ÇATALCA KAYMAKAMLIĞI 28 AİLEYE DOKUNDU

Çatalca Kaymakamlığı öncülüğünde hayırsever iş insanlarının desteğiyle, ilçede yaşayan ve ihtiyaç sahibi olarak tespit edilen 28 aileye çamaşır makinesi, yine 28 koli, 4 kişilik bir aileye yaklaşık bir yıl yetecek kadar hijyen paketi, 6 aileye de elektrikli şofben ailelere teslim edildi.

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ve Kamu Kurum Müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen yardım dağıtımında konuşan Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş, “Ocak ayından bu yana ilçemizde perşembe günleri yaptığımız halk günlerinde ve mesai sonrası günlük olarak ziyaret ettiğimiz ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerinde birtakım eksiklikleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız aracılığı ile çözmeye çalıştık. Bu çerçevede 135 çocuğumuza uzaktan eğitim ihtiyaçlarını karşılamak için tablet bilgisayar desteği yanında, ev bakım, donatım malzemesi, nakdi, ayni ve barınma yardımı desteği gibi destekler sağlandı. Ancak,  maddi yoksunluk içerisinde daha fazla hane halkı olduğunu görünce bir alan araştırması yaparak temel kişisel bakım ve temizlik ihtiyacı olup çamaşır makinesi ve temizlik maddesi ihtiyacı olan ailelerin tespitini yaptık. Bu şekilde tespit ettiğimiz ailelerimize pandemi sürecinin olumsuz etkilerini azaltmak, onlara ekonomik destek olmak adına, hayırsever dostlarımızdan destek istedik. Kısa sürede temin ettiğimiz 28 çamaşır makinesine ek olarak SYDV’ca 28 aile için temizlik malzemesi, 6 adet su ısıtıcısı şofben dağıtıldı” dedi.

“VEFA PROJEMİZ ONAYLANDI”

Bakanlık tarafından projenin onaylandığı müjdesini de veren Kaymakam Ermiş, “Diğer taraftan SYDV’mızca 74 yaşlı ve ihtiyacı olan ailemiz için yaptığımız Çatalca SYDV 2021 Yılı Yaşlı Bakım Vefa Projesi kapsamında 74 ihtiyaç sahibi ve ev temizlik ihtiyacı olan ailemize yönelik projemiz dün itibariyle Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımızca kabul edilmiştir. Proje kapsamında 5 temizlik personeli ile 9 ay boyunca haftada bir olmak üzere bu ailelerimize evde temizlik hizmeti verilecektir. Bu vesileyle Çatalca sanayici ve iş adamları derneği başta olmak üzere ASKON Başkanı Orhan Aydın, Mert İnşaat, Metal Yapı, Gazeteci dostumuz Bahadır Sügür ve diğer değerli hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

YILLARDIR SÜREN ELEKTRİK SORUNU DA ÇÖZÜLDÜ

Bugün gerçekleştirilen çamaşır makinesi, ısıtıcı ve hijyen paketi dağıtımının yanı sıra, evlerinde yıllardır elektrik sorunu bulunan iki vatandaşımızın da evlerine elektrik bağlatıldı. Düzenlenen tören sonrası ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırılmak üzere yola çıkan malzemeler, Kaymakam Ermiş’in de katılımıyla vatandaşlarımızın evine teslim edildi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

ÇATALCA TARİHİNE SAHİP ÇIKIYOR

Sıradakini Oku

ÇİFTÇİLERİN YOLU AÇIK!

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir