Çatalca Belediyesi Göçmen İşçilere Kayıtsız Kalınmadı

Çatalca Belediyesi, çalışmak üzere uzak illerden Çatalca’ya gelen mevsimlik tarım işçileri ve göçmenlerin kaldıkları çadırlarda zor yaşam şartları ile mücadele etmesine kayıtsız kalmadı.

 

Sera ve tarlalarda çalışmak üzere Kızılcaali Mahallesi’nde bulunan göçmen işçiler, kurdukları çadırlarda konaklayarak hayat mücadelesi veriyorlardı. Geçimlerini sağlamak için tüm günlerini tarlalarda geçiren işçilerin akşamları ise elektriği ve suyu olmayan çadırlarda hayata tutunmaya çalışmaları, Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerini harekete geçirdi. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın talimatlarıyla, Kızılcaali Mahallesi’nde işçilerin daha rahat koşullarda yaşayabileceği bir alan oluşturuldu.

 

Teşekkür ettiler

Göçmen tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayatlarının iyileştirilmesi amacına yönelik yapılan binaların elektriği de Çatalca Belediyesi tarafından çekildi. Binaların bulunduğu alanda kaynak suyunun bulunduğu da belirtilirken, daha sağlıklı, temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri, iklim şartlarına uyumlu yeni binalarının mutluluğunu yaşayan işçiler, “Memleketimizde tarlamız, iş yerimiz, iş imkânımız yok. Buraya gelerek geçimimizi sağlamaya çalışıyoruz” sözleriyle çadırlarda yaşam mücadelesinin zor olduğunu belirtti. İşçiler Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’ya yeni yapılan konaklama alanları için teşekkürlerini sundular.

 

“Üretim yapan bütün hemşerilerimi tebrik ediyorum”

Konuya dair açıklama yapan Başkan Cem Kara, “Kızılcaali Mahallemizde seracılık yaygın olarak yapılmaktadır. Öncelikle üretim yapan bütün hemşerilerimi tebrik ediyorum. Bölgemize tarım alanlarında ve seralarda çalışmak için gelen işçilerin çadırlarda kalmalarını uygun görmedik. Ekiplerimize oradaki yolun iyileştirilmesi talimatını da verdim. Amacımız bölgemizde tarım alanlarında çalışacak işçi bulamadığımız için ilçemize gelen işçilerin daha sağlıklı şartlarda yaşamasıdır” dedi.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

Çatalca’da Öğrencilerin Karne Heyecanı

Sıradakini Oku

Şehidin Baba Ocağında İftar

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir