Başkan Kara: Basketbol Çatalca’da gelenektir

Fenerbahçe Çatalca Spor Okulları gerçekleşen açılış töreniyle Çatalca’da hizmet vermeye başladı. Sporun ilçe de yaygınlaşması ve gençlerin ilgi odağı haline gelmesi için yaptığı hizmetlerle, farklı birçok spor dalının Çatalca’da yer almasını sağlayan Başkan Cem Kara, açılış töreninde genç sporcuları yalnız bırakmadı.

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Spor Salonu’nda gerçekleşen törene, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın ve Erhan Güzel, Çatalca Milli Eğitim Müdürü Mustafa Erşahin ile Çatalca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ramazan Ilgın katıldı.

Başkan Kara, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Çatalca’da basketbolun bir gelenek olduğunu söylerken; “Bende iyi bir Fenerbahçeliyim. Ama tabi bu sene gidişat kötü, pek Fenerbahçeli olduğumuzu söyleyemiyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde bu işi düzelteceğiz. Öncelikle 1907 yılında kurulmuş olan bir kulübün Çatalcamıza gelerek, okullarımız ile işbirliği içerisinde bu spor okulunu, basketbol okulunu açması gurur verici, mutluluk verici. Ama tabi bu işle ilgilenen Fatih Bey, evet birçok şeyi çözmüş. Çatalca sevgi kenti demiş, evet Çatalca sevgi ve huzur kentidir. Aynı zamanda Fenerbahçelisi de çoktur ama az bir kadroyla bu okulu açıyor olması, Fenerbahçe’nin adına yakışmaz. Öncelikle bunu çok kısa bir süre içerisinde telafi etmesi gerekiyor. Bu işi nasıl yapar bilmem. Ben kendisine nasıl yapacağını söyledim. Basketbol Çatalca’da bir gelenektir. Yani yıllardan beri gerek genç kızlarımız, gerek genç erkeklerimiz ciddi anlamda basketbolla uğraşmıştır. Bölgemizde de, İstanbul’da da çok büyük başarıları vardır. O çocuklarımızla gerçekten gurur duyuyorum. Uzun bir dönem lise yıllarında o çocuklarımızla, o takımlarla ben de çalıştım” dedi.

“Her şey şampiyon olmak değildir”
Başkan Kara sporun gençlere çok şey katacağını vurgulayarak, “Zaman zaman aileler diyor ki; benim çocuğumu yollamayalım baskete, bugün de gitti, derslerinden geri kalacak. Bu bir defa doğru bir yaklaşım tarzı değil. Yani, bugün çocuklarımız, gençlerimiz çok zeki, çok akıllı. Hem derslerine yetişebilecek kabiliyete sahipler, hem de yetenekli oldukları alanlarda yeteneklerini ortaya koyabilecekleri kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklerini gerçekleştirecek durumdalar. Size bir örnek vereyim; ben geçen hafta Ankara’daydım. Yaklaşık 8 yıldır emek sarf ettiğimiz bir güreş takımımız var. Ankara’ya Yaşar Doğu Spor Salonu’na gittim, oturdum salona. Hocamız dedi ki, “Başkanım iki maç sonra bizim çocuklar mindere çıkacak” iki tane minder, birinde serbest güreş diğerinde grekoromen var. Ben arka arkaya üç tane güreş seyrettim, yani vaktim olsaydı oradan hiç ayrılmak istemezdim. Üç güreşte de, gerek grekoromen olsun gerek serbest olsun bizim çocuklar, çıkan rakiplerini vurdular mindere. Tabii oradan başarıyla çıktılar ve bugün Afyon’dalar. Yani hem ilçemizi, hem İstanbul’u ligde temsil ediyorlar. Ata Sporları, Savunma Sporları, Karate’de, Tekvando’da, Judo’da ciddi sayıda bu spor dalına gönül vermiş çocuğumuz var. Diğer alanlar da yine benzer şekilde, çok sayıda öğrencimiz spor yapıyor. O nedenle sizleri kutluyorum. Her şey şampiyon olmak değildir. Burada şampiyonların çıkacağını söylüyor, yetenekli sporcuların yetişeceğini söylüyor ama sadece amaç başarılı olmak değil, disipline olmak, arkadaşlık ilişkilerini geliştirebilmek, yani bu spor sizlere çok şey katacaktır. Bıkmadan, usanmadan bir disiplin çerçevesi içerisinde buradaki antrenmanlarınızı yapın, süreklilik haline gelsin. İçinizden çıkacak yetenekli olanlar da daha üst ligler de bizi temsil edeceklerdir. Ben buradaki öğrenci sayısının çoğalacağına inanıyorum, antrenörlerimizi tanıdım hafta içinde bana geldiler. Bu işi yapan Fatih hocamızı da iki defa gördüm, sohbetim oldu. Onlar bu işe inanmışlar, ben de inanıyorum. Umut ediyorum ki bu okulda Fenerbahçe Spor Okulu başarılı olacaktır, yaşayacaktır, yaşayarak büyüyecektir” ifadelerini kullandı.

Açılış töreninde, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Özel Sınıf Öğrencilerine forma hediye edilirken, her ay kendilerine ücretsiz ders verileceği belirtildi. Fenerbahçe Çatalca Spor Okulları 5-17 arasında kız ve erkek çocuklara hizmet verecek.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da Kadın Duyarlılığı

Sıradakini Oku

Kara: Bu İlçenin Muhtarlarıyla Gurur Duyuyorum

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir