Çatalca Halkı Mülteci Kampına “Hayır” Dedi

Çatalca Kent Konseyi’nin önderliğinde Çatalca Cumhuriyet Meydanı’nda “Çatalca’da Mülteci Kampı istemiyoruz” imza kampanyası düzenlendi. İmza kampanyasına katılan CHP Çatalca İlçe Başkan Adayı Mehmet Çoban, “Mevcut hükümetin uygulamış olduğu yanlış Suriye politikaları sebebiyle ülkemiz maalesef Suriyeli mülteci sorunuyla karşı karşıya kalmıştır” dedi.

 

İmza Kampanyasına Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, MHP Çatalca İlçe Başkanı Ertuğrul Ölçer, CHP Eski İstanbul İl Başkan Yardımcısı Taşkan Uysal, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri ve Çatalcalılar katıldı.

“Bizim Çatalca’da huzur evine ihtiyacımız var “

Çatalca’da Mülteci Kampı istemiyoruz diyerek imza kampanyası başlamasına öncülük eden Çatalca Kent Konseyi Başkanı Ahmet Rasim Yücel, “Hedefimiz huzur evi inşaatı olarak başlanılan İnceğiz Mahallesi yolu üzerindeki yapıyı Mülteci kampına çevirme girişimini önlemek” dedi. Yücel, “Biz Çatalcamıza Mülteci kampı kesinlikle istemiyoruz. Biz huzur evini istiyoruz. Huzur evinin yapılmasını istiyoruz. Daha önce Maliye hazinesinden İstanbul Üniversitesine tahsisi yapılan fakat süresi içersinde bitirilmeyen bu söz konusu yerdeki inşaat İçişleri Bakanlığına tahsis edilmiş İçişleri Bakanlığı’da mülteci kampına çevirmek istiyor. Biz burasının Çatalca Belediyesine tahsis edilmesini Çatalca halkının kullanımı için orada bir huzur evinin yapılması için tahsis edilmesini istiyoruz. O huzur evini biz Çatalca halkı olarak yapmaya hazırız. Bizim Çatalca’da huzur evine ihtiyacımız var Mülteci Kampına değil. O yüzden burada imza kampanyası düzenledik” diye konuştu.

“O insanların kültürel yapılarına yakın illere yerleştirilmeleri gerek”

Çatalca da Mülteci Kampı istemiyoruz kampanyasına katılan ve destek veren Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkan Adayı Mimar Mehmet Çoban mevcut hükümetin uygulamış olduğu yanlış Suriye politikaları sebebiyle ülkemiz maalesef Suriyeli mülteci sorunuyla karşı karşıya kaldığını ifade ederek, “Suriyeli mülteci sorunu ne yazık ki güzel ilçemiz Çatalca’ya kadar ulaşmış bulunmaktadır. Çatalca bilindiği üzere coğrafi açıdan İstanbul’un en sessiz ve sakin ilçelerinden biridir. İlçemiz İstanbul merkezden uzak ekonomik açıdan kendi kendine ayakta kalmaya çalışan nadir ilçelerindendir. Çatalca’da kurulmak istenen mülteci kampı meselesini 2 açıdan değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Birincisi kültürel diğeri ise ekonomik açıdan. Suriyeli mültecilerin kültürel yapısı Çatalca insanının kültürel yapısıyla taban tabana zıt durumdadır. Suriyeli vatandaşların kültürel yapılarını, Çatalca’da yaşayan insanlarımızın kabul etmesi mümkün değildir. İllaki bir yerlerde mülteci kampı kurulacaksa; Suriyeli mülteciler Çatalca’ya değil, o insanların kültürel yapılarına yakın illere yerleştirilmeleri gerektiğine inanıyorum. Ekonomik açıdan değerlendirdiğimizde ise bu kampın zaten dışa kapalı dar bir ekonomik yapısı olan Çatalca’da ekonominin tamamen bitmesi anlamına geleceği aşikardır. Suriyeliler ucuz işçilik anlamına gelmektedir. Zaten işsizliğin had safhada olduğu, gençlerimizin işsiz olduğu Çatalca’da, Suriyeliler ucuz işçilik açısından değerlendirileceğinden, zaten iş bulmakta zorlanan gençlerimizin tamamen işsiz kalacağı anlamına gelmektedir. İş bulamayan Suriyelilerinde sokaklarda dilencilik yapacakları düşünüldüğünde sokaklarda karşılaşacağımız manzara ortadadır. İstanbul’un bu ülkenin vitrini olduğu unutulmamalıdır. Belediye Başkanlığı döneminde İstanbul’u kurtarmak için vize uygulaması başlasın diye öneride bulunan mevcut Cumhurbaşkanının yönettiği bu hükümetin, İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olan Çatalca’da mülteci kampı kurmaya çalışmasının hiçbir izahı yoktur” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kısa bir konuşma yaparak, Çatalca’da mülteci kampının yapılmasını istemediklerini belirtti.

 

Haber: Zafer Kara

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

EĞİTİMCİ CEM KARA OKULA KARŞI MI?

Sıradakini Oku

Toprak Değer Kaybetmez

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir