Başkan Ergun, “Sizlerle birlikte esnafımızın yanında olmak istiyoruz”

Çatalca Esnaf Sanatkarlar Odası Can Usta’da birlik beraberlik ve kaynaşma programı düzenledi. Programa Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Çatalca Belediye Başkanvekili Süheyla Topçu, Meclis Üyesi Lokman Naroğlu, Çatalca İlçe Emniyet Müdürü Ömer Erhan Konanç, Çatalca Muhtarlar dernek Başkanı Ceyhun Koç ve muhtarlar katıldı.

Çatalca Esnaf Odası Seçimlerinde ‘Başkan sahaya hizmet ayağa’ sloganı ile seçimleri kazanan Baysal Ergun, kamu, kurum ve demokrasinin en önemli taşlarından olan muhtarlarla da bir araya geldi. Esnafların sıkıntıları anında çözmek adına muhtarlardan destek isteyen Ergun, “Her mahallemizde düğün vardır, nişan vardır, toplantı vardır. Bize değil o mahallenin, mahalle muhtarına gidecek davetiyeyi gösterecek muhtarımız izin verecek” açıklamasını yaptı.

DÜĞÜN VE NİŞAN İZNİNİ MUHTAR VERECEK

“Programımıza hoş geldiniz. Yeni bir seçim kazandık. Yeni bir yönetim kurduk” diyen Çatalca Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Baysal Ergun, şu açıklamayı yaptı: “Çatalca esnaf odası olarak bu kahvaltının amacı Sayın Kaymakamım Sayın Belediye Başkan Vekilim, Sayın Dernek Başkanım ve siz değerli muhtarlarımızla beraber Çatalca’mızın sorunlarını mahallenizdeki esnaflarımızın sorunlarını hep beraber çözebilmek ve yardımlaşma adına bir araya geldik. Çatalca Esnaf Odası olarak, her mahallemize anında ulaşamıyoruz ama siz muhtarlarımız bizlere yardımcı olursanız biz mutlu oluruz. ‘Nasıl bir yardım derseniz?’ O mahallede bir esnafımız var; ufakta olsa sıkıntıları var ve bunu siz değerli muhtarlarımız bizden önce görebiliyorsunuz. Biz de sizlerle birlikte esnafımızın yanında olmak istiyoruz. Olabilmemiz içinde sizler bizim için önemlisiniz. Esnafımızın dertlerini hep beraber sizlerin yardımları ile çözeriz. Çatalcamız da Pazar günleri erkek berberleri, salı günü de bayan kuaförleri kapanacak. Bu talep arkadaşlarımızdan geldiği için çoğunluk kararı ile aldık. Bu uygulama İstanbul’da var. Sizlerden ricamız şudur şu anda düğün mevsimindeyiz. Her mahallemizde düğün, nişan ve toplantı vardır. Artık o mahallenin muhtarına davetiyeyi göstererek izin alacaksınız. Daha sonra biz bunu dilekçe ile alacağız. İşin çabuk olması vatandaş mağdur olmaması için bu uygulamayı sizlerle birlikte yapmak istiyoruz.”

KUAFÖRLER BİR GÜN KAPALI OLACAK

Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş yaptığı konuşmada,  “Hem eski yönetimin hem yeni yönetimin kamu kurumlarla ilişkileri gayet güzel. Kuaförlerin hafta da bir gün kapalı olması ile ilgili konu işin doğrusu berberlerden geldi. Bende gerek yurtdışı gerek yurtiçinde yaptığım görevlerde edindiğim izlenim esnaf olabiliriz ama her şeyden önce bir insanız, babayız yada anneyiz. Evde çocuklarımızın da bize ihtiyacı var. Yedi gün yirmi dört saat çalışma işi çok insani bir yaklaşım işi değil. İngiltere’den bir örnek vereyim size saat 5 oldu mu AVM’ler bile kapanıyor. Haftanın bir günü de her taraf kapalı. Artık insani açıdan da düşünmek lazım. Talepte berberlerden gelince bu talebe karşı duyarsız kalınmadı” ifadelerini kullandı.

Haberi paylaşın:

Öncekini Oku

CHP Çatalca Kadın Kolları “YAŞAMHAK” projesini tanıttı

Sıradakini Oku

KADINLARDAN NET MESAJ: ‘HİÇ KİMSE ANAYASA’DAN ÜSTÜN DEĞİLDİR’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir