Çatalca’da Görkemli Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında CHP Çatalca İlçe Örgütü, görkemli bir törenle Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Cumhuriyetin 98. yılı nedeniyle CHP Çatalca İlçe Sekreteri Eftal Korkmaz bir konuşma yaptı.

“Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının kurduğu ‘Kimsesizlerin kimsesi’ Cumhuriyetimizin 98. yaşı kutlu olsun” diyen Eftal Korkmaz, “Nedir Cumhuriyet? Cumhuriyet demokrasidir. Ulu Önder’in ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ ilkesiyle perçinlediği Cumhuriyetimizin temelinde Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışı vardır. Bu yüzdendir ki hukukun üstünlüğüne inanmış olan bizlerin bugün vermiş olduğumuz demokrasi mücadelesinin temelinde Cumhuriyetin kuruluş ilkeleri vardır. Cumhuriyet ekonomik bağımsızlıktır. Ulu Önder’in “Siyasi, askeri zaferler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar ekonomik zaferlerle taçlandırılmazsa, kazanılan zaferler kalıcı olmaz’’ uyarısı da özgürlük ve bağımsızlığımızın yol haritası niteliğindedir. Kurtuluş Savaşından çıkmış yorgun olan ülkemizde 1923-1938 yılları arasında 40 fabrika kurulmasıyla ekonomik bağımsızlık için yol alınırken, bugün geldiğimiz noktada mevcut iktidar Ulu Önder’in yol haritasından sapmış, Cumhuriyetimizin bütün kazanımlarını tek tek satarak ülkeyi dışa bağımlı yapmış, halkı açlık ve sefaletle karşı karşıya bırakmıştır” ifadesini kullandı.

“Laiklik ilkesine değil dine bile büyük bir zarar verilmiştir”

Korkmaz, “Cumhuriyet laikliktir. Ümmetçi anlayışın ve keşke savaşı Yuna kazansaydı da Şeriat sürseydi diyen Feslilerin ve onu hastane odasında ziyaret edenlerin karşısındadır. Kimse siyasete alet etmesin din temiz duygular içerisinde vicdanlarda yaşansın diye vardır Cumhuriyet. Ancak bugün camilerin içine bile siyaset sokularak sadece laiklik ilkesine değil dine bile büyük bir zarar verilmiştir” dedi.

“Cumhuriyet bilimdir, ilimdir, irfandır”

Cumhuriyet hukukun üstünlüğüdür diyen Korkmaz, “Kuvvetler ayrılığını benimser, hukukun yürütme ve yasamadaki denetimini esas alır. Bugün ülkeyi yönetenler “Adaletin mülkün temeli’’ olduğunu unutmuş, hukuku ayaklar altına almış, halkımızın adalete ve hukuka inancının kalmamasına sebep olmuşlardır. Ulu Önder’in “Bir gün söylediklerim bilime aykırı düşerse bilimi seçin’’ dediği gibi Cumhuriyet bilimdir, ilimdir, irfandır. Araştırmayı, tartışmayı teşvik eder, hurafeyi ret eder. Cumhuriyet kadın demektir. “Kadınlara şiddet abartılıyor’’ diyenlerin değil, Ulu Önder’in “Ey Kahraman Türk Kadını Sen Yerde Sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’’ dediği gibi kadına değer vermektir Cumhuriyet… Cumhuriyet eşitliktir. İnsanların hangi etnik köken, din, mezhepten geldiğine önem vermez, herkesi eşit bir yurttaş olarak kabul eder” açıklamasını yaptı.

“Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet’e düşmandır”

Korkmaz sözlerini şöyle tamamladı: “Cumhuriyet, Hasan Hüseyin’i Kerbela da şehit edenleri Nesiminin derisini yüzenleri Hallac-ı Mansur’u asanları Kubilay’ın başını kesenleri Maraş’ta Esma Suna’yı, 6 aylık Yılmaz Baz’ı, 14 yaşındaki Ali Tıraş gibi yüzlerce insanımızı katledenleri Sivas’ta Madımak otelinde 33 aydınımızı yakanları Ülkeyi parsel parsel Fetö terör örgütüne satanları Halkı açken saraylarda lüks içinde yaşayanları ret eder. İşte tüm bu saydıklarımızdan dolayı bugün ülkeyi yöneten zihniyet Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet’e düşmandır. Biz de işte tam da bu yüzden 1923 ruhuna ve Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetine her zamankinden daha da sıkı sarılarak bu saldırılara göğsümüzü siper ediyoruz, edeceğiz. Kimse heveslenmesin, 1923 öncesine, Vahdettin, Damat Feritlerin dönemine geri dönüşe yol vermeyeceğiz. Bu duygularla 98.yaşını kutladığımız Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle anarken sözlerimi Atatürk’ün sözleriyle bitirmek istiyorum. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizlersiniz.”

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Nesin Vakfı Müdürü Cihangiroğlu’ndan önemli açıklamalar

Sıradakini Oku

TAPU MAĞDURU KÖYLÜLERE AKİF HAMZAÇEBİ EL UZATTI

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir