Şehit Anıtına Çelenk Sunuldu, Karanfiller Bırakıldı

Çatalca Kaymakamlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü ve haftası nedeniyle Gökçeali Mahallesi’nde bulunan Şehit Anıtı ve Fidanlığında “Çelenk Sunma” programı tertip edildi.

Törene, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Yeler, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Belediye Meclis Üyeleri ve Başkan Yardımcıları, Siyasi Parti Başkan ve Üyeleri, Daire ve Kurum Müdürleri, Muhtarlar, Çatalca Türkiye Muharip Gaziler Derneği Başkan ve Üyeleri ile STK’lar ve vatandaşların katıldı. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kuran-ı Kerim Tilaveti ve Çatalca Müftüsü Mehmet Çelebi tarafından dua okundu.

 

“Bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü”

Törende bir konuşma yapan Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Meclisini, İstihbarat teşkilatını, Emniyet ve Silahlı Kuvvetlerini, Başbakanlık makamını teslim almayı amaçlayan ve bunun için devlet kurumlarını ve milleti bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık. Ülkemizi, milletimizi, demokrasimizi, Cumhuriyetimizi, aydınlık geleceğimizi yok etmek isteyen vatan hainleri harekete geçmiş, milletin silahlarını yine bu aziz ve fedakar millete doğrultarak kanlı bir darbe girişiminde bulunmuşlardı. Ancak kahraman subaylarımız, kahraman polislerimiz ve milletimiz darbe girişimini, sokakları ve meydanları doldurarak, ölümü göze alarak başarısızlığa uğrattı. Bu hain darbe teşebbüsü sadece devlete değil, bizim irademize de yapılmıştır. Bayrağımıza, ezanımıza, devlet kurumlarımıza, devlet büyüklerimize, hak ve özgürlüklerimize kasteden bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Şehitlerimiz ve gazilerimiz, 15 Temmuz gecesi, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazdılar. Hiç şüphesiz ki, şehitlerimiz, kalplerimizdeki mümtaz yerlerini daima muhafaza edeceklerdir. Artık her yıl, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde kendilerini gönülden yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktaracağız.

15 Temmuz’da, meydanlarda, tıpkı Çanakkale’ de, istiklal savaşımızda olduğu gibi, tüm fertleriyle tek yürek olmuş, iradesini bir avuç darbeciye çiğnetmeyen büyük Türkiye vardı, büyük Türk milleti vardı. Bu darbe girişiminde, milletimiz, tıpkı bin yıl önce Malazgirt’te olduğu gibi, bu coğrafyayı vatan olarak sahiplenme konusundaki kararlılığını ortaya koymuştur. Milletimiz, o gece, tıpkı 718 yıl önce Söğüt’te, 564 yıl önce İstanbul’da olduğu gibi, Anadolu topraklarını istikbali olarak gördüğünü tüm dünyaya haykırmıştır. Milletimiz, bu ülkeyi bölmek isteyen saldırganlara karşı Çanakkale’de, Dumlupınar’da ne cevap vermişse, 15 Temmuz’da da aynı cevabı vermiştir” dedi.

Program 15 Temmuz Şehitleri Anıtına karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da 15 Temmuz Anması

Sıradakini Oku

Özen; Gazilik onurumuzu istiyoruz

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir