“Şile’ye verildi, Çatalca’ya neden verilmiyor”

CHP Çatalca Belediye Meclis Üyesi Metin Sezer Vergi Dairesi’nin yeniden Çatalca’ya getirilmesi ve bu konuda çalışma yapılması için belediye meclisine önerge vermişti.

CHP’li Metin Sezer’in önergesi üzerine Çatalca Belediyesi İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığından bilgi istedi. İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı Mükellef Hizmetleri Usul Grup Müdürlüğü tarafından olumsuz cevap verildi.

“Şile’ye verildi, buraya neden verilmiyor”

Meclis Üyesi Metin Sezer konu ile ilgili bir açıklama yaparak, “Vergi Dairesi’nin yeniden geri getirilmesi konusunda önerge verdim ve yaklaşık 4 ay sonra cevap geldi. Bu konuda Çatalca Belediyesi başta olmak üzere iktidar partisi ve muhalefet partilerine görev düşüyor. Çünkü vatandaş bu konuda gerçekten mağdur. Vergi Dairesi ile ilgili işlerimizi buradaki şubede yapabiliyoruz ama birçok konu ile ilgili vatandaş Büyükçekmece’ye gitmek zorunda kalıyor. Orada da sıra oluyor ve saatlerce sıra bekleniyor sıra gelirse işlemini yapıyorsun gelmezse ertesi gün tekrar gitmek zorunda kalıyorsun. Çatalca Vergi Dairesi’nde çalışanlarla hiçbir sıkıntımız yok, onlar işlerini yapıyorlar. Şile’de de aynısı oldu Beykoz’a bağlandı ve onlar itiraz ettiler ve geri aldılar. Gerekçelerinde fiziki durum demişler. Fiziki duruma bakarsak yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Çatalca. Hallaçlı’dan bir vatandaşın Çatalca’ya gelmesi 60 – 70 km, buradan da Büyükçekmece’ye gidiyor. Git gel büyük zaman kaybı. Birde işini halledemediğini düşün o vatandaş yandı. Bizim 39 mahallemiz var. Şile’nin de mahalleleri var. Onlarınki mahalle de bizimki değil mi. Onlarınki konumda bizimki değil mi? Her ne kadar bana yazıda fiziki yapı, mükellef sayısı, tasarruf tedbirleri öne sürülüyor. Bizim burada çalışanların hepsi Büyükçekmece’de çalışıyor. Bu nasıl tasarruf tedbiri oluyor” dedi.

“Hangi parti olursa olsun hepimizi ilgilendiren bir durum”

Metin Sezer Vergi Dairesi ile ilgili ‘Kimse merak etmesin buradan gitmeyecek’ dendiğini hatırlatarak, “Vergi Dairesi gidecek diye tartışma çıktığında İstanbul Vergi Dairesi Müdürü Mustafa Dakın Ak Parti Çatalca İlçe Başkanıyla görüştüğünde kimse merak etmesin buradan gitmeyecek dedi. Ama gitti. Ak Partili Meclis Üyesi arkadaşlarımız savunmaya kalktı bilgisayar ortamında işlemlerin yapıldığını falan söylediler. Şileye bu hak yeniden veriliyorsa Çatalca’ya neden verilmiyor. Şile ile Çatalca çok farklı koskoca devlet burada ufacık bir yerin tasarrufunu mu düşünecek. Devletler ne için var, vatandaşların refahı için. Biz üstümüze düşeni yapmaya çalışıyoruz. Parti ayırmaksızın bölge milletvekillerine, ilçe belediye başkanımıza, iktidar mensuplarına çağrıda bulunuyoruz. Bu konunun gündeme getirilmesini ve bu hakkın Şile’ye verildiyse Çatalca’ya da verilmesini istiyoruz. Halkalı gümrüğü Muratbey’e geldi ve şuanda üçte biri faaliyet gösteriyor. İlerde tam faaliyet gösterdiğinde burada vergi mükellefi de artacak. Bunlar bir etken değil mi, ileriye dönük olarak. STK’ları ziyaret ettim ve onlarda bunu istiyor, bunu gördüm. Nisan ayı meclisinde Ak Parti Meclis Üyeleri araştırılacağını, eğer hakkımızın gasp edildiği bir durum söz konusuysa geri alınması ile ilgili çalışma yapılacağı söylendi ama göreceğiz. İktidar partisi olsun, kendi partim olsun ben doğrunun yanındayım. Halk bizi doğruları söyleyelim diye seçti. Hangi parti olursa olsun Vergi Dairesi konusu hepimizi ilgilendiren bir durum. Onun için insanların rahatını ve refahını düşünmek zorundayız” diye konuştu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

‘Olmayan bir yapıya tamirat izni verilmiş’

Sıradakini Oku

“Çatalca Bizim Ortak Noktamız”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir