‘Olmayan bir yapıya tamirat izni verilmiş’

 

Nisan ayı oturumunda Ak Parti Grubu adına sözlü önerge veren Çatalca Belediye Meclis Üyesi Tuba Uzun, 203 ada 7 Parsel ile alakalı 11.03.2016 tarihli önerge verdiklerini de hatırlatarak, önergelerine yanıt alamadıklarını ve söz konusu önerge ile ilintili bir fotoğrafı meclis üyelerine göstererek “Olmayan bir yapıya tamirat izni verilmiş” ifadelerini kullanınca Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara da, “Şu binayı göremedim henüz” dediği halde daha sonra olmayan binaya mühür vurdurarak kendisiyle çelişti.

Uzun, tane tane anlattı

Tuba Uzun, gündem dışı söz alarak bilgi edinme yasası gereği belediyeye başvurduğunu ifade ederek şunları söyledi:

” Önergemizde 11.03. 2016 tarih 1654 sayılı Çatalca meclis toplantısında sunmuş olduğumuz 4982 sayılı bilgi edinme hakkı konunu kapsamında Kaleiçi Mahallesi 203 ada 7 nolu parselle ilgili önerge ile ilgili bilgi istedik. Çatalca Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünüzce 28.03.2016 tarih 1654 sayı no’lu belge ve açıklamalarınız yer almaktadır. Yönetmeliğin 9. Maddesin üçüncü paragrafında dilekçede istenilen bilgi ve belgeler açık ve ayrıntılı olarak belirtilir dendiğinden kurumunuzdan istenilen belgelerin açık ve ayrıntılı olarak belirtilmesi halinde değerlendirilebilecektir ifade edilmiştir. 11.03. 2016 tarih 1654 sayı nolu önergemizde istediğimiz hususlar konusunda açık ve ayrıntılı olarak madde madde belirtmemize rağmen istediğimiz hususlar hakkında açıklayıcı bilgilendirme yapılmadığı 28. 03. 2016 tarih ve 1654 sayı no’lu kurumunuz tarafından bize verilen önerge cevaplarında anlaşılmaktadır. Çatalca halkının ve yerel gazetecilerin bu konuda bilgilendirilmesi konusunda yeterli olmaması sebebiyle istediğimiz hususlar konusunda aşağıda belirteceğimiz ayrıntılı belge tutanak tüm benzeri evrakların bir kopyasını Ak Parti grubu adına talep ediyoruz.”
catalca olmayan yapi1
Uzun sözlerini şöyle sürdürdü, “Kurumunuz tarafından 2 no’lu önergemize verilen cevapta 2. Madde yer alan beyana göre belediyenizce 14.07.1988 Tarih iki cilt 37 sayfa ruhsat ekinde ilave ruhsatın tanzim edilmiş 05. 08 2015 tarih 5682 sayılı dilekçesine istianen belediyenizce 03. 09. 2015 tarih 5682 sayı ile tamirat izni verilmiştir. 05.08.2015 tarihin de mal sahibi tarafından belediyeye verilen dilekçeye istianen Başkan Yardımcısı Erhan Güzel tarafından imza ile basit tamirat izni verildiği ek dörtte. Bizlerin önergelerine verilen cevaptaki ek dörtte sunulmaktadır. Planlı alanlar imar yönetmeliğinin 61. Maddesi ve 12 maddesinde. Bu maddelerin açmak istiyorum değişik R.G. 13. 7. 2000-24108 kanun maddesine istianen buraya dikkatinizi çekmek istiyorum mevcut yapının yürürlükte tüm mevzuat hükümlerine haykırı olmaması şartı ile imar planı bu yönetmelik hükümleri ile ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak tamir ve  tadili yapılabilir. Ancak ilave esaslı tamir tadil yapılması için ruhsat alınması zorunludur. Buna istinaden bizim Ak Parti grubu adına istediğimiz husus kurumunuz tarafından verilen izin belgesinde yapının mevcut olduğu beyanı dikkate alınarak, yapının mevcut olduğu ile ilgili seviye tespit tutanağı yapı ruhsatında yer alan binalara ait hali hazırdaki uydu ve resimleri iski müdürlüğü tarafından tespiti yapılan yapının tutanakları ve belgelerin kopyasını talep ediyoruz. Şayet mevcut yapının enkaz olması durumunda 05. 08. 2015 tarihinde mal sahibi tarafından belediyeye verilen dilekçeye istianen Başkan yardımcısı Erhan Güzel tarafından imza ile basit tamirat izni verildiği ek dört görülmektedir. İmar kanunun hangi maddesine göre yapı tamir izni verildiğine göre açıklık getirilmesi hususunda evrak tutanak imar durumu ruhsat ekleri kopyası ve bu konu hakkında görüşlerinin yasa maddeleriyle açıklık getirilmesi hususunu özellikle Ak Parti grubu adına talep ediyoruz.”

 

Uzun’un konuşmasına cevap veren Başkan Cem Kara ile aralarında şu diyalog geçti.

Kara: Şu binayı göremedim henüz de

Uzun: Burada bir bina yok duvar var.

Kara: Bütün arkadaşlar bir görsünler de. Konu anlaşılmış olsun mevcut binayı görün. İnsanlar bir yerlere gökdelen dikerken vatandaş temelini tamirattan geçirmiş bunu siz ne olduğunu hala anlayamamışsanız. Size söyleyeceğim bir şey yok. Biraz daha dersinize çalışırsınız önemli değil.

Uzun: Bu çalışmış halimiz başkanım.

Kara: İyi güzel…

 

Güzel ile ilgili şikayetler artırıyor

İmardan Sorumlu Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Erhan Güzel’in bu tür birçok usulsüz tamirat/tadilat izinleri verdiği, hatta bazı yapı ruhsatlarına tek imza atarak yürürlüğe koyduğu iddiaları, hem Başkan Cem Kara’yı hem de partisi CHP’yi daha da çok sıkıntıya sokacağı konuşuluyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Gürcan: Ayaklar baş, başlar ayak olmuş

Sıradakini Oku

“Şile’ye verildi, Çatalca’ya neden verilmiyor”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir