Çatalca Halkı 30 Ağustos’ta Yine Meydanlardaydı

30 Ağustos Zafer Bayramı akşamında binlerce Çatalcalı, ‘Zafer Yürüyüşü’nde bir araya geldi. Her 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, her 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda meydanları, caddeleri, sokakları dolduran Çatalca halkı, yine meydanları doldurdu. Çatalcalılar ellerinde Türk Bayraklarıyla marşlar eşliğinde yürüdü. Zafer Yürüyüşü’nün ardından ise Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün Atatürk Giysileri Koleksiyonu’ndan hazırlanan Zafer Defilesi yapıldı.

Kortejin Coşkusu Çatalca’yı Sardı
Çatalca Belediyesi 17. Erguvan Festivali’nin son gecesi olan 30 Ağustos 2016 Salı akşamı Çatalca halkı Mehmetçik Meydanı’ndan yola çıktı. Cumhuriyet Meydanı’ndan sırasıyla; Tevfik Erdönmez Caddesi, Vezir Ferhatpaşa Caddesi, Atatürk Caddesi’nden yine Mehmetçik Meydanı’na gelerek son bulan kortej, marşlar eşliğinde devam etti. Bazı vatandaşlar ise evlerinin camlarından ve balkonlarından Türk Bayraklarını sallayarak, alkışlar tutarak, korteje destek verdi.
30 agustos1
Kara; “Çatalca halkı bayrağına ve Atatürk’e sahip çıktığını dosta düşmana gösterdi”
Mehmetçik Meydanı’na gelindiğinde Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara Çatalca halkına teşekkür ederek, “Türk ulusunun Zafer Bayramı kutlu olsun. Bu bayramı bize armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmetle şükranla ve minnetle anıyorum. Onların bizlere bırakmış olduğu Türk Bayrağı’nı ve bu vatan toprağını ilelebet yaşatacağız. Çatalca’nın bu güzel insanları, bayrağına, Mustafa Kemal Atatürk’e sahip çıktığını dosta düşmana gösterdi. Burayı gelincik tarlasına çevirdiniz. Coşkunuzla; demokrasiyle, cumhuriyeti sonunuza kadar yaşatacağınızı bir kez daha gösterdiniz. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi.” dedi.

Zafer Defilesinde Atatürk Kıyafetleri Sergilendi
Yapılan konuşmanın ardından Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün Atatürk Giysileri Koleksiyonu’ndan hazırlanan Zafer Defilesi başladı. Mustafa Kemal Atatürk’ün harp akademisi yıllarından, vefatına kadar kullanmış olduğu giysilerin modernize edilmesiyle hazırlanan koleksiyon, Çatalca halkı tarafından tam not aldı. Ardından ise 30 Ağustos Zafer Bayramı’na özel bir dans gösterisi yapıldı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

En Güzel Malak Seçildi

Sıradakini Oku

Bir Festival Böyle Geçti

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir