Kadir Topbaş’tan Çatalca’ya Müjde

Çatalca Sosyal Konutları Anahtar Teslimi ile Çatalca İlçesine Yapılacak Doğalgaz Yatırımları Temel Atma Töreni, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Çatalca Meydanı’nda gerçekleştirilen törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra, İstanbul Milletvekilleri Tülay Kaynarca ve Mürteza Zengin, Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Çatalca Belediye Başkan Vekili Remziye Arslanca, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Ak Parti Çatalca İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Topbaş, “Biz millet için varız”
İstanbul’a bu yılsonuna kadar yapılan yatırımlar toplamının 97,6 milyar lirayı bulacağını, bu yıl 16.3 milyar liralık yatırım bütçeleri olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, Çatalca ilçesine de bugüne kadar 960 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Çatalca’da Roman vatandaşlara yönelik inşa ettikleri 3 blokluk 69 konutun bugün hak sahiplerine teslim edileceğini dile getiren Topbaş, şöyle konuştu; “İBB olarak, selden zarar gören vatandaşlarımıza 5 milyon 190 bin lira harcayarak 69 tane konut yaptık. 3 aile açıkta kalmış. İnşallah onları da en kısa zamanda ev sahibi yapacağız. Gerekirse ev alır veririz. Biz millet için varız. Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine Çatalca Hallaçlı köyüne sağlık ocağı yapacağız.”

Topbaş, “Yanımızda olun, biz de hizmet etmeye devam ediyoruz”
Göreve geldiklerinde Çatalca’daki su sıkıntısını 2 ayda çözdüklerini, hayal olan doğalgazı ilçeye getirdiklerini hatırlatan Topbaş, “Köylerimize kadar atık su arıtma tesisi kurduk. Asfaltsız yol bırakmadık. 29 köy ve mahalleye park yaptık. Köylerimizin ihtiyacıydı; biçerdöver ve çeltik kurutma makinesi hediye ettik. Şimdi metroyu konuşuyoruz. Metro ne demek? Hayal bile edilemezdi. Yanımızda olun, biz de hizmet etmeye devam ediyoruz. İstanbul’a bin kilometre metro yapıyoruz. 43 yıldır Sayın Cumhurbaşkanımızla siyaset yapıyorum. Hep insana önem verdik. Nerde insan varsa oraya hizmet götürmek için çalıştık. Siyasi mülahazalar yapmadık ve kurumsal taassup göstermeden hizmet etmeye özen gösterdik” şeklinde konuştu.

Doğalgaz Çatalca’nın tamamına yayılıyor
Çatalca’ya doğalgazı 2007 yılında 93 kilometre hat döşeyerek getirdiklerini ve köylere kadar ulaştırdıklarını hatırlatan Başkan Topbaş, bugün doğalgaz hatlarını genişletecek yatırımların temelini atacaklarını söyledi. 2007’de Çatalca merkez dışında Ovayenice, Elbasan ve Çakıl mahallelerine doğalgaz getirdiklerini, bu yılsonuna kadar İnceğiz, Kabakça ve İhsaniye köylerinin de doğalgaza kavuşacağını ifade eden Topbaş, bugün temeli atılacak yatırımla da 130 kilometre hat döşeyerek Akalan, Subaşı, Oklalı, Kestanelik, Çanakça, Dağyenice, İzzettin ve Gökçeali mahallerine ulaştıracaklarını anlattı.

Çatalca’ya metro da geliyor…
İGDAŞ’ı özelleştirmek yerine halka arz etmeyi düşündüklerini ve hazırlıkların yapıldığını belirten Kadir Topbaş, Çatalcalılara metro müjdesi verdi. Topbaş, “2019 sonrasında Çatalca’ya metro getirmek için çalışma yürütüyoruz. Halkalı – Bahçeşehir Hattı’nı Çatalca’ya uzatacaklarını açıkladı. 33 kilometrelik mesafenin 33 dakikaya inecek” şeklinde konuştu.
Başkan Kadir Topbaş ve beraberindekiler, daha sonra sahnede temsili olarak 9 aileye konutlarının anahtarlarını teslim etti. Ardından Çatalca’nın Kabakça köyüne canlı bağlantı yapılarak doğalgaz temel atma töreni gerçekleştirildi.

Konutların ev eşyaları ve doğalgaz abonelikleri İBB’den…
Konut sahiplerine anahtarlarının dağıtılması sırasında Başkan Kadir Topbaş İGDAŞ Genel Müdürü Mehmet Çevik’e bu ailelerin doğalgaz bağlantılarının ve kombilerinin İGDAŞ tarafından karşılanması talimatını verdi. Topbaş, konut sahibi olan ailelerin çamaşır makinesi ve diğer ev eşyası ihtiyaçlarının da İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacağını da müjdeledi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu da 72 dairenin tamamına buzdolabı sözü verdi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Bir Festival Böyle Geçti

Sıradakini Oku

Utanmasalar Hafriyatı Demir Yoluna Dökecekler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir