ÇATALCA YÜKSELEN DEĞER!

Çatalca’nın son yıllarda yatırımcıların gözdesi olduğuna işaret eden sektörün lider isimleri, 2019 yılından itibaren ulaşım ve altyapı sorununun tamamlanacağını belirtiyor. Havalimanı ve Muratbey gümrük inşaatının tamamlandığında, Çatalca ve civar ilçelerde 15-20 bin kişinin daha istihdam edileceğini belirten ABT Avrupa Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ulu, yatırımcıları Çatalca’ya davet etti.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun tamamlandığında şu an mevcut 30 km’lik yolun 17 km’ye düşeceğini belirten Ulu, 2019’un ilk çeyreğinde tüm bağlantı yollarının biteceğini belirtti. 2008 yılında arsa-arazi yatırımının 1,2 milyar lira arasında olduğunu, 2018 yılında ise bu rakamın 9-10 milyar lira arasına çıktığını ifade eden Ulu, sözlerine şöyle devam etti: ”Yukarıda vermiş olduğum yatırım tutarları, lokasyonuna göre farklılık arz edebiliyor. Bunlar tarla vasfında, imar planına göre bu fiyatlar 2 katına kadar çıkabiliyor. Bölgemizde büyük firmaların % 70’lik kısmı arsa-araziye yatırım yapmakta ve bu yatırımlar yıllık % 20-30 kar marjına sahip oluyor. 2019 yılının ilk çeyreğinde Çatalca’ya banliyö seferleri ve 2019’un son çeyreğinde ise metro seferleri başlayacak. Yatırımcı bir kere değil, 2-3 kez düşünüp öyle karar vermeli” diye konuştu.

ABT Avrupa Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ulu, daha öncesinde inşaat işleri yaptıklarını ancak 2012 yılından bu yana arsa-arazi işlerine girdiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: ” İşlerimiz gayet iyi durumda. Çatalca-Ahmediye-Silivri-Tekirdağ’da şubelerimiz var. Genelde hisseli arsa ve arazileri alıp, tek tapu üzerinden müşterilerimize sunuyoruz. Ben, yatırımcıları Çatalca’ya davet ediyorum. Çatalca ve bölge İlçeleri bir cazibe merkezi haline gelecek” dedi. Haber Feyyaz Düzgün

 

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Taşkan Uysal İddialar Hakkında Açıklamada Bulundu

Sıradakini Oku

ÇABİS Ankara’da Pedal Çevirdi

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir