Çatalca’da Ranta İzin Yok

Aylardır Çatalca kamuoyunu meşgul eden Ferhatpaşa Mahallesi 248 Ada 17 ve 29 nolu parsellerin şahsa özel imar tadilatı imar komisyonundan geçmedi. 3 CHP’li 2 Ak Partili üyenin bulunduğu imar komisyonunda, CHP’den Cavit Eteke Ak Parti’den Tuğba Uzun şahsa özel plan tadilatına tüm baskılara rağmen “hayır” deyince İmar komisyonunda bulunan diğer Ak Partili üye Hüseyin Kahya’da “hayır” yönünde oy kullandı. Şahsa özel plan tadilatı İmar komisyonundan geçmedi ve komisyon raporu meclise sunuldu. Karar meclisten oy çokluğu ile geçmedi ve komisyon kararına uyuldu.

Komisyon kararına uyuldu

Çatalca Belediyesi Ekim Ayı ikinci oturumunda meclis gündemine gelen komisyon raporunda, “Çatalca İlçesi Ferhatpaşa Mahallesi 248 Ada 17 ve 29 nolu parsellere ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifi incelenmiş olup, komisyonumuzca oy çokluğu ile red edilmiştir” denildi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara okunduğu şekliyle oylamaya sundu. Ak Parti grubundan Mesut Üner, Celalettin Sonkaya, Hasan Gökçe imar komisyon raporuna katılmayarak “hayır” derken Hüseyin Kahya ise komisyonda verdiği kararla çelişti ve oylamada verdiği karar herkesi şaşırttı. CHP ve MHP İmar komisyonu raporuna katılarak “evet” derken Ak Parti’de grup kararına uymayarak şahsa özel plan tadilatını Tuğba Uzun, Ömer Engin ve Özlem Coşkun’da komisyon kararına “evet” dediler.

İlk tepki Kolcuoğlu’ndan gelmişti

Şahsa özel Ferhatpaşa Mahallesi 248 Ada 17 ve 29 nolu parsellerin imar plan tadilatı Temmuz ayında gündeme geldiğinde ilk tepki İBB Meclis Üyesi ve Çatalca Meclis Üyesi Süleyman Kolcuoğlu’ndan gelmişti. Yerel bir gazeteye açıklamada bulunan Süleyman Kolcuoğlu, İBB Meclisi’nde ‘hayır’ dedikleri bir plan değişikliğine Çatalca’da da ‘hayır’ diyeceklerini belirterek, “Hiçbir kamu yararı ve toplum olarak ilçenin ya da mahallenin genelinin rantına yönelik bir planlama olmayan bu karara İstanbul Büyükşehir Meclisi’nde nasıl hayır dediysem, kendi ilçemde de kararım aynıdır” açıklamasını yaptı. İmar Komisyonu’nda CHP’den Cengiz Aydın, Remziye Arslanca ve Cavit Eteke. Ak Parti’den Tuğba Uzun ve Hüseyin Kahya bulunmaktaydı.

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Fırat Aykut’tan Tepki

Sıradakini Oku

Türkiye’de işsizlik nasıl azalır?

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir