CHP Çatalca’da Ses Var Görüntü Yok!

Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Örgütü’nün Atatürk Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdiği olağan kongrede tek aday olan Halil Muharrem Gök 195 oy alarak İlçe başkanlığına seçildi.

Katılımın düşük olduğu kongreye CHP 24.Dönem Milletvekili Müslüm Sarı, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Çatalca eski Belediye Başkanı Fırat Aykut, Ak Parti Çatalca Belediye Meclis Üyeleri Mesut Üner, Celalettin Sonkaya, Çatalca Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, partililer, kongrenin sonlarına doğru CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker, Eren Erdem, Zeynel Emre, CHP İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever katıldı.

“Türkiye iyi yönetilmiyor”

Faaliyet raporunun okunmasından sonra Çatalca Belediyesi ve İBB CHP Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu bir konuşma yaparak, “Çatalca sessizdir. Çatalca sakindir. Çok önemli konular olmasa konuşmayı çok tercih etmeyiz. Nedense bu konuda yetenekli arkadaşlarımız olmasına rağmen konuşma konusunda öncelik almazlar. Türkiye çok önemli günler yaşıyor. Türkiye iyi yönetilmiyor Devlet zafiyetleri var, hukuk ayaklar altında, adalet çok yoksun iki gün önce gazeteciler yaptıkları haber dolayısıyla tutuklanıyor çok ağır hapis cezalarıyla karşı karşıya. Buna karşı partiler sivil toplum kuruluşları bazı gösteri ve yürüyüş haklarını kullanmaya kalktıklarında plastik mermiler, coplar, su ve gazlarla karşılaşıyorlar. Artık televizyonlarımızda bu haberlerin dışında seyredecek önemli güzel haberlerimiz yok” dedi.

chp

“Az evvelki slayt gösteride gözlerim doldu”

CHP Çatalca Belediye Meclis Üyesi Remziye Aslanca ise konuşmasında, “Geçmiş dönemde Çatalca’da Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi vardı. Bu Çatalca ilçesi ile Belediye kavgaları çok vardı. Ben kendimde il yönetimindeydim dosyaların biri gider biri gelirdi. Az evvelki slayt gösteride gözlerim doldu. İlçe başkanımızın bütün gezilerinde Çatalca belediyesinin başkan yardımcıları yanında ve Çatalca Belediyesinin etkinliklerinde ilçe başkanı var. Biz bu havayı Çatalca’da yakaladık. Benim temennim bu havanın bozulmamasıdır” diye konuştu.

“Öyle sadece kongrede nutuk atarak olmaz bu işler”

CHP Çatalca eski İlçe Başkanı Abdullah Aslan CHP Çatalca Belediye Meclis Üyesi Remziye Aslanca’ya gönderme yaparak, “Remziye hanımın gözlerinin neden dolduğunu şimdi daha iyi anlıyorum bütün koltukları kapmış bende kapsaydım yüreğim bile dolardı” dedi. Aslan, “Artık Türkiye Cumhuriyetinin çok zor süreci yaşadığını hepimiz çok iyi biliyoruz. 13 yıldır biliyoruz. Bugün bir diktatörle karşı karşıyayız ama halen biz Cumhuriyet Halk partisi olarak sen ben kavgası vererek koltuk kaygısı yaşayarak o koltuk benim olacak mı ben onun adamı olacakmıyım gibi iç tartışmalar yaşıyoruz. Bizim kendi içimizde öz eleştiri yapmaktan başka çare yok. Örgütlenme modelimiz çökmüştür genel merkezden ilden ve ilçeye kadar. Son genel seçimleri hepimiz yaşadık. Her kes kendi evini temizlemekle yükümlüdür. Biz de burada kendi evimizin önünü temizlemeliyiz. Ak Partini milletvekilleri Çatalca’nın mahallesini ve ismini bilmezken bugün bizden daha iyi tanıyorlar. Neden? Kadroları mahalle mahalle sokak sokak dolaştılar sıkmadık el bırakmadılar gitmedik kapı bırakmadılar. Bizim milletvekili adaylarımız ne yaptılar arkadaşlar parti binasına gelip üç kişi ile görüşüp selfi yapıp gittiler sonrada başarı bekliyorsunuz bunlardan başarı olmaz. Gücünü koltuktan alan bir anlayış ne bize, ne partimize faydası olamaz. Koltuğa gücü biz vereceğiz değerli arkadaşlar. Ve birlik beraberlik içinde olacağız. Öyle sadece kongrede nutuk atarak olmaz bu işler. Samimi olacağız. Gerçekten birlik ve beraberliği sağlayacağız. Çatalca’nın 39 mahallesini bir araya getireceğiz. Bu ilçe de örgüt toplantısı yapılmıyor bahane şu seçim vardı. Tüzükte yazıyor örgüt toplantıları seçim döneminde yapılır. Çünkü seçimde izleyeceğiniz yol ve program örgüt toplantılarında belli olur. Danışma meclisi yapılmıyor neden yapılmıyor? Niye korkuyorsunuz?” dedi.

CHP3

“Birlik ve beraberlikten bahsedenler isteselerdi burada olurlardı”

Çatalca’da her şeye rağmen CHP’nin başarılı olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cem Kara, “CHP’li bazı belediyelerin egemen olduğu ilçelerde sandıktan AK Parti’nin çıktığını söyledi. Kara, “Biz Çatalca’da AK Parti’ye geçit vermedik. 2009 yılında bu yana ilçede asla yüzde 41’in altına düşmedik, partimiz belki Türkiye’de ülke genelinde istediği başarıyı yakalayamadı. Ama Çatalca’da 2009 yılından bu yana yüzde 41’in altına hiç düşmedi. Bu küçümsenecek bir başarı değildir. Vali’nin, Kaymakam’ın, müftünün, okul müdürünün, nüfus müdürünün, tapu müdürünün, cami hocasının baskılarına, yalan yanlış politikalarına karşılık direndik. 7 seçimde de Çatalca’da CHP’yi birinci parti yaptık. Bu onur ve gurur hepimize yeter. Örgüt çalışmıyor, partide birlik ve beraberlik yok diyorlar. Eğer birlik ve beraberlikten kastınız, birilerinin koltuk benimse bu parti vardır anlayışı ise, bizim buna ihtiyacımız yoktur. Birlik ve beraberlikten bahsedenler ilçe kongresinde isteselerdi burada olurlardı. Delegeler masa başında yapıldı diyenler CHP’ye ayıp etmeyin, yazık etmeyin” diye konuştu.

“Nerdesiniz?”

Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök ise konuşmasında “Biz diktatörlük hevesindeymişiz. Bir sayfa, tam sayfa gazete haberi. Değerli arkadaşlar, şu seçim zamanı bir kişi kalkıp dese ki ‘Yahu deniz feneri vardı unuttuk dimi?’ İki sene oldu. Arkasından ne geldi 17-25 Aralık! Ayakkabı kutuları geldi. Ya kibrit kutusu kadar bir gazeteye bile bunlar ile ilgili beyanat versenize. İşte karşınızda muhalefet. Bunu yaparsanız Çatalca’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyu 2 puan 3 puan artar. Nerdesiniz?” diyerek seslendi.

“Sayın Çoban gel diriltelim burada, nerdesin?”

Gök, “Bir hafta kalmış ilçe kongresine, çarşaf çarşaf ilçeye yönelik, ilçe başkanına yönelik, belediye başkanına yönelik eleştiriler var. Bir başkası da demokrasi bayılmış diyor. Sayın Çoban gel diriltelim burada, nerdesin? Madem o mahallelerdeki delegelerden rahatsız oluyorsun, bil ki; biz üye ile yaptık Kaleiçi, Ferhatpaşa Mahallesi’ndeki seçimleri. Aynı burada yaptığımız düzeni uyguladık. Divanı da koyduk, sandığı da koyduk, oy kullanma kabinini de koyduk. Yüzde 62 başarı ile çıktık” diye konuştu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çırakoğlu: Yatırım Yapanlar En Az Yüzde 50 İle Yüzde 60 Arası Kazanacaktır

Sıradakini Oku

Hüseyin Bükülmez Güven Tazeledi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir