GÜNDÜZ KONDU!

Eskiden fakir fukara yetkililerden habersiz gecekondular yapılırdı. Şimdi parayı veren düdüğü istediği gibi öttürüp istediği yere gündüz konduruyor. Çatalca’da da öyle olmuş. Aydınlar Mahallesi’nde Hazine arazisine yapılan villalar hakkında vatandaşlar şikayetçi olmuş. Ancak onca şikayete rağmen inşaat devam etmiş. Sonunda İlçe Jandarma kaçak olan villalara tutanak tutup yıkımı yapmış ama inşaat devam etmiş. Çatalca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise 775 sayılı Gecekondu Kanunun 18. Maddesini uygulamış. Bütün bunlar olurken müteahhit villaları bitirmiş oldu.

JANDARMA YIKIYOR

Vatandaşlar 25.12.2019 tarihinde CİMER’e şikayetini bildiriyor. Elimize ulaşan şikayet dilekçesi şöyle: “İstanbul Çatalca Aydınlar Mahallesi 111 Ada 1 Parselde yapılan inşaatlar imara uygunmudur? Uygun değilse nasıl yapılıyor? Maliye Hazine arazisi olduğu iddia edilen bu yer de nasıl oluyor da inşaatlar yapılabiliyor?” CİMER’e yapılan şikayete verilen cevapta; “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapılan başvuru ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; Aydınlar Mahallesi 111 Ada 1 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan izinsiz yapılar ile ilgili 14.09.2019 tarihinde gerekli tutanaklar tanzim edilerek Çatalca Belediye Başkanlığı’na gönderilmesine müteakip söz konusu kaçak yapıların yıkımları yapılmıştır. Ancak 27.12.2019 tarihinde yapılan kontrolde aynı parsel üzerinde inşaatların halen devam ettiği tespit edilmiş olup, izinsiz yapılar ile ilgili tekrar tutanak tanzim edilerek Çatalca Belediye Başkanlığı’na gönderilmiştir.” İfadesi yer alıyor. Ancak Çatalca İlçe Jandarma Komutanlığı tutanak tutmasına rağmen kaçak inşaat devam etmiş.

 BELEDİYE BAKIYOR!

Çatalca Belediye Zabıta Müdürlüğü de, “İlgi başvuruda belirtilen mülkiyeti Maliye Hazinesine ait İlçemiz Aydınlar Mahallesi 111 ada 1 parsel sayılı alan üzerinde bulunan izinsiz yapılar hakkında; 31.01.2020 tarihinde Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından 775 sayılı Gecekondu Kanununun 18. Maddesi kapsamında işgalin sonlandırılmasına yönelik yasal işlem başlatılmış olup, yasal süreç devam etmektedir” diyor. Tüm bunlara rağmen vatandaş da Hazine arazisine villaları dikiyor. Duyarlı vatandaşlar işin peşini bırakmıyor.

CİMER’e şikayette bulunarak bir önceki şikayetine verilen cevaba atfen tekrar soruyor: “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yapılan başvuru ile ilgili yapılan araştırma neticesinde; Aydınlar Mahallesi 111 Ada 1 Parsel sayılı taşınmaz üzerinde bulunan izinsiz yapılar ile ilgili 14.09.2019 tarihinde gerekli tutanaklar tanzim edilerek Çatalca Belediye Başkanlığı’na gönderilmesine müteakip söz konusu kaçak yapıların yıkımları yapılmıştır. Ancak, 27.12.2019 tarihinde yapılan kontrolde aynı parsel üzerinde inşaatların halen devam ettiği tespit edilmiş olup, izinsiz yapılar ile ilgili tekrar tutanak tanzim edilerek Çatalca Belediye Başkanlığı’na gönderilmiştir” Ancak CİMER’in verdiği cevaptan tatmin olmayan vatandaş, önceki şikayetine verilen cevabı yeterli bulmayarak Tekrar Cimere yazıyor: Jandarma bölgesi olmasına rağmen Büyükşehir yasası ile Aydınlar mahalle olmuştur. Bu nedenle verilen cevap eksik olmuştur. Mahalle olduğu için Çatalca Belediyesi Zabıta müdürlüğü bu kaçak yapılara müdahale etmesi gerekmektedir. Jandarmanın verdiği cevapta da ‘söz konusu kaçak yapıların yıkımları yapılmıştır. Ancak 27.12.2019 tarihinde yapılan kontrolde aynı parsel üzerinde inşaatların halen devam ettiği tespit edilmiş’ Jandarmanın müdahale etmesine rağmen kaçak yapılar devam etmektedir. Bu kaçak yapılan binalar hangi nedenlerle durdurulamıyor? İlçe belediyesinin cevaplaması gerekirken neden ilçe jandarma cevap veriyor? Belediye jandarmanın tuttuğu tutanak ile hangi işlem yapmıştır?”

Vatandaşın CİMER’e yaptığı şikayet Çatalca Belediyesi’ne yönlendiriliyor. Çatalca Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, şu yanıtı veriyor: “Aydınlar Mahallesi 111 ada 1 parsel sayılı taşınmaz Maliye Hazinesine ait olup, 775 sayılı Gecekondu Kanunun 18. Maddesi doğrultusunda gerekli yasal işlemler ve cezai müeyyideler Zabıta Müdürlüğümüz tarafından yapılmaktadır.” Bürokratik işlemler sürüp giderken uyanık müteahhit de villalarını bitiriyor.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

HALK PAZARI YENİ YERİNDE

Sıradakini Oku

BASIN EMEKÇİLERİNE ANLAMLI KUTLAMA

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir