Olmayan Bina Eskiden de Yokmuş

Çatalca Belediye Meclis Üyesi Ak Partili Tuba Uzun’un sözlü önergesiyle ortaya çıkan “Olmayan binaya tamirat izni verilmesi” olayında 2014 yılının Eylül ayına ait fotoğraflarda da herhangi bir binanın olmadığı ortaya çıktı.

CHP Çatalca Belediyesi Meclis Üyesi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı Erhan Güzel imzası ile basit tamirat izni verilen binanın fiiliyatta olmadığı, Çatalca Belediye Meclisi’nin Nisan ayı genel kurulunda Çatalca Belediye Meclis Üyesi Tuba Uzun tarafından gündeme taşınmış ve akabinde “temel betonu attıkları tespit edildiği” gerekçesiyle yasal işlem yapılarak kaçak yapı mühürlenmişti.
olmayan bina2
Ruhsat alınması zorunluymuş…

Ak Partili Uzun önergesinde; “Ancak ilave esaslı tamir tadil yapılması için ruhsat alınması zorunludur” diyerek yetkilileri uyarması da ortada kanunsuz bir uygulamanın olduğunu açığa çıkarıyor.

Tarımsal karakteri olan alanda bulunduğu iddia edilmekte…

Tamirat izni verilen “olmayan bina”nın arsasının imar planı dışında kaldığı ve tarımsal karakteri korunması gereken alanda bulunduğu iddiaları da, belediyenin bu kanunsuz uygulamasının daha uzun bir süre Çatalca gündemini meşgul edeceği konuşuluyor.

Bu arazide mevcut plan notlarına istinaden herhangi bir yapının yapılabilmesi söz konusu değilken, şaibeli “tamirat izni” ile yaklaşık 2 bin metrekarelik devasa temellerin yapılmasına nasıl göz yumulduğu halen merak konusu!

Güzel, güzellik mi yapıyor?

Boş tarlada üzerinde bina olmamasına rağmen, Başkan Yardımcısı Erhan Güzel tarafından basit tamirat izninin verilmiş olması “Güzel, güzellik mi yapıyor” sorularını akla getirmekte.

Bilgi Edinme Yasası boşuna mı çıkarıldı?

Konuyla alakalı “Bilgi Edinme Yasası” gereği belediyeye dilekçe veren vatandaşın, dilekçesine 15 gün içerisinde cevap vermesi zorunluluk iken 2 ay sonra cevap verilmesi de manidar bulundu.

Tek İmzalı izinler!!!

Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, daha önce bazı ruhsatları tek imzalı (kendi imzasıyla) olarak vermesiyle gündeme gelmişti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Kasım Kolcuoğlu: Bu şekilde Çatalca’nın geleceğini heba ederiz

Sıradakini Oku

Çatalca Muhtarlarından Tek Ses

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir