Kırım Tatarları İftarda Bir Araya Geldi

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çatalca Şubesi iftar programı düzenledi. Çatalcalı Kırım Tatarları başta olmak üzere vatandaşlar iftar yemeği vesilesiyle bir araya geldi.

Çatalca’da Beylik Et Lokantası’nda verilen iftar yemeğine katılım yoğun oldu. Çatalca Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Güzel, Belediye-İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Aziz Aktay, Çatalca Merkez Avcılar ve Atıcılar Spor Derneği Başkanı Hüseyin Bükülmez, Enstrümantal Kırım şarkılarıyla pek çok Kırım müziği konserine imza atan keman sanatçısı Metin Batur ve üyeler katıldı.

Dualar edildi
İftarda sürgün kurbanları başta olmak üzere hayatını kaybeden ve işgal altındaki Kırım’da baskı altında yaşayan Kırım Tatarları için de dua edildi. Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Çatalca Şube Başkanı Erol Taylan programda bir konuşma yaparak, “Geleneksel hale gelen iftar organizasyonu ile hem Çatalca’da yaşayan soydaşlarımızı bir araya getirme imkânını buluyoruz hem de Kırım’ın son durumu hakkında katılımcılara ve vatandaşlarımıza bilgi verme imkanımız oluyor. İftar yemeğimizin düzenlenmesinde katkısı olan bütün hayırseverlere teşekkür ederiz” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Bugünlerin Yarınları Gençlere

Sıradakini Oku

Yunan’ın Anadolu’da, Trakya’da Türklere Yaptığı Soykırım Vahşeti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir