Çatalca’ya Metro Geliyor

Çatalca’nın üç mahallesini doğalgazla buluşturan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, iki ay içerisinde de Çanakça, Akalan, İzettin, Gökçeali, Nakkaş, Kestanelik, Dağyenice, Subaşı, Okkalı’nın aralarında bulunduğu dokuz mahalleyi daha doğalgazla buluşturacaklarını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Feyzullah Kıyıklık, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik, İSKİ Genel Müdürü Fatih Turan’ın da katıldığı programa Çatalcalı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başkan Topbaş’ı tören alanı girişinde ellerindeki Türk bayraklarıyla karşılayan vatandaşlar Başkan Topbaş’a sevgi gösterilerinde bulundu.

“Bu şehre hizmet etmek en şerefli gururdur”

Programda konuşan Başkan Kadir Topbaş, “Dünyanın imrendiği İstanbul’u sizin desteğinizle üç dönemdir yönetiyorum. Bu şehre hizmet etmek en şerefli gururdur” diye konuştu. Göreve geldikleri günden bugüne İstanbul’a yaptıkları yatırımlar toplamının 98 Milyar olduğunu belirten Başkan Topbaş, Çatalca’ya yaptıkları yatırımın da 1 milyar olduğunu söyledi. Başkan Topbaş, “Bizim bu yatırımlar münasebetiyle her ay 485 milyon İstanbul piyasasına sadece işçilik olarak taze para girmektedir. Bu istihdam demektir, aş iş demektir. Biz daha yatırımlarımızı daha artırmayı planlamaktayız” dedi.
catalca metro2
Mahalleler Doğalgaza Kavuşuyor

İhsaniye, İnceğiz ve Kabakça mahallelerinin artık doğalgaza kavuştuğunu ve vatandaşların soba yakma derdinden kurtulduğunu ifade eden Başkan Topbaş, “Çanakça’da inşallah iki ay sonra evlerinize doğalgaz bağlatabileceksiniz. Bizde durmak yorulmak yok. Sizler için daha neler yapabilirizin peşindeyiz” ifadelerini kullandı. Çatalca’ya tren yolundan hafif metro getirecekleri müjdesini veren Başkan Kadir Topbaş “Çatalca’ya metrodan bahsediyorum. Doğalgaz şu bu neyse, bugüne kadar kim söyledi. Mevcut tren yolundan bir hafif metro projesini şuanda tamamlamak üzereyiz. Buradan İstanbul’un her tarafına gideceksiniz. 4-5 kilometrelik mesafede bulunan istasyona gittiğiniz zaman hemen İstanbul’dasınız. Hızlıca, konforlu, kaliteli bir yolculuk yapacaksınız. Bugüne kadar kim söyledi bunu kimin aklından geçti” ifadelerini kullandı.

“Yeni sistem başkanlık sistemi olsun, anında karar verebilirsin”

Önümüzdeki 16 Nisan’da yapılacak referandumla ilgili de konuşan Başkan Topbaş konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biraz önce ilçe eğitim müdürümüz ve muhtarımız eski lojman ve o okulların yıkılıp döküldüğünü söyledi. Şimdi açıklıyorum size. O lojmanları yıkacağız ve sekiz derslik okul yapacağız. Güçlendirme değil bu. Bakın başkanlık bu kadar kolay işte. Cumhurbaşkanımızın söylediği başkanlık sistemi de bu. Anında karar verebiliyor anında çözüm getirebiliyoruz. Sayın muhtarımız düğün salonu ihtiyacından da bahsetti ilçe belediyesi yapmak istemiş imkanı olmamış yapamamış, büyükşehire verebilirim demiş arsayı. Versin arsayı düğün salonunda yapayım. Türkiye’de de bunu istiyoruz. Diyoruz ki, yeni sistem başkanlık sistemi olsun, anında karar verebilirsin, kabinesini kursun” diye konuştu.

Destek istedi

Topbaş, “Yapılan hizmetleri takdir eden insanlarsınız. İstikrarlı bir yönetimin devamı için kararınızın ‘Evet’ olacağına inanıyorum. Bir siyasi kimliğim olmasaydı, bir sade vatandaş olsaydım bir belediye başkanı olmasaydım ve böyle bir karar hangi partiden gelirse gelsin Kadir Abiniz olarak ben ‘Evet’ derdim. Çünkü doğru gördüğüm ve benim de başkan olarak yaşadığım benzer bir rahatlığın getireceğini düşünüyorum” diye konuşarak destek istedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Yeni Anayasa İle Neleri Yaşayacağız…!

Sıradakini Oku

Güç ve Kuvvet Ebedi Değildir

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir