Yeniköy Spor Şampiyon

“2010 yılında Yeniköyspor’u içinde bulunduğu zorlu süreçten alarak ekibiyle birlikte her şeyi göze alan GOP Yeniköyspor Kulübü Başkanı Gökmen Altınbaş, forma ve malzeme sıkıntısı çeken, maçlara gidip gelmekte zorlanan bir takımı 2012 yılında 2. Amatörden 1. Amatör’e, ve bu sene de ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluk kupasını havaya kaldırıp Süper Amatöre çıkartma başarısını gösterdi.

İstanbul 1.Amatör küme 2.Grupta mücadele eden GOP Yeniköy Spor Kulübü oynadığı 16 lig maçında 3 beraberlik, 1 mağlubiyet alarak 39 puanla 2015-2016 sezonunun şampiyonu oldu.

1992 yılında kurulan GOP Yeniköy Spor Kulübü 2010 yılında başkanlığa Gökmen Altınbaş’ın gelmesi ile ivme kazandı. 2012 yılında 2. Amatörden 1.Amatöre yükselen GOP Yeniköy Spor 2014-2015 sezonunda kıl payı kaçırdığı şampiyonluğu bu sene ligin bitmesine bir hafta kala ilan ederek Süper Amatör lige yükseldi.
yenikoyspor (2)
Taraftar ve futbolcular şampiyonluk turu attı
Futbolcular ve taraftarlar konvoy eşliğinde kupa töreni yapılacak olan Terkos stadına geldi. Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli ve İASKF Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Parlakkılıç şampiyonluk kupasını GOP Yeniköy Spor Kulübü kaptanı Ertuğrul Altınkaya’ya verdi. Şampiyonluk kupasını alan kaptan Ertuğrul Altınkaya kupayı hava kaldırdı. Kupanın havaya kalkmasıyla taraftarlar ve futbolcular büyük bir coşku yaşadı. Kupa töreninin ardından davul zurna ile konvoy eşliğinde taraftar ve futbolcular şampiyonluk turu attı. Terkos ve Karaburun’da yaşayan mahalle sakinleri alkışlayarak Yeniköy Spor’u tebrik ettiler. Yeniköy meydanından ise coşku daha da arttı ve havai fişekler atıldı.

Kutlamaya taraftarlar yoğun ilgi gösterdi
Kupa Töreninde Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli, Yeniköy Mahalle Muhtarı Timur Çevik, Arnavutköy İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Faruk Kılıç, GOP Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Gökmen Altınbaş, Altınova Spor Kulübü Yöneticisi Hüseyin Turgut, Şiroğlu İnşaatın Sahibi Ali Özbek ve taraftarlar katıldı

“Bölgemizden şampiyon çıkması hepimizi memnun etmiştir”
Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Aygenli kutlamada bir konuşma yaparak, “Bizim bölgeden böyle bir şampiyon çıkması beni de bölge halkını da memnun etmiştir. İnşallah bu bölgenin spor faaliyetlerine katkısı olur. Başarıların devamını diliyorum” dedi.

“Çok iddialı çalışmaları vardı ve başardılar”
Yeniköy Mahalle Muhtarı Timur Çevik GOP Yeniköy Spor Kulübünün iki dönemdir şampiyonluğa oynadığını vurgulayarak, “Çok iddialı çalışmaları vardı ve başardılar. Sağolsunlar belediyemiz, kaymakamlığımız, değerli işadamlarımız kulübümüze destek vererek şampiyonluğumuzu kazanmamıza destek oldular. GOP Yeniköy Spor Kulübü başkanına, antrenörlerimize ve futbolcularımıza çok teşekkür ediyorum başarılar diliyorum” diye konuştu.
yenikoyspor (3)
“Gökçeali Spor’un bugün buraya gelip sahada yer almasını isterdik”
GOP Yeniköy Spor Kulübü Antrenörü Şaban Kıran 17 Ağustos’ta bu yola çıktıklarını ifade ederek, “17 Ağustos’ta bu yola çıktık. Arkadaşlarımızla birlikte işin sonuna kadar geldik ve bugün mutlu günü yaşıyoruz. Rakibimiz Gökçeali Spor’un bugün buraya gelip sahada yer almasını isterdik. Maalesef gelmediler bizde sevincimizi bu şekilde kutluyoruz. Oyuncularımıza, taraftarımıza ve yönetimimize teşekkür ederim” dedi.

“Daha dikkatli hareket ettik ve sonuçta şampiyonluk geldi”
GOP Yeniköy Spor Kulübü kaptanı Ertuğrul Altınkaya, “Çok zor birlik maratonu geçti bu sene. İlk başlarda beraberlikle, mağlubiyetle kötü sonuçlar aldık ama daha sonra toparlandık ve bunun sonunda şampiyonluğa ulaştık. Çok mutluyuz Yeniköy Spor Kulübü geçen senede şampiyonluğa oynayan bir takımdı. Ama geçen sene hedeflerimize ulaşamadık. Bu sene daha dikkatli olduk. Daha dikkatli hareket ettik ve sonuçta şampiyonluk geldi. Çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

“Köyümüz ve camiamız için tarihi günlerden birini yaşıyoruz”
GOP Yeniköy Spor Kulübü Başkanı Gökmen Altınbaş kulübün zor günler geçirdiğine değinerek, “2010 yılında Yeniköy Sporumuzun içinde bulunduğu zorlu süreçte kimse elini taşın altına koymazken ben ve ekibim her şeyi göze alarak bu zorlu virajlarla dolu meşakkatli yola baş koyduk. Bugün köyümüz ve camiamız için tarihi günlerden birini yaşıyoruz. Düne kadar forma ve malzeme sıkıntısı çeken, maçlara gidip gelmekte zorlanan bir kulübü 2012 yılında 2. Amatörden 1. Amatöre ve bu senede ekibimle beraber sizlerin katkılarıyla şükürler olsun Süper Amatöre çıktık. Önümüzdeki dönem Süper Amatör liginde geçmişimize ve ecdadımıza olan saygı ve sevgimizin bir göstergesi olarak sizlerinde beğenip hoşunuza gideceğini umduğumuz şampiyonluk kadar önemli bir müjdemiz var. 1992 yılından beri GOP Yeniköyspor olan ismimizi 1924 Yeniköyspor olarak değiştireceğimizi ve önümüzdeki sezon Süper Amatörde 1924 Yeniköyspor ismiyle mücadele edeceğimizin müjdesini sizlerle paylaşmaktan gurur duyuyorum. 2010 yılından beri çıkmış olduğumuz bu yolda bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, desteklerini bizlerden esirgemeyen bu şampiyonlukta en büyük payı olan Milten Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Cemil Ökten’e, her zaman bizimle beraber olan çok sevdiğimiz köyümüzün Muhtarı Sayın Timur Çevik’e, yardımlarını esirgemeyen bütün sponsorlarımıza ve bu şampiyonluğun baş mimarları olan Şaban ve Tahsin hocamıza, sahada aslanlar gibi savaşan terinin son damlasına kadar mücadele eden ve her şeyi hak eden futbolcu kardeşlerimize ve siz değerli Yeniköy halkına yönetim adına yürekten teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kayıp Kaçak Bedellerine İade Yolu Açıldı

Sıradakini Oku

Üçlü Sacayağı Modeli İyi Tuttu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir