ÇATALCA’NIN GURURU MUZAFFER MUYAN!

30 yıldır Çatalca’da Karate Spor Kulübü antrenörü olan Muzaffer Muyan, yetiştirdiği genç yeteneklerle çıktığı Avrupa arenasında başarılara doymuyor… Sporcu olmak zor, hem maddi durumlar izin vermiyor hem de Türkiye’de altyapının durumu belli. Tüm bu zor şartlar altında mücadele vererek sayısız sporcu yetiştiren hocalarımız da var. Çatalca Karate Spor Kulübü antrenörü Muzaffer Muyan da büyük özveriyle 1991 yılından itibaren sayısız sporcu yetiştirdi. Kendisini Çatalcaya adayan Muyan Hoca’nın hedefi Çatalca’dan dünya şampiyonu çıkarmak. Habersiz ekibi olarak başarılı Muyan Hoca ile kısa bir söyleşi yaptık. Gelin Muzaffer Muyan’nın anlattıklarına birlikte okuyalım:

SPORCU FABRİKASI…

“1976 yılından beri Çatalca’da oturuyorum. 15 yıl İstanbul’a sporcu olarak otobüslerle gittim geldim. Bu işin kolay olmadığını, bu işin mutfağından gelen birisi olarak zorlukları çeken birisi olarak şimdide Çatalca’mızda 1991 yılında başlamış olduğum antrenörlük kariyerimizi Avrupa şampiyonasına sporcu göndererek taçlandırdık. İnşallah bundan sonraki amacımız dünya şampiyonu yetiştireceğiz” diyen Muyan Hoca sözlerini şöyle sürdürdü:

AVRUPAYI SALLADILAR

“Çatalca’dan dünya şampiyonu çıkarmaya kararlıyız. Buna da çok yakınız. Almış olduğumuz dereceler belli. 8 tane milli sporcumuz var. Balkan şampiyonu kızlarımız var, erkekler var, Türkiye şampiyonu var. Sadece erkekler değil bayanlarda da Türkiye şampiyonu Balkan şampiyon ikincimiz var. Hasan Celal Yıldırım Kasım ayında Hırvatistan’da yapılan Gençler Balkan Şampiyonasında birinci olarak şampiyon oldu. Miniklerden başlayarak, gençler şampiyonasına kadar derece yapmış bir kardeşimiz. Sporculuk kariyerimizi burada hizmet ederek devam ediyoruz. Çatalca’mızda 7 spor salonunda hizmet veriyorum. Çatalca merkezde 3 salon köylerde de 4 salon. En uzak olan yerlerden bir tanesi Binkılıç’a gidiyorum. İnanılmaz derecede yetenekli sporcularımız var. Buralara giderken hiçbir maddi beklentimiz yok. Kendi aracımla gidiyorum. Belediyemizin yakıt desteği oluyor.”

BAŞARIYA GÖNÜLLÜ!

Gönüllü olarak sporcu yetiştirdiğini dile getiren Muyan Hoca sözlerini şöyle tamamladı: “Bu işi Gönüllü olarak yapmamız başarımızı körüklüyor. Çünkü gittiğimiz yerlerde öğrencilerimizden bir ücret almıyoruz. Kurslarımız ücretsiz. Kendi kulübüm olmasına rağmen belediyemizi temsil ediyoruz. Ben kendimi Çatalcaya adamış birisi olarak, Çatalca’dan inşallah Dünya şampiyonu çıkarmak istiyorum. Bu vesileyle bizlere bütün Çatalca halkının her kesimi güzel gözle bakıyor. Hiçbir siyasi parti bana yan gözle baktığını görmedim. Gerçekten hepsi beni nerde görse tebrik ediyor, teşekkür ediyor. Biz de onlara teşekkür ederiz. Çünkü biz onların da evlatlarını yada komşusunu, akrabasını alarak spora kazandırıyoruz. Tahminimce 1990 yılından bugüne kadar 10 binin üzerinde halkımızın, gençlerimizin hayatına dokunduk. Bu da nasıl belli oluyor köylere gittiğim zaman yıllar önceki öğrencimin çocuğu geliyor karateye bu da beni çok mutlu ediyor. Güzel iş yaptığınız zaman karşılığı halkta var. Çünkü ben tamamen gücümü öğrencilerimden, velilerimizden ve halkımızdan alıyoruz.”

GENÇ SPORCULAR BAŞARIYA MUYAN HOCA İLE KOŞUYOR

Hırvatistan’ın Rijeka Kentinde düzenlenen, Balkan Karate Şampiyonası’nda rakiplerine nal toplatan Çatalca’nın gururu Muzaffer Muyan’ın öğrencileri bayrağımızı göndere çektirdi. Muyan Hoca’nın yetiştirdiği Milli Sporcumuz Hasan Celal Yıldırım, Ümit Gençler U 21 yaş altı 61 kg da Gençler Kategorisinde rakibini yenerek şampiyon oldu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Dr. Timur Orhanoğlu ile Çatalcalının şekeri çıkmayacak!

Sıradakini Oku

Türk Kadını Seçme ve Seçilme Hakkını Atatürk İle Kazandı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir