Türk Hava Kurumu Kuruluşunun 92. Yılını Kutladı

Türk Hava Kurumu’nun (THK) 92. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına Çatalca Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Mustafa Çakıltaş ve yönetimi çelenk sundu. Çatalca Muhtarlar Derneği Başkanı Halil Aydın’da törende hazır bulundu. Dernek yönetimi törenden sonra Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel’i makamında ziyaret etti.

Öğrencilere eğitim verildi
Çatalca Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Mustafa Çakıltaş Türk Hava Kurumu’nun (THK) 92. kuruluş yıl dönümü ile ilgili kısa bir açıklama yaptı. Çakıltaş, “2016 öğretim yılı içerisinde 86 öğrencimize MODEL UÇAK kursu vermiş olup, kurs sonucunda kurum tarafından kurs bitirme belgesi verilmiştir. Gençlerimiz bu belge ile havacılığa ilk adımlarını bu sayede atmış oldular. Ayrıca şubemize başvuruda bulunan 24 öğrenciyi İnönü Havacılık eğitim merkezinde planör ve yamaç paraşüt eğitimi almış ve sertifikaları kendilerine verilmiştir” diyerek faaliyetlerinden kısaca bahsetti.

turk hava kurumu1
Türk Hava Kurumu Derneğinin tarihçesi
Türk Hava Kurumu, Türkiye’de havacılık sanayisini kurmak; askeri, sivil, sportif ve turistik havacılığın gelişmesini sağlamak için 16 Şubat 1925’te Mustafa Kemal Paşa’nın emri ile kurulmuş bir dernektir. Atatürk’ün işareti ile kurulduğunda Cevat Abbas Gürer kurucu başkan idi ve dernek Türk Tayyare Cemiyeti adını taşımaktaydı.  1935 yılında Türk Hava Kurumu (THK) adını aldı. THK, Türkiye’nin “Havacılık Federasyonu” yetkisini taşır. 5 Ağustos 1925 tarihinden itibaren ‘kamu yararına çalışan dernek’ statüsündedir. Merkezi Ankara’dadır. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu THK’nın manevi koruyucularındandır. Cumhurbaşkanı, Başbakan, Kuvvet Komutanları, Ankara Valisi doğal üyeleri arasında bulunmaktadır. Kurum, üye aidatları; kurban derisi, fitre, zekat toplama faaliyetleri; pul satışı; kurum işletmelerinin etkinlikleri, gibi kaynaklardan gelir elde eder. Türk Hava Kurumu, 1954’ten bu yana kesintisiz olarak Uçan Türk adlı kurum dergisini iki ayda bir ücretsiz olarak yayınlamaktadır.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Girgin; Bu bir sistem değişikliği, yönetim değişikliği değildir, bu bildiğiniz rejim değişikliğidir

Sıradakini Oku

Jandarma, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Unutmadı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir