KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA

Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatını gençlere anlatabilmek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD) – Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından her sene düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması bu sene de Türkiye’nin 81 ilinde ve bütün bölgelerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. AGD Çatalca İlçe Başkanlığı da 11 Haziran Cumartesi günü Ferhatpaşa İlkokulunda düzenlediği yarışma ile bir çok lise ve ortaokul öğrenci daha önce okudukları Siyer-i Nebi kitabı üzerinden yarışmaya katıldı.

Yavuz, “Ahlaklı ve maneviyatlı nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz”

AGD Çatalca İlçe Başkanı Mehmet Nuri Yavuz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Gençlerimizin ahlaklı, şuurlu, vatanına ve milletine bağlı ve anne babasına hayırlı bir evlat yetiştirilmesi için gayret ediyoruz. 28 Mayıs tarihinde Genel Merkezimizin önderliğinde Fetih Yürüyüşü programı gerçekleştirildi. 81 İl ve çeşitli dünya insanlarının da katıldığı bu yürüyüşe Çatalca’dan 2 otobüs ile katılım sağladık. Bu program ve benzer programlar ile ahlaklı ve maneviyatlı nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Derneğimizin gençlik çalışmalarından biri olan Siyer-i Nebi Yarışması yıllardır düzenleniyor ve her yıl yüz binlerce gencimiz bu vesileyle Peygamber Efendimizin (sas) örnek hayatı ve ahlâkını yakından tanıyor. Bu sayede evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında emek sahibi, adaletin tesisinde kararlı bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetişmesini ümit ediyoruz. Yarışmamıza olan ilgi için gençlerimize ve ailelerine şimdiden teşekkür ediyoruz. Gençlerimizin ahlaki gelişimlerinin tamamlanması için Peygamber Efendimiz’in hayatını ve O’nun ahlakını tanımaları vazgeçilmez bir gerekliliktir” dedi.

Yavuz, Teşekkür Etti

Desteklerini esirgemeyenleri de unutmayan AGD Çatalca İlçe Başkanı Yavuz, “Siyer-i Nebi Yarışmasının çalışması boyunca desteklerini eksik etmeyen tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize, Çatalca Milli Egitim Müdürü Tayfun Özyolcu ve Şube Müdürü Mehmet Emin Bayrambey’e ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.”

Çay, “166 ortaokullu öğrencimiz başvurusunu gerçekleştirdi”

Ortaokullar Komisyon Başkanı Muhammed Musa Çay yaptığı açıklamada “Efendimizin izinde bir gençlik olarak O’nun hayatını, ahlakını, örnek almak için gayret gösteriyoruz. Ortaokullu gençlerimizin de bu değerlerden uzak kalmaması ve Peygamberimizi tanıyıp örnek alması için; O’nun yanında mücadele eden Genç Sahabelerin izinden giden bir gençlik arzuluyoruz. Allah’a İbadet eden, temiz bir hayat içinde yetişen bir nesil, bir gençlik yetiştirmek istiyoruz. Bu yapacağımız yarışmada buna vesile olur inşallah. 166 ortaokullu öğrencimiz başvurusunu gerçekleştirdi. Sınav,  ortaokul düzeyinde hazırlanmış Muzaffer Aktürk’ün ‘Sevgili Peygamberim (sas)’ kitabı üzerinden yapıldı. Sınav öncesinde bütün okullarımız ziyaret edilip başvuru yapan öğrencilere kitaplarını ulaştırdık” ifadelerini kullandı.

Serçe, “Siyer-i Nebi Sınavı, liseli 75 öğrencimiz başvuru yaptı”

Ardından Liseler Komisyon Başkanı Mustafa Talha Serçe, “Yüz yüze olarak gerçekleştirilecek Siyer-i Nebi Sınavı, liseli 75 öğrencimiz başvuru yaptı. Lise düzeyinde Şerafettin Kalay’ın ‘Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (sas)’ kitabı öğrencilerle ulaştırıldı ve bu kitap üzerinden yarışmaya katıldılar” dedi.

Yarışma Sonuçları 30 Haziran

Yarışmanın sınav sonuçları 30 Haziran da efendimizinizinde.com adresinden açıklanacak olup sınav sorularının çözümleri bu akşam 20.00′ da AGD TV’den yayınlanacaktır. Ödülleri ise sonuçlar açıkladıktan sonra öğrencilere bilgi verilerek takdim edilecektir.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCA’NIN KÜÇÜK PİYANİSTLERİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Sıradakini Oku

BAŞKAN ÜNER; BU GURUR HEPİMİZİN

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir