Malaklar Çatalca’da ‘Tescilli Güzellik’ İçin Kıyasıya Yarıştı

19. Erguvan Festivali kapsamında 3. kez düzenlenen ‘Malak Güzellik Yarışması’ büyük ilgi gördü. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada, birbirinden şirin malaklar birinci olabilmek için kıyasıya yarıştı.
İstanbul’un yüz ölçümü en büyük ilçesi Çatalca’da, 19. Erguvan Festivali ‘Çatalca Değerleriyle Buluşuyor’ temasıyla binlerce kişiyi bir araya getirmeye devam ediyor. Festival kapsamında Çatalca Belediyesi ve İstanbul Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ortaklığıyla düzenlenen 3. Malak Güzellik Yarışması birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
Birileri Gökdelen Derken, Tarım ve Hayvancılık Diyen Başkan Cem Kara!
Her fırsatta tarım ve hayvancılığın önemine değinen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, tarım ve hayvancılık projeleri ile ilçede doğru tarım ve hayvancılık uygulamalarının yapılması için gerekli tüm çalışmaları yapıyor.
Çatalca’nın büyük ölçüde geçimini sağladığı tarım ve hayvancılık faaliyetleri konusuna dikkat çeken Başkan Kara, iyi tarım yöntemleri, doğru uygulamalar ve hayvan yetiştiriciliğinde bilinçli olma konularında belediye bünyesinde vatandaşlara bilgi verecek etkinlikler, seminer ve konferanslar düzenliyor. Geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılıkta verimin arttırılması, yerel üretimin canlanması, organik ürünlerin yetiştirilmesi gibi konularda projelerle vatandaşlara destek veriyor.
Erguvan Festivali kapsamında düzenlenen etkinliklerde ise ilçenin değerlerini ön plana çıkartacak konular ele alınıyor. Manda sütü ve yoğurduyla ün yapan Çatalca’da düzenlenen Malak Güzellik Yarışması kapsamında bu alana dikkat çekilirken, vatandaşlar hem renkli görüntülerle eğleniyor hem de farkındalık arttırılıyor.

Çatalca’nın Malak Güzeli Belli Oldu!
Kıyasıya çekişmenin yaşandığı yarışmada jüri üyeleri; Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet İstanbulluoğlu ve Zooteknik Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. M. İhsan Soysal ve Prof. Dr. Alper Önenç, Çatalca İlçe Tarım Müdürlüğü Veteriner Hekimi Üstüngel Hekimsoy ve Çatalca Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Naci Coşkun malakları tek tek inceleyerek beslenmesi, cidago yüksekliği, kalça yumru genişliği, beden derinliği, vücut uzunluğu ve genel görünüş kıstasları ile ağız yapısının güzelliğini değerlendirdi.

Başkan Cem Kara Tebrik Etti
Cidago yüksekliği, göğüs genişliği, vücut uzunluğu ve genel görünüş kategorilerinde değerlendirilen malaklardan Emet Ünlü’nün yetiştirdiği malak birinci, Naim Yanıkoğlu’nun malağı ikinci, Erkan Çalık’ın malağı ise üçüncül oldu.
Ödül töreninde yaptığı konuşmada Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bütün malak yetiştiricilerini tebrik etti. Başkan Cem Kara sözlerinde, ”Malak yetiştiricilerimizi tebrik ediyorum. Malak Yarışmamızı artık çok değerli hocalarımızın ve Malak Yetiştiricileri Birliğimizin katkısıyla aynen kanatlı hayvan yetiştiriciliğinde olduğu gibi geleneksel bir hale getirdik. Hepinize çok teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Hakem Heyeti İçin İmza Kampanyası

Sıradakini Oku

Güreş Severlerin Değişmez Adresi Çatalca!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir