Bu işte bir sakatlık var

Çatalca Belediyesi’nin şeffaf olmadığından şikayet eden Çatalca AK Parti Belediye Meclis üyeleri halkı bilgilendirmeye devam ediyor…
Çatalca AK Parti İlçe Başkanı Selim Güçbilmez, ilçe binasında önergelere verilen cevaplar hakkında meclis üyeleri ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
“Belediye Meclisi’ne geçtiğimiz ay tam 52 önerge verdik. Bir kısmına cevap verildi, bir kısmına eksik, bir kısmına da verilmeyen cevaplar var” diyen Güçbilmez yapılanlara hayli tepki göstererek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Maalesef Çatalca Belediyesi’nin yönetilme şekli ve gelir, gider nasıl hesaplandığı noktasında bir türlü yeterli bilgiye ulaşamıyoruz. Kulüplerimizle ilgili yardımların nasıl yapıldığına dair önerge verdik. Maalesef bazı kulüplere çok yüksek yardım yapılmış. Bazı kulüplere ise ‘Ödenek yok’ denilerek hiç yardım yapılmamış. Konu hakkında kulüpler birliğimizi bilgilendireceğiz. Çünkü kulüplerle ilgili önerge verdiğimiz zaman kamuoyunda bir soru işareti oluştu. Gitmek istediğimiz sonuç şuydu? Belediyemiz yaklaşık 30 milyonluk yer satışa çıkardı. Bu yerlerin satışa çıkmasını belediye başkanı şöyle açıklamıştı. ‘Ben İhsaniye’de cami yaptırıyorum ve spor kulüplerine yardım yapıyorum’ İyi de, Çatalca amatör spor kulüplerimize toplam yardım bedeli 249 bin lira. İhsaniye’de yapılan camimiz ile ilgili bir ay geçmesine rağmen soru önergemize cevap verilmemiştir.”

Biz bu yer satışları ile ilgili belediyenin dayanağının ne olduğunu bulamadık ve çıkaramadıklarını ifade eden Selim Güçbilmez, “Belediyemiz diyor ki, ‘2B yerlerini alıyoruz. 2B yerleri aldığımızdan dolayı buraları, bu paraları ödemek için yer satmamız gerekiyor.’ Fakat belediyeye verdiğimiz önergeye gelen cevap ‘1 milyon 417 bin TL tutarında vadesi gelmemiş borcu bulunmaktadır.’ Bu alınan yerlerle ilgili. Demek ki daha buraların parası ödenmemiş. Yani paraya ihtiyaç yok.

“Şeffaf bir belediye görmek istiyoruz”
Belediyenin şeffaf olmak zorunda olduğunu belirten Güçbilmez konuyu şöyle özetledi: “Çatalca Belediyemiz bugüne kadar müftelif yerlerde yer satışları yaptı. Miktarı da 13 milyonun üzerinde. Belediyemizden verdiğimiz önergeye gelen cevap bu. Biz belediyemize gittiğimizde başkan ‘aylık 1 milyon açığımız oluyor ve ondan dolayı paraya ihtiyacım var’ demişti. Zaten bu yer satışlarından dolayı bir yıllık bütçeyi kapatmış oluyorsun. Trakyadaştan gelen 3 milyon 500 bin lira para var. Kullanılan kredi var 5 milyon 500 bin lira var, Kiptaş’tan gelen 5 milyon 300 bin lira var. Yer satışlarından ve ruhsat harçlarından gelen paralar var. Bunları topladığımız zaman 40 milyonluk bütçe yapıyor. Çatalca’nın o yıl vermiş olduğu bütçesinin dışında gelen ek gelir bunlar. Çünkü Çatalca Belediyesi 2018 yılında diyor ki, ‘Ben satışlardan yaklaşık 2 milyon 250 bin lira girdi sağlayacağım. Bütçeme buradan destek alacağım diyor’ biz de tamam dedik. Fakat 30 milyonluk yerlerin satışa çıkmasını bizim halka anlatmamız gerekiyor. Ve hala bu yerlerin satışa çıkmasının sebebini bulmuş değiliz.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

CHP Kurultayı…

Sıradakini Oku

‘Beceriksiz Olan Çekip Gitsin’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir