Çatalca’da Gecekondu Önleme Bölgesi İptal Edildi

Çatalca Belediye Meclisi, Haziran ayı birinci oturumunu gerçekleştirdi. Çatalca Belediye Meclisi’nin Haziran ayı birinci oturumu Belediye Meclis salonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara başkanlığında gerçekleşti. Çatalca Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısında 2 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

 

Şehitler için saygı duruşu

Meclis toplantısı Şırnak Uludere’de şehit düşen Kıdemli Albay Gökhan Peker ve bütün şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ardından İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

 

Şehidin adı Cumhuriyet Meydanına verilsin önerisi

AK Parti Meclis Grubu tarafından verilen “Çatalca Cumhuriyet Meydanı’na Şehit Kurmay Albay Gökhan Peker’in adının verilmesi” talebiyle ilgili gündeme ek yazılı önergeler okundu. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, meydanların Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde olması sebebiyle gerekli yazışmaların yapılması ve Büyükşehir’e gönderilmesinin uygun olacağını belirtti.Önerge Başkanlık makamına gönderildi.

 

İmzalanan protokolde feshedildi

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, TOKİ Projesi ve Gecekondu Önleme Bölgesi konularına dair Meclis üyelerine son durum bilgilendirmesi yaptı. Başkan Cem Kara, “Sizler bu göreve başlamadan, şahsımda belediye başkanlığı görevine başlamadan 29 Ocak 2009 tarihinde Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edilen alan TOKİ’nin ileriye sürdüğü gerekçeler nedeniyle, Gecekondu Önleme Bölgesi iptal, aynı zamanda 16 Ağustos 2010 tarihinde o zamanki meclis üyesi arkadaşlarımın protokol imzalamak ve konuyu takip etmek için bana vermiş olduğu yetkiye göre imzalanan protokolde feshedilmiştir” diyen Başkan Cem Kara, Kaleiçi ve Ferhatpaşa Mahalleleri ’ne TOKİ’nin 9 Mayıs 2017 tarihi itibariyle herhangi bir projesi, tasarrufu kalmadığını sözlerine ekledi.

 

Plan vatandaşların sorununu çözmeyecek

Konuyla ilgili gelen yazıdan sonra 30 Mayıs 2017 tarihinde Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Şehir Planlama Şube Müdürlüğüne yazı gönderdiklerini belirten Başkan Cem Kara, “Bu yazıda belirttiğimiz konu; Bu bölgeye 1985 yılında 1/1000 ölçekli bir plan yapılmıştır. 1990 yılında da 1/5000 ölçekli bir ıslah planı yapılmıştır. 2008 tarihinde de 1/5000’lik bir plan yapılmıştır. 1/5000’lik plan yapıldığı için 1/1000 ve 1/500’lük planlara göre burada herhangi bir yapılaşma ve bir ruhsat verilme işi söz konusu değildir. Bölgede 2360 vatandaşımız yaşıyor olmasına rağmen 2008 yılında yapılmış olan 1/5000 ölçekli plan ancak bu bölgede 776 kişinin yaşamasına olanak sağlamaktadır.  O nedenle 2008 yılında yapılmış olan plan buradaki vatandaşlarımızın ihtiyacına cevap verecek, sorunlarını çözecek bir plan değildir” şeklinde konuştu. Başkan Cem Kara, Çatalca Belediyesi olarak önerilerini “Bu bölgede 19.249 kişilik bir nüfusa göre 2007 yılı planı söz konusu olup, bunun 8020’si KİPTAŞ’ta kullanılmıştır, geriye kalan 11.229 kişilik nüfus için 2008 yılında yapılmış olan 1/5000’lik plan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından revizyonunun yapılmasıdır. 2008 planı ihtiyaca cevap vermemekte olup 5000’lik planın İBB tarafından revizyonunun yapılmasının sağlanmasıdır” sözleriyle açıkladı.

 

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım görüşüldü

Gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Celalettin Sonkaya, içinde bulunduğumuz Ramazan Ayı’nın başta İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni etti ve geçtiğimiz günlerde elim bir helikopter kazasında kaybettiğimiz Kurmay Albay Gökhan Peker’e Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı diledi. Görüşmelerin ardından Meclis toplantısının gündemindeki; İlçemizde faaliyet gösteren “Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım” ile ilgili Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Meclis gündeminde yer alan, “Boş kadro derece değişikliği” ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün teklifi okunduğu şekliyle oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Yunan’ın Anadolu’da, Trakya’da Türklere Yaptığı Soykırım Vahşeti

Sıradakini Oku

Çatalca’da Öğrencilerin Karne Heyecanı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir