Çatalca Kent Konseyi Yeni Yönetimini Oluşturdu

Çatalca Kent Konseyi 2015 Yılı 1. Olağan Genel Kurul toplantısı, 5 Şubat 2015 Perşembe günü saat 16:00’da Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde yapıldı.  İki adayın yarıştığı Genel Kurulda toplam 100 Genel Kurul üyesi oy kullandı.
Çatalca Kent Konseyi’nin 2015 Yılı 1. Olağan Genel Kurul toplantısı, 5 Şubat 2015 Perşembe günü gerçekleşti. Hüseyin Bükülmez ve Ahmet Rasim Yücel’in başkanlık için yarıştığı kent konseyi genel kurulunda adaylardan Ahmet Rasim Yücel 67 oyla Çatalca Kent Konseyine başkan olarak seçilirken Hüseyin Bükülmez ise 37 oy aldı.
Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde yapılan ve saat 16:00’da başlayan Genel Kurul toplantısını Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara yönetti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, genel kurul üyeleri ve katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında kent konseyi ile ilgili katılımcılara kısa bilgiler aktardı. Ardında Çatalca’nın dünü, bu günü ve yarını ile ilgili olarak görüşlerini ve çeşitli bilgiler aktaran Başkan Cem Kara, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Çatalca’nın, İstanbul’un en huzurlu ve güvenilir bir ilçesi olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Cem Kara; “Çatalca dışarıdan bakanların özendiği bir ilçedir. Çatalca geleceği parlak bir ilçedir.” dedi. Konuşmasında kent konseyinin önemine de değinen Cem Kara ortak akılla kent konseyin gücünün hissettirilmesi gerektiğine de vurgu yaparken; “Konuşmaktan tartışmaktan korkmayacağız” dedi. Çatalca’nın geçim kaynakları ve ilçenin avantajlarını da konuşmasında genel kurul üyeleri ile paylaşan başkan Cem Kara; “Hava, su, enerji, ulaşım, tarım, hayvancılık hangi ilçede bu var. 15 milyon nüfuslu bir kentin dibinde Çatalca, ben belediye başkanı olarak çok değerli kaymakamımdan ve siyasi partilerimizin başkanlarından meclis üyelerinden değerli STK önderlerinden ve muhtar arkadaşlarımdan şunu istiyorum. Biz boynu bükük ezik olacak yapı değiliz. Bizim her şeyimiz var. Ve bu var olanları hepimiz her fırsatta kimi tanıyorsak esnafımızı, sanayicimizi, iş adamımızı kimi tanıyorsak inandırmalıyız, anlatmalıyız. Ben buna inanıyorum. Çatalca geleceği parlak olan bir ilçe çocuklarımıza torunlarımıza rahatlıkla aş ve iş imkanlarını sağlayabiliriz. Bunu başarabiliriz, devamlı ileriye bakacağız. Konuşmaktan tartışmaktan kaçmayacağız” dedi. Başkan Cem Kara konuşmasını her iki adaya da başarı dileklerinde bulunarak sonlandırdı. Çatalca Kaymakamı Dr. Nevzat Taşdan ise genel kurulda yaptığı konuşmada Kent konseylerinin önemine değinerek her iki adaya başarılar diledi.
Belediye Başkanı Cem Kara’nın görevini divan bırakmasının ardından Kent Konseyi Yönetmeliğinin 11/A maddesine istinaden Kent Konseyi Başkanı seçimine ardından Kent Konseyi Yönetmeliğinin 11.maddesi 1.bendine istinaden Yürütme Kurulu Üye seçimi yapıldı. Yapılan oylama sonucunda Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, Yürütme Kurulu Asil Üyeleri Ruhi Aldırmaz, Sacit Şık, Aziz Şenoğlu, Samet Balaban ve Yürütme Kurulu Yedek Üyeleri Ayhan Güven, Şaban Beykoz, Mustafa Başak, Hasan Arabacı olarak belirlendi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

3. Köprünün Halatları Hazır

Sıradakini Oku

Öznakkaş Konvoyuna Saldırı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir