İBB DESTEĞİ ÇİFTÇİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Üretime destek için çiftçileri radarına alan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yaptığı yatırımların meyvesini almaya başladı. İBB geçtiğimiz günlerde üreticilere fide dağıtımı yapmıştı. CHP Çatalca Tarım ve Hayvancılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Tan, fide alan üreticileri yerlerinde ziyaret etti. İlk ziyaret yeri Çakıl Mahallesi oldu.

KÖYLÜLER MEMNUN

Çakıl Mahallesi’nde çiftçilikle uğraşan 23 yaşındaki Ömer Erdem destek hakkında şunları söyledi: “Hayvancılık ve sebzecilik işleri yapıyoruz. 200 dönüm sebze yetiştiriyoruz. Bunun dışında gündöndü, buğday, arpa ve buğdayda ekiyoruz. Bu sene Büyükşehir Belediyesi fide dağıtımı yaptı. Bizde bu fidelerden aldık. Kırmızıbiber, domates, karpuz, patlıcan ve salata aldık. Bu aldığımız fideleri ektik. Şuan ektiğimiz fideler tuttu. İnşallah ürünleri aldığımızda Büyükşehir Belediyesi satarken destek olabilirler. Pazar bulmak içinde yardımcı olmalarını bekliyoruz.”

BİLGİ EKSİKLİĞİ VAR…

Bilgi eksikliğinden yakınan Feridun Toruz, “Çarliston aldım, Biber ve çok azda olsa karpuz verdiler. Diğer verilenlerden alamadım. Kendi imkânlarımızla aldık, ürettik. İBB’nin uygulaması güzel fakat ziraat olarak, ziraatçısını, ilacını ve ürünleri nasıl koruruz hastalıklarından. Biz kendi bildiğimizle yapıyoruz çok başarılı olamıyoruz. Fideler başka illerden geldi ve iklim değişikliği olduğundan dolayı sıkıntı çekiyoruz. Bize İBB bu konularda yardımcı olmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

DAĞITIM PLANLI OLMALI

İBB’nin köylüye yaptığı destekleri beğenen Binkılıç Fatih Mahalle Muhtarı Nazan Kurtan şöyle konuştu:

“İBB’den aradılar, fide istermisiniz diye. Muhtar olarak köylü için istedim. Çünkü Pandemi salgını vardı herkes bahçelerini temizledi boş yerleri değerlendirmeye çalıştılar ekmedikleri yerleri ekmeye çalıştılar. Ben fide yetiştiricisi olduğumu ve denemek için ekerim dedim. Diğer fideleri köylüye dağıtırım diyerek fideleri aldım. Bende ektim gayet güzel. Fide alanların yerleri de dolaşıyorum onlarda da bir sıkıntı yok. Fakat fide dağıtım işinin erken olması gerekiyor. Birde çeşit azdı. Seneye bu proje devam edecekse üreticiye ve muhtarlara danışmaları gerekir. Kim ne kadar ekmek istiyorsa ama ziyan etmeyecek şekilde verilmeli. Ben çocukluğumdan beri çiftçiyim. 15 yıldır organik tarım yapıyorum, toprak tahlili yaptırıyorum. Bizim burada Lavanta, Çilek ve Seracılık olmazsa olmaz. Bölgemiz orman bölgesi ve çok fazla Çiği ve kırağı düşen bir bölge. Büyükşehir Belediyesi bizlere destek olsun istiyoruz. 5 dönüm arazi düşünün bir yanında sarı gündöndü, ortasında mor Lavanta diğer yanında kıpkırmızı Çilek. Karşıdan baktığınızda sarı, mor ve kırmızı rengârenk bir tarla. Çilek 7-8 ay meyve veriyor kıpkırmızı, Lavanta ile gündöndü birisi sarı birisi mor bir buçuk ayda bunlar sürüyor ve renk cümbüşü. Hem turist çekeriz hem de başka ürünlerimizi satarız.”

İBB’DEN PAZAR DESTEĞİ

CHP Çatalca Tarım ve Hayvancılıktan Sorumlu Başkan Yardımcısı Talat Tan, “Çakıl, Dağyenice ve Binkılıçtaki üreticileri ziyaret ettik. İBB’nin fide dağıttığı üreticilerimizi gezme fırsatı bulduk, ürünleri yerinde gördük. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun üreticiyi desteklediği ve bu süreçte bölgemizdeki yetiştiricinin de buna destek olarak ürünlerini iyi şekilde ürettiğini gördük. Ürün satışı noktasında üreticilerimiz destek bekliyorlar. Büyükşehir Belediyemiz zaten bu desteği kendilerine veriyor. Biz her zaman üretenin ve üreticinin yanında olacağız. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na teşekkürlerimizi sunuyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

BASIN EMEKÇİLERİNE ANLAMLI KUTLAMA

Sıradakini Oku

BAŞKAN ÜNER ‘ÇATALCA’MIZDA HER YOL ATA’MIZA ÇIKAR’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir