızın yapılamaz. Karşılaştığınız sorunlarla ilgili olarak tüketici sorunları hakem heyetlerine başvurabilirsiniz. TÜKODER’in temsilcisinin de içinde yer aldığı hakem heyetleri illerde, İl Sanayi Ticaret Müdürlüklerinde, ilçelerde ise Kaymakamlık binalarında faaliyet göstermektedir” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Esnaftan Örnek Davranış

Sıradakini Oku

Tarihi Nakkaş Yok Oluyor

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir