Hakem Heyeti İçin İmza Kampanyası

Ticaret Bakanlığı 01.08.2018 tarihi itibariyle Türkiye genelinde bazı il ve ilçelerde başvuru sayısının az olduğu gerekçesi ile Tüketici Hakem Heyetlerinin sayılarını 1011’den 211’e düşürerek, belirlenen Tüketici Hakem Heyetlerine bağladı. Ticaret Bakanlığı’nın almış olduğu bu karardan dolayı Çatalca Hakem Heyeti’de Büyükçekmece Hakem Heyetine bağlandı. Çatalca’da tüketiciler herhangi bir ürünle yaşadıkları sıkıntıda artık Büyükçekmece’deki Hakem Heyetine gitmek zorunda kalacak.
 
Tüketiciyi Koruma Derneği Çatalca Şubesi bakanlığın almış olduğu kararla ilgili Çatalca Cumhuriyet Meydan’ında basın açıklaması yaptı. TUKODER Genel Başkanı Aziz Koçal’ında katıldığı basın açıklamasını Tüketiciyi Koruma Derneği Çatalca Şube Başkan Yardımcısı Yunus Fıratlı okudu.

“Tüketici Hakem Heyetleri’nde maliyet düşünülemez”
Basın açıklaması öncesi TUKODER Genel Başkanı Aziz Koçal konu hakkında, “Çatalca Hakem Heyeti kapatılarak Büyükçekmece Hakem Heyetine bağlanmıştır. Bu amaçla buradayız. Tüketici Hakem Heyetleri’nin kapatılışı hak arama özgürlüğünün önünü kapatma anlamına gelmektedir. Ticaret Bakanlığımız 800 Tüketici Hakem Heyetini kapatırken bakanlığa maliyet getirmesini, başvuru sayısının az olduğunu gerekçe gösteriyor. Hak arayışında maliyet düşünülemez. Çünkü buralar ticarethane değildir. Sizlerin uğradığınız haksızlıklarda yada uğradığınız hak kayıplarınızda hakkınızı arayacağınız merci olan Tüketici Hakem Heyetleri’nde maliyet düşünülemez” dedi.

Basın açıklaması yapıldı
TUKODER Genel Başkanı Aziz Koçal’ın konuşmasının ardından Tüketiciyi Koruma Derneği Çatalca Şube Başkan Yardımcısı Yunus Fıratlı basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasında, “Tüketici Hakem Heyetleri tüketici mahkemelerinin iş yükünü azaltmak, tüketicinin adalete hızlı erişimini sağlamak ve bir nevi arabuluculuk yapmak amacıyla kurulmuş heyetlerdir. Kapatılan Tüketici Hakem Heyetleri arasında ilçemiz Tüketici Hakem Heyeti’de vardır. İlçemizde tüketici sorunlarının çözümünde, tüketicinin uğradığı hak ihlallerinde, tüketici ile satıcı ve sağlayıcı arasında çıkan uyuşmazlıklarda ilçemiz halkına hizmet veren hakem heyetimizin kapatılması bizlere yapılan bir haksızlıktır. İlçemizde yaşayan tüketicilerin sorunlarına Büyükçekmece Tüketici Hakem Heyeti bakacaktır. Yerinde ve doğrudan hizmet alırken kısa süre içerisinde mağduriyetlerimiz sonuçlanırken Büyükçekmece’nin kendi dosyaları ile birleşeceğinden iş yükü artacak karar verme süresi uzayacaktır. Bu nedenle ilçe Tüketici Hakem Heyetimizin kapatılması biz tüketicilerin hak arama özgürlüğünün kısıtlanması anlamına gelmektedir. Anayasamızın 172. Maddesi Devlet’e “Tüketicileri koruyacak ve aydınlatacak tedbirleri almak ve tüketicilerin kendilerini koruyucu girişimlerini de teşvik etmek” görevini yüklemiştir. Tüketici Hakem Heyetleri tamda bu anlamda Devlet’in tüketiciyi koruyan ve aydınlatan kuruluşlarından birisidir.
 
İmza kampanyası başlatıldı
Basın açıklamasının ardından dernek üyeleri imza kampanyası başlattı. TUKODER Genel Başkanı Aziz Koçal, Tüketiciyi Koruma Derneği Çatalca Şube Başkan Yardımcısı Yunus Fıratlı, CHP Arnavutköy İlçe Başkanı Ruhi Tuncel, dernek üyeleri ve vatandaşlar imza kampanyasına destek verdi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCANIN ADAYI KİM OLSUN?

Sıradakini Oku

Malaklar Çatalca’da ‘Tescilli Güzellik’ İçin Kıyasıya Yarıştı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir