SEÇİMLERDE KADINLAR FARK YARATIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ilçe kongrelerinin tamamlamasının ardından bu kez seçim heyecanı kadınlara sıçradı. CHP Çatalca İlçe Kadın Kolları Başkanlığı için Aysun Akın adaylığını açıkladı. Açıklamada CHP Çatalca Kadın Kolları Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sevinç Saylan Özkatrancı da katıldı. Ayrıca törene ilçe yöneticileri, kadın üyeler ve başkan adayı Aysun Akın’ın eşi Sedar Murat Akın da hazır bulundu.

26 YILDIR ÖRGÜTÜN İÇİNDE

8 Şubat 2020 tarihinde gerçekleşecek olan seçimde adaylığını açıklayan Aysun Akın şöyle konuştu:  “Memur bir ailenin kızı olarak 1975 yılında İstanbul dünyaya geldim. Çatalca Lisesi ve açık Öğretim Fakültesi Muhasebe Finansman Bölümü mezunuyum. Evli ve 2 kız çocuk annesi olarak 25 yıldır kendi ofisimde SMMM çalışmaktayım. 1994 yılından beri de Çatalca’da siyasi örgütlenmenin içersindeyim. Veysel Yavuz’un SHP’nin ilçe başkanı olduğu dönemde ilçe sekreterliği görevinde bulundum. Yine aynı dönemde İsmail Fırat Aykut’un belediye başkanlık seçim çalışmalarında aktif olarak çalıştım. Çağdaş Yaşamı Destekleme ve benzeri sivil toplum kuruluşlarında görev aldım. Sonraki dönemlerde CHP örgütümün saha çalışmalarında destekçisi olmaya devam ettim. 31 Mart yerel seçim süreciyle başlayıp 24 Haziran da başarıyla sonuçlanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde hem örgüt adına hem de İstanbul Gönüllüleri adına bir fiil saha çalışmalarında yer aldım.”

BARIŞA KÖRÜK ÇEKECEKLER

Kadınların el attığı her işte bir başarı olduğunu ifade eden Aysun Akın sözlerini şöyle sürdürdü: “CHP Kadın kolları olarak bize görev verirseniz ekibimle birlikte tüm kadınlarımıza ulaşarak bir araya gelmeyi ve gücümüze güç katmayı hedefliyoruz. Bugüne kadar yaşanan eksiklik ve aksaklıkları iyi değerlendirip gereken dersleri çıkararak birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Her kadın, sosyal ve siyasal yaşama katmanın yollarını mutlaka bulmalıyız. Bizler eşit sosyal ve siyasal yaşam haklarımızı mücadele ederek kazanmadıkça gerçek gücümüzü göstermedikçe ülkemizde ve dünyada barış ve demokrasi gerçekleşemez. Bugün burada siz değerli yol arkadaşlarım ile atacağımız bu adımın toplumumuzda insanlık ve demokrasimiz için çıkacağımız uzun yolun ilk adımı olmasını diliyorum. Çağdaş, laik ve aydınlık yarınları birlikte kurmak dileğiyle bugün burada olan olmayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

MÜBADELENİN 97. YILI ÇATALCA’DA DÜZENLENEN ETKİNLERLE ANILDI

Sıradakini Oku

BECEL, “İLÇE OLARAK DAYANIŞMA RUHUNU GÖSTERDİK”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir