İmamoğlu’na Roman Desteği

Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Ekrem İmamoğlu’na destek için İstanbul’u mesken tuttu. Çatalca’da Roman mahallerini gezen Özcan Purçu’ya CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Marmara Bölgesi Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca Öztürk ve partililer eşlik etti.

Türkiye’nin ilk Roman Milletvekili, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu Ekrem İmamoğlu’na destek için Roman mahallerini geziyor.

“AKP sorunlarımızı katladı”
Gazetemizin sorularını da yanıtlaya Özcan Purçu, “Bizim çok sorunumuz var. Bu sorunları politikleştirmekte istemem. Çünkü insani sorunlar, sosyal sorunlar, eğitimden, barınmaya, istihdama ve ayrımcılığa kadar birçok sorun yaşıyoruz. Bunları politikleştirme gibi bir çabam yok ama maalesef bu hükümet döneminde daha da arttı bu sorunlarımız. Artık yaşayamaz duruma geldik” dedi.

“Yerinde dönüşüm…”
Romanların barınma ihtiyaçları var. Arnavutköy Taşoluk’ta TOKİ ev yaptı ama hiç kimse burada kalmadı. Kentsel dönüşüm nasıl olmalı?
Romanların yapısını iyi bilmek lazım, iyi çözümlemek lazım. Ben kentsel dönüşüm yapıyorum deyip sosyal dönüşümü yapmazsan, sosyal yapıyı toparlamadan kentsel dönüşüm yaparsan sadece bina yaparsın. İnsanları da dizayn edeceksin. Dönüşümü insanlarda ve yaşantısında da yapacaksın. Romanların Taşoluk’ta yaşayamayacağını TOKİ’de biliyordu, hükümette biliyordu, bunu planlayan büyükşehir belediyesi de biliyordu. Ne oldu Romanlar geldi. Sulukule’den çıktılar iş güç imkanları olanakları olmadığı için oradan taşınmak zorunda kaldılar. Eğer siz Romanların sosyal dönüşümünü de gerçekleştirseydiniz iş imkanını da yaratsaydınız, kültürel hayatını tekrar aynı şekilde yaşayabileceği şekilde dizayn etseydiniz, sosyal yapısını düzenleseydiniz öyle olmazdı. Onun için biz hep şunu diyoruz kentsel dönüşüm yaparken kentsel dönüşümde yaşayabilecek, ayak uydurabilecek bir sosyal yapıyla dönüştürmek gerekiyor.

“Fark atacağız”
Her gün iki ilçede çalışma yaptıklarını söyleyen Özcan Purçu, “Şunu gözlemledim İstanbul’da. İstanbul’daki Romanlar daha da fazla politikleşmeye başladı. Daha da fazla bilinçlenmeye başladı. Politik bilinçleri, kimlik yapıları değişmeye ve artmaya başladı. Bilinçli bir seçmen olarak oylarını kullanmaya başladılar. Sorgulamaya başladılar mahalleye girip konuşuyoruz, çalışıyoruz görüşlerini, fikirlerini alıyoruz bu seçimde özellikle neyin ne olduğunu biliyoruz, gördük. Ekrem İmamoğlu’nun kazanacağı şekilde hareket edeceğiz diyorlar. Çünkü Ekrem Bey samimi dürüst düzgün birisi, yenilikçi birisi. Çıktığı her televizyon programında da Romanlardan bahsediyor Romanları çok seviyor. Bu seçimde İstanbul’daki Roman mahalleri ezici bir üstünlükle Ekrem İmamoğlu lehinde oylarını kullanacaklarını biliyorum. Çünkü görüyoruz yaşıyoruz. AKP’nin çok oy aldığı mahallelerde dahi çalışma yapıyoruz. Orada da Ekrem Beye karşı ciddi bir teveccüh var, ciddi bir sevgi seli var. Bu seçimde Romanlar tarih yazacak, Ekrem İmamoğlu’da İstanbul’da Romanların tarihini yeniden yazacak diyorum.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATRUDER’den Geleceğe Yatırım

Sıradakini Oku

Hoş Geldin Bebek…

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir