Çatalca’da Sorunlar Tartışıldı

Çatalca Kaymakamlığı tarafından vatandaşların istek, öneri ve şikayetlerini alıp değerlendirmek üzere 2. si düzenlenen Çatalca Muhtarlar Toplantısı yapıldı.

Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel ve Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yanı sıra Çatalca Jandarma KomutanVekili Üsteğmen Doğan Gültekin, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, Muhtarlar, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Çatalca Belediyesi Başkan Yardımcıları katılımıyla gerçekleşen toplantının ilk bölümünde “Çatalca’nın Bağımlılıkla Mücadelesi Başlıyor” projesi ve “Bağımlılıkla Mücadele Bürosu” hakkında bilgilendirme yapıldı.

Önleme-tedavi ve rehabilitasyon

Teknoloji, tütün, alkol, sigara ve sağlıklı yaşam alanları bölümleri adı altında başlatılan bağımlılıkla mücadele projesinin tamamlanmasından sonraki süreçte bağımlılıkla mücadele çalışmalarının Çatalca Kaymakamlığı Bağımlılıkla Mücadele Bürosu tarafından devam edeceği belirtildi. Merkezde bağımlılığı önleme çalışmaları yanı sıra tedavi ve rehabilitasyon çalışmalarının da yapılacağı bilgisi verildi.

Vatandaşlarla aramızdaki diyalogu muhtarlar sağlar

Toplantının ikinci bölümünü muhtarlara yönelik konuşmalar ve soru cevapla geçti. Muhtarların vatandaşlarla devlet arasında iletişimi sağladığını belirten Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel yaptığı konuşmada “Bu toplantıda Çatalca için görev yapan aşağı yukarı hemen herkes burada. Millete hizmet eden, Çatalca’ya hizmet eden bütün kurumların temsilcileri şu an aramızda. Bu toplantıların koordinasyonu sağlama açısından da faydalı olacağını düşünüyorum. Mahalle muhtarlarımıza verdiğimiz önemi her toplantıda dile getiriyorum. Bizlerin vatandaşla diyaloğunu sağlayan birinci derecede ki görevli arkadaşlar mahalle muhtarlarımızdır. Geçtiğimiz günlerde yaşanan yoğun kar yağışını toplu bir şekilde bir sıkıntı olmadan güçlü bir afeti atlattık. Bütün görevli olan arkadaşlarımız, Çatalca Belediyemiz, Büyükşehir Belediyemiz, BEDAŞ vatandaşlarımızı mağdur etmedi hepsine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Muhtarlara yönelik sözlerinde mahallelerinde kimler yaşıyor bunlar hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizen Kaymakam Sezer, aynı zamanda yabancı araç ve insanlar hakkında da güvenlik güçlerine haber verilmesi gerekir dedi.

Tuz ve solüsyon atılmasına karşıyım

Muhtarlarla sürekli iletişim halinde olduğunu belirterek sorunlarına dikkat çeken Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yaptığı konuşmada, “Muhtarlarımızla içli dışlıyız sürekli görüşüyoruz, bir çok sıkıntıları olmasına rağmen burada konuşmuyorlar, şikayetlerini dile getirmiyorlar. Bu sıkıntıların başında halen elektrik kesintileri geliyor. Bu sorun başlı başına bir sorun. Kaymakamımızın da değindiği gibi karla mücadele dönemlerinde vatandaşlarımızın sabırlı olmasını diliyorum. Çatalca’nın 39 tane mahallesi var her kapının önünü, her araba çıkacak yolu tuzlamak mümkün değildir. Ben Kimya öğretmeniyim, bu doğru bir şey de değil. Yani o tuz ve solüsyonların tamamı suya oradan toprağa karışarak bir sürü sıkıntıya neden oluyor gelecekte. Özellikle solüsyon atılmasına hepten karşıyım. Karla mücadelede afet merkezi kurduk 24 saat esaslı. Öncelikli kurtarma kitlemiz ara yollarda kara saplanan, yolunu kaybeden ve bize ulaşan vatandaşlarımız, hamile kadınlarımız, ateşli hastalığı olanlardır. Bu acili yeti olan insanlarımıza değil de diğer vatandaşlarımızın isteklerine yönlendiğimiz zaman acili yeti olan insanlarımızın hayatını riske atıyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bizim bu alanlara girmemizi Büyükşehir istemiyor

Muhtarlardan gelen sorulara da cevap veren Başkan Cem Kara, Çanakça Muhtarı Kasım Kocatürk’ün “ 30 Mart 2014’ten sonra Büyükşehir gelip ana arterlerimize bir tane hizmet yapmadı. Biz bütün hizmeti Çatalca Belediyesi’nden alıyoruz. Büyükşehir Belediyesi ana arterler bize ait diyor ve gece saat 3’te gelip esnafın levhalarını söküyor. Vatandaşlarımız tepkili. Biz hizmeti kimden isteyeceğiz?” şeklindeki sorusuna cevap verdi.

Başkan Cem Kara sözlerinde şu açıklamalar yer verdi; “Dağyenice’den başlayan bir hat üzerinde mahallelerdeki esnafların tabelaların sökülmesi ile ilgili bir sıkıntı var. Sayın Kaymakamımız bu ortamı hazırlamış, bu ortam hazırlandıysa herkes eteğindeki taşı burada dökmeli. Birbirimizi anlamak, sorunları çözmek ortak dili oluşturmak adına son derece önemlidir.2014 yılında bütün köylerimiz mahalle olarak Büyükşehir sınırlarına dahil edildi. 5216 sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu meydan, bulvar, cadde ve ana arterler yani mahalleleri birbirine bağlayan ya da mahalleleri ilçeye bağlayan yollar demektir buradaki bütün sorumluluğu, kar küreme, temizlik hizmetlerini, yol bakım onarımı, ilan reklam vergilerini binaların boyanması, tabela konulmasını Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devretti. Bunların dışındaki diğer alanların temizliği, bakımı vesairesini bize devretti. O alanlarda 2014 tarihi itibarıyla görevli ve sorumlu değiliz. Ama tabiki orada bir aksaklık varsa biz onun bunun görev ayrımına bakmıyoruz ve elimizden geldiğince yetişmeye çalışıyoruz. Ama yetiştiğimiz alanda da bir müddet sonra çatışma çıkıyor. Örneğin Bahsayiş Mahallesi’nde ana arterde kaldırım yoktu, kaldırım yaptık, bir yıl sonra kaldırım söküldü yerine beton döküldü. Aynı yaklaşım birçok yerde oldu. Yani bizim bu alanlara girmemiz Büyükşehir tarafından arzu edilmiyor. Büyükşehir İmar Müdürlüklerinin ya da zabıtasının yaptığı bu uygulamalardan biz haberdar edilmiyoruz. Maalesef Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla bu konuda bir koordinasyon eksikliği var.”

Çatalca 75. Yıl Cumhuriyet İlköğretim İlkokulu’nda düzenlenen toplantı okulun hemen yan tarafında açılan Bağımlılıkla Mücadele Bürosu’nun gezilmesiyle son buldu.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

CIA ve MOSSAD Ajanları IRAK, LİBYA ve SURİYE’de

Sıradakini Oku

Onlar susuyorlar, Söyleyemiyorlar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir