Başkan Üner’den Çatalca’ya Kültür ve Sanat Merkezi

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner mega projelerinden birini daha hayata geçiriyor. Kültür ve Sanat Merkezi ilçeyi kültür ve sanatın adresi yapacak bünyesindeki atölyelerle çocuklara, gençlere eğitim ve beceri kazandıracak. Kaleiçi Mahallesinde bulunan ve vatandaşlar tarafından Dilek Düğün Salonu olarak bilinen alana yapılacak olan Kültür ve Sanat Merkezi mimarisi ve kültür- sanat adına kapsamlı çalışmaların yapılabileceği alanlarıyla İstanbul’a örnek bir merkez olacak. 4900 metrekarelik alanda, 400 kişilik konferans salonu, 400 kişilik düğün salonu, 250 kişilik çok amaçlı salon ve 150 kişilik nikah salonunu içinde bulunduracak olan Kültür ve Sanat Merkezimiz aynı zamanda bilişim atölyeleri, Workshop Odaları, Engelli Merkezleri, Etkinlik Odaları ve Öğrenci Etüt Odaları ile yine eğitimin merkezi olacak.

Vatandaşlarımıza söz verdik, sözümüzü tutuyoruz

“Merkezimiz kültüre, sanata ve eğitimle yarınlara umut olacak” diyen Başkan Mesut Üner, çok kapsamlı bir merkez hayata geçirmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadığını belirtti. Başkan Mesut Üner Kültür ve Sanat Merkezi hakkında, “Çatalca’mıza; eğitimi, kültürü, sanatı, çocukları, gençleri, kadınları yani toplumu içine dahil eden bir yönetim anlayışımızla hizmet veriyoruz. İlçemizin ihtiyaçları olan çalışmaları, vatandaşlarımızın taleplerini hızla yerine getirmek için gece gündüz durmadan çalışıyoruz. İçimizde Çatalca’mızı bir an önce daha yaşanabilir bir hale getirmenin sabırsızlığı var. İlçemiz eğitimde, sanatta, sporda ileri gitsin, vatandaşlarımız başka ilçelerde var bizde yok dedikleri sosyal alanlara, hizmetlere bir an önce kavuşsun istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz her proje bizlere bu idealimize biraz daha yaklaşmanın ve vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri tutmanın mutluluğunu yaşatıyor” ifadelerine yer verdi.

Vatandaşlarımıza sosyal alanlar, gençlerimize eğitim atölyeleri, özel bireylerimize özel alanlar

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner açıklamalarının devamında, “Kültür ve Sanat Merkezimizi projelendirirken İlçemizin kültür sanat belleğinde iz bırakacak bir merkez olmasını istedik. Aslında kültür ve sanat merkezinden çok daha öte bir merkez yapıyoruz. Çünkü içerisinde hem vatandaşlarımızı kültür sanat etkinlikleriyle buluşturacağımız alanlar, hem sosyal donatı alanları hem de geleceğimiz olan çocuklarımıza eğitim yuvası olacak atölyelerimiz yer alacak. Çünkü bizlerin öncelikleri arasında çocuklarımız, gençlerimiz ve onların eğitimi var. İlçemizde eğitime dair birçok çalışma yapıyoruz, kurslar açarak öğrencilerimizi sınavlara hazırlıyor, deneme sınavları yapıyoruz. Çatalca’mızda hiç bir öğrencimiz eğitimden geri kalmasın istiyoruz ve çocuklarımıza fırsat eşitliği yaratmak için eğitimlerine destek olmak için çalışıyoruz. Kültür ve Sanat Merkezimizde bir yandan sanatın güzelliğini keşfederek kültürel değerlerimizi yarınlara taşırken aynı zamanda sanatı tüm vatandaşlarımız için erişilebilir hale getirecek, merkezimizde yer alan atölyelerle de gençlerimizin eğitici vakitler geçirmesini sağlayacağız. Özel birey kardeşlerimiz içinde merkezimizde alanlar hazırlıyoruz. Çatalca’mıza gurur duyacağı bir merkez yaparken İstanbul’a da örnek teşkil edecek bir kültür sanat merkezi yapmış olacağız. Kültür Sanat Merkezimiz ve alanda ofis katlarının yer alacağı merkezle de mahallemizin adeta çehresi değişecek. Ben şimdiden Kültür ve Sanat Merkezimizin ilçemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” sözlerini kaydetti.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

AKGÜN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜNDE DOSTLARI YALNIZ BIRAKMADI

Sıradakini Oku

CHP Çatalca Kadın Kolları “YAŞAMHAK” projesini tanıttı

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir