Çatalca Kaymakamlığı “Ticaret Köprüsü” İle Sınırları Aştı!

Çatalca Kaymakamlığı sınırları aşan projeleriyle ticaret köprüsü olmaya devam ediyor. Avrupa Birliği Başkanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü, ENI Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İşbirliği Projesi’nin üçüncü ilerleme komite toplantısı Çatalca Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Proje ortaklarının bir araya geldiği toplantı da Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’in yaptığı basın açıklamasından satır başları şöyle:

Avrupa Birliği Başkanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü, ENI Karadeniz Havzası’nda Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın ikinci teklif çağrısı kapsamında yürütülmekte olan BSB 861 sayılı Bridges of Trade (Ticaret Köprüleri) projedir. Kaymakamlığımızın da ortağı olduğu, Ticaret Köprüleri isimli projemiz; Karadeniz Havzası Sınır Ötesi İşbirliği programı tarafından finanse edilen, Yunanistan koordinatörlüğünde, Türkiye, Romanya, Moldova ve Ermenistan olmak üzere 5 ortaklı bir projedir.

Projemizin temel hedefi ortak ülkelerdeki tarım, hayvancılık ve su ürünleri sektörlerinde faaliyet gösteren üreticilerin ya da KOBİ’lerin ürettiği ya da ihtiyaç duydukları ürünler bazında karşılıklı ihtiyaçlarını karşılama, ülkeler arası kalıcı ithalat-ihracat bağları kurma ve bu vesileyle ülkelerinin ekonomilerine karşılıklı ve sürdürülebilir katkı sunmalarıdır.

Ticaret Köprüleri projemiz kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren ve proje faaliyetlerimizde yer almaya gönüllü olan 46 işletmemizi projemize dahil ettik. Geçtiğimiz kasım ayında 46 işletmemize yönelik 5 gün ve toplam 20 saat süren bir eğitimi tamamladık. İşletmelerimize uluslararası ticaretin usul ve esasları, yöntemleri ile ilgili bu eğitimler sonrasında, işletmelerimiz hem projemizin ilerleyen safhaları için hem de gelecekte kendi ticaretlerinin başarısı bakımından daha bilinçli ve donanımlı hale gelmiş oldular.

Önümüzdeki aylarda her ortak kendi ülkesinde BRIDGES yani köprüler adını verdiğimiz ürün bazlı tarım ve hayvancılık ürünleri fuarları gerçekleştirecek ve işletmelerimizle bu fuarlara ziyaretlerde bulunmak suretiyle yeni ticaret fırsatları oluşturulacaktır. Bu Bridge Fuarlarından biri de Çatalca’da gerçekleştirilecektir ve bu fuarda Çatalca’daki yerli üreticilerimiz ürünlerini Avrupa pazarına ihraç etme imkanına kavuşmuş olacaklardır. Bu fuarlar çerçevesinde ortak ülkelerden üretici ve işletmeler kendilerine ticaret ağı kuracaklardır.

Bu bağlamda, proje yönetim ekiplerimizin burada 3 gün misafirimiz olarak proje süreçlerinin geleceği ile ilgili yaptıkları planlamaların Çatalca’mız, ülkelerimiz ve Karadeniz Havzası için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Yaptıkları çalışmalarından ötürü kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

İYİ Parti Çatalca, Yeni Adresinde Hizmet Verecek

Sıradakini Oku

8 Ülke Kadın Sporcular İçin Proje Hazırladı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir